Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 02. led 2014 21:01 #132703

Jj tak nejak. Je k tomu takovej certifikat ve velikosti A4 kde je vse uvedeno. Tedy vinko auta, co a kdy tam je namontovany, vyrobni cislo toho filtru a nakonec je na tom razitko s podpisem. To jsem musel dat na stk a ty si to nejak vytelefonovali asi na dekre. To nevim. Pak mi to zapsali do tech dovozovejch papiru peo urad a tam mi to prepsali na novej TP. Ja to delal dohromady s dovozem. Vlastne to bylo tohle vsechno uz i zapsany v originale nemeckym TP. S tim jsem uz auto koupil. Ted tam mam ciste 65mm rouru :lol:
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 03. led 2014 18:09 #132738

• lesek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
hmm, to by bylo asi schůdný řešení, ale asi na koho kde narazim, zkusim se poptat na úřadech... a než si to vyndal tak by to nemělo vůbec kouřit?? pozoroval si něco takovýho? je fakt že tyhle filtry nemají řádný systém kontroly a není možná regenerace filtru.... dokonce to nemá ani čidlo tlaku spalin před filtrem, takže jak se to ucpe auto asi rovnou zdechne a nejede... lepší to tam nemít, ale řešit se to kvůli zelený do města musí :-k . nevíte někdo kdo by to dělal v ČR tu montáž s papírem?
Multivan Generation TDI 111kW, AXG, 2003
Transporter kombi 75kW, ACV, 2002

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 20. úno 2014 14:50 #135721

Zdravím, v servise mi oznámili, že mam zacpaný dpf a teď co s tím, odstranit bych ho nechtěl. Máte nějakej jinej tip?

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 18. zář 2014 10:40 #144427

• ChipNF
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Cau Transporteraku,
mam na skle nemeckou zelenou samolepku s nemeckym cislem. Ta je mi uz asi k nicemu.
Nicmene mam protokoly o mozntazi od te firmy mangold a mam stoh protokolu.
Pri schvalovani do provozu me s tim poslali do haje, ze podle vyrobce auto splnuje EURO3 a nazdar. Nicmene to co jsi psal ty je v podstate stejna situace, tak me to nahlodava, ale dali ti to. Tak asi nejaky postup bude. Nemas jen tak ciste nahodou nejakej zapis, kde ti to schvalili s Euro4?
Chtel bych se nejak do uredniku oprit nebo urednikum neznalym nastinit, jak to maji udelat...zpetne.
VW T4 Caravelle Long 2,5 ACV 75kW rv. 2001 - Hrošík (někdy Teréza - kvůli korozi)
Škoda Octavia 2 1.6 MPI - Hrášek
Škoda Felicia Combi 1.3 MPI - Hrozinka
Suzuki XF 650 Freewind 1998 - Myška
Suzuki XF 650 Freewind 2001 - Leela

Jawa 50 typ 20
Jawa 50 typ 21

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 07. kvě 2015 00:45 #154787

• Othon
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 1
Sehnal jsem toto,bylo to uvedený jako katalyzator,ale katit to asi moc nebude :) Zvenčí to vypadá jako origo. Víte někdo k čemu je to dobrý? Mam to tam dát,nebo raději vrátit a koupit od Bosalu kat? Šlo o to,že toto bylo za 1300,- a bosal přez 4tis... Nerad bych měl do budoucna s něčím potíže.

Přílohy:

Naposledy změněno: od Othon.

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 03. srp 2019 22:18 #193695

• KAUFI
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahojte, sháním katalyzátor co by mohl fungovat. Vyplatí se koupit eberspacher za nějakých 5000,- nebo HJS za nějakých 9500,-? Mám 2.5 TDI ACV.

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 30. čec 2023 04:20 #209791

Zkusím tady exhumovat jedno starší téma. Máme T4 californii s 2,5 TDI ACV. Protože plánujeme i cesty do Rakouska a Německa, kde jsou zóny, kde bez zelené plakety může být problém, přemýšlím, jestli nenechat dodělat DPF, ale jen pokud se do tá dozumně zapsat. Auto je 1997 a v papírech má EURO2. Na Emisích jsem prošel v pohodě, takže Kat asi funguje správně.
Nenajezdím zas tak moc za rok, aby mě štvalo, že to vydrží jen 80 tis. km....
VW T5 1.9 TDI California beach
VW T4 2.5 TDI California exclusive

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 30. čec 2023 23:40 #209799

Nedávno mi říkal známý , že má kamaráda kdesi v praze , který si tohle dodatečné dpf nechával dodělávat do t3 , kvůli stejnému problému (zelené zóny) . Tady v čr s montáží moc nepochodil , musel nakonec do DE , a ani potom nebylo úplně jednoduché to tady v čr zapsat do tp. Na funkčnost - dpf potřebuje co největší teplotu výfukových spalin, takže jej nacpat pokud možno co nejblíž k motoru , ideálně mezi katík a turbo . Tam zas moc místa není , takže to nebude úplně jednoduché. Životnost samozřejmě bude kratší, než u aut s dpf od výroby , nebude se ti provádět regenerace a podobné věci . Prostě budeš mít jen další filtr ve výfuku.
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

T4 - FILTR PEVNÝCH ČÁSTÍC - KATALIZÁTOR 31. čec 2023 08:15 #209800

Díky moc za odpověď, tak nějak jsem tušil, že to bude oříšek. Na T4 teda existují už hotový díly - první díl výfuku s DPF a katalyzátorem (nechci sem dávat odkazy, ať to není bráno jako reklama, stačí zadat T4 DPF do google), tak jsem si říkal, že by k tomu snad měla být i homologace nebo nějaká dokumentace, se kterou by to mělo jít do auta zapsat, ale chápu, že je asi málo bláznů co si dá do auta další filtr a tím trochu sníží výkon...

V DE jsem se díval, že se objevují auta, co to mají, pokud by někdo zkušenost montáže v ČR měl, tak budu vděčný třeba i za nasměrování kam jít a co to stálo.
VW T5 1.9 TDI California beach
VW T4 2.5 TDI California exclusive

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.295 sekund

Login