Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. led 2018 16:20 #181553

Tak na svorkovnici u bufu sem napětí naměřil jedno stálé a další dva kabely po nastartování a propojeném čidle na teplotu, pak sem skočil pod auto a změřil kontakty na čerpadle impulzy tam jdou ale čerpadlo nedělá nic, zítra to budu mít na heveru v práci tak ho zkusím ještě připojit na 12v jak psal Honzis a uvidí se. ....

Tak nevím co sem včera udělal ale ráno se spustil kouřilo to jak blázen a při druhém startování už běžel bez problému přitom sem jen propojil čidlo teploty rozpojil a zas zapojil konektor bufu a to samé u čerpadla. Snad to vydrží každopádně díky všem za pomoc

Napíšu to zas sem ať to tu nezasypu příspěvkama jen já sam :D jak sem včera psal že to snad vydrží tak nevydrželo dneska už to zas nehřálo takže vzhledem k tomu že to někdy jde a někdy ne předpokládám že je problém v sítku? ? Nemá někdo zkušenost že by se příhřev zapnul podle nálady?? (čidlo v nárazníku mám stále propojené). :blink:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Krčmik.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 24. led 2018 22:56 #181834

Z vlastní zkušenosti nabyté před chvílí... Náhodné nestartování bufu může způsobit instalace keramické svíčky. Dal jsem na rady, že je to lepší a na furt a kdo ví co. Jenže vono je to lepší, protože svíčka má větší výkon. A protože má větší výkon, má i větší odběr. A protože má větší odběr, víc to houpe s napájením. A bufík to vyhodnotí jako nedostatečný napájení.
Chová se to tak, že se topení profoukne, pár vteřin zažhaví a vypne se. Když to je na manuální ovládání a člověk to párkrát zkusí, tak se na 2-3. pokus topení chytí a normálně naběhne (někdy naběhne i napoprvé). Jen s tím, že při startu ze všech světel v autě jsou stroboskopy, jak to má velkej odběr.
Koupil jsem novou normální svíčku a po překopání zpět je všechno v pořádku. Takže bacha na to.. Jen mám doma zbytečnou novou keramickou svíčku. Nechce ji někdo? :-)

Sítko neřeš, to, pokud je špatný, způsobuje kouřové efekty při startu, nakonec to ale naskočí. Sice toho smradu...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. dub 2018 21:42 #183411

• selba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdar přátelé, mám dotaz: chtěl bych dát dohromady nefunkční příhřev, předehřev motoru. Tak začnu asi žhavící svíčkou a nějaký to měření. Při zapnutí hodinek relátka cvakají, ale to je vše. Je to na mulťáku 111kw 98. Dá se určit typ příhřevu podle těchto rychlofotek? Dík

Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. dub 2018 22:42 #183414

• Bag
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Selbo, tohle není ta věc, co předehřívá motor, víš to, že jo?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. dub 2018 22:54 #183415

• selba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
O ou, zrada, jiné foto. Omluva. To snad abych to smázl. Zítra se polepším.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. dub 2018 21:40 #183442

• selba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak hurá. Konečně jsem se dostal ke štítku D3WZ. A chci se zeptat, jak se dostanu ke žhavící svíčce? Je to tam celý zakrytovaný a místa nic moc. Musím příhřev demontovat? Dík

Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. dub 2018 21:55 #183444

• selba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Podle první fotky to vypadá, že tam je místa dost, ale sotva jsem tam vecpal telefon.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. dub 2018 23:09 #183447

De to. Vyklopis chladice, tim ziskas prostor. Pak jen sundas vicko-4
srouby zezhora a jses u svicky..

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. dub 2018 23:57 #183450

• selba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Aha, vyklopit chadič. O víkendu se v tom povrtám. Děkuju.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. dub 2018 16:22 #183473

• bobr
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 18
Jestli si ho jeste nemel venku, podle dotazu to vypada ze asi ne, tak bych doporucil ho cely vyndat a vycistit idelane dat nove tesneni, sice se musi vypustit voda, ale precijen na stole se to lepe dela. Kdyz si pripravis kus trubky, abys hadice propojil. Muzes hned jezdit a v klidu si bufik pripravit. Ale to je na tobe.
VW T4 Multivan 2.5TDI Generation 111kw AXG 2002
VW T4 Transporter 2.5TDI ACV 75kw Syncro 1999

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. dub 2018 14:04 #183492

Voda ven nemusi. Staci slusny startovaci kabely. Cvaknes je na hadice a nic vypoustet nemusis..

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. dub 2018 16:17 #183495

Já tu udělal tak že mi kamarád zmáčknul hadice nacpal sem tam plastovou 1/2 trubku vody moc neuteklo a nechalo se jezdit bez příhřevu. I kdyby si měnil jen tu svíčku je lepší ho vyndat ty kabely od svíčky se tam pak dost mr.... venku na ponku je to pohoda.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. zář 2018 19:02 #187034

Ten odkaz už není funkční, můžu prosit o návod taky?
T4 multivan, climatronic 1998

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. zář 2018 09:13 #187054

zdravim vas pratele obracim se na vas s radou pritahl jsem si z nemecka vysneneho atlantise jelikoz nam byl uz Touran pro rodinu maly a radi jezdime :) a byl za dobry peniz nicmene prace na nem je.... s autem se seznamuju ted mi lezi v hlave topeni... vpredu u kola mam prihrev.... a pod autem toto topeni viz zde zapujcene foto

na palubovce original hodinky ktere nesviti a nekomunikuji semnou... pod sedadlem baterii kterou jsem meril al do ni za chodu 14v takze stava tam sla pote klesla na 10v pri vypnutem motoru.... moje otazky jak to vse funguje kde hledat problem a jak se dostat alespon k tomu ze hodinky budou komunikovat.pokud jsem dobre pochopil topeni pod autem je na kempovani atp.... a melo by bezet na baterii pod sedadlem.
Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 08. zář 2018 21:42 #187109

Ak má baterka pod sedadlom pri vypnutom motore 10V , tak je KO a treba ju vymeniť. To na fotke je len zadné kúrenie , nie je to teplovzduch. Daj foto tých ovládacích hodín , ale pravdepodobne sú k teplovodnému bufíku čo máš pri motore.

Vygenerováno za 0.319 sekund

Login