Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 12. úno 2011 12:45 #64567

naposledy když me jel příhřev tak to zahulilo bíle celej dvur a auto se stratilo v bílém kouři-nespálena nafta?A druhej den už nenaskočil,jaká je nejpravděpodobnější varianta proč nejede?po nastartování je ticho,nefouká z vyfuku teplej ani studenej,po propojení čidla dole v nárazníku taky nic,kontakty na čerpadle ok,pomuže třeba odpojení od baterie? :-k Je to T4,r.v.2002 caravelle.dík moc za každej nápad :help

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od prdlavka.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 12. úno 2011 13:03 #64569

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Za sebe bych to viděl na žhavící svíčku :(
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. úno 2011 19:03 #64779

• vica
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
po dvou letech nefunkčnosti předehřevu jsem usoudil, že dozrál čas na opravu. vymontoval jsem ho odvezl do firmy a bylo mi sděleno že je v :-AD(A jednotka a žhavička a cena kolem 9 litrů. Tak asi něco našetřim a pořídim už 5 Kw- atovýho
Multivan 2.5 Tdi +chip 100Kw
Yamaha V-max 1200 -po 13ti letech prodáno
Bmw R 1200 GS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. úno 2011 19:14 #64784

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Docela drahá oprava??? Je řídicí jednotka opravdu v háji???
<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=356 ">viewtopic.php?f=7&t=356<!-- l -->
http://www.adusservis.cz/d3w-z/zhavici- ... 00-226-340

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. úno 2011 22:25 #64842

• vica
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
měl jem to v autorizovanym Eberspracher servisu a řekli mi tohle, zkusily tam dát svojí zkušební jednotku a ta moje je na 100 % v kelu
Multivan 2.5 Tdi +chip 100Kw
Yamaha V-max 1200 -po 13ti letech prodáno
Bmw R 1200 GS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. kvě 2011 21:16 #73038

• Rabbit
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Zdravim, muzu se zeptat jak poznam, zda mam bufika 3W nebo 5W aniz bych ho vyndaval z auta. Mam T4 z listopadu 2000.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. kvě 2011 09:27 #73072

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
je na něm štítek a po menšim pátráni v motorovém prostoru ho najdeš v rohu před převodovkou úúúplně dole... ;) jen to chce nějakou svítilnu :idea:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. kvě 2011 21:12 #73158

• Rabbit
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Diky za tip, zkusim ho najit, pokud bude citelny ;)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. čec 2011 21:58 #75951

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Čau chlapi, stal jsem se majitelem Multíka, a taky mám problém s nezávislým topením. Vůbec nechodilo, a zjistil jsem že je KO oběhové čerpadlo, tak jsem vyměnil uhlíky a naskočil příhřev po propojení teplotního čidla. Ale když to zapnu jako nezávislý topení přes hodiny, tak naskočí, rozjede se a vypne ale bez dochlazování,na diagnostice je zhasnutí plamene. Proč na příhřev maká v pohodě a na nezávislý chcípne??
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. čec 2011 23:10 #75963

dělá vá to vadná druhá baterie
T4 Caravelle long 2.5tdi
T3 Caravelle 1.6d
Toyota Corolla 2.0D T3 4WD bus
Skoda octavia 1.9tdi elegance

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čec 2011 18:24 #76281

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak nevím proč, ale najednou už šel, aniž bych něco udělal :?:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 17. čec 2011 23:00 #76572

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj, nemohl by mi někdo napsat, jak se programuje nezávislé, nebo poslat naskenovanej návod , je to teplovodní, a jak ho mám zapnout, aby topilo celou noc, tedy pokud vydrzi baterka?? Děkuji

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 11. zář 2011 21:51 #78946

vica napsal: měl jem to v autorizovanym Eberspracher servisu a řekli mi tohle, zkusily tam dát svojí zkušební jednotku a ta moje je na 100 % v kelu

:lol: :lol: :lol:

Řekl bych že v Eberspacheru řeší nefunkční bufík z jakéhokoli důvodu jedinou opravou, pardon, výměnou řídící jednotky. Zatím jsem od nich neslyšel jiný problém nebo diagnozu než "vadná řídící jednotka"

Jak píšu v tématu "nezavislé horkovzdušné topení"

Popř. bych o 5kw D5WZ věděl za rozumný peníz, jetý, a mohl bych udělat i repas.

D3WZ je slabota a typově zastaralé.
Vw T4 Transporter 2.5tdi ACV 97
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 28. zář 2011 17:04 #79702

Zdravím Vás,

nevěděl by někdo, jaké má přijít dávkovací čerpadýlko k topení Eberspacher Hydronic D5WZ? mám 3 čerpadla, jedno bylo původní v T4 a to je takový velký macek a zásobovalo původní D3WZ a je na něm štítek VW AUDI 251261467A a pod tím 25149447 , druhé je nejspíše od horkovzduchu má nálepku s číslem 25 1830 45 a je na něm 1kw-3KW, a poslední nemá na sobě nic protože už se na něm podepsal čas-to je čerpadlo které dle člověka od kterého jsem kupoval D5WZ je pro tohle topení určené. OVŠEM na čerpadlo od pána (bez označení) se bufík rozjede chvílí hoří pěkně z výfuku jde jen horký vzduch a po chvíli začne smrdět jako prase a začne kouřit (myslím že špatná dávka nafty), tohle samé dělá když ho zaměním za původního macka co v T4 byl pro D3WZ, pak když jsem ze zoufalství zkoušel poslední 1kw-3Kw tak už bufík ani nenajel, doufám že se nezablokovala řídící jednotka.

Bufík má keramickou svíčku, všechny nové těsnění a sítko a je komplet vyčištěné.

Takže chybu bych asi viděl v dávce paliva?! na horkovzduchu D3LC 3,2kw mám čerpadýlko stejné jako ty dvě "menší" pumpičky a tam po rozjetí nekouří nic jde jen kráně horký vzduch.

Omlouvám se za popisy macek a menší atd ovšem po pátem neuspěšném pokusu o vložení fotky jsem to vzdal... :(
Vw T4 Transporter 2.5tdi ACV 97
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. lis 2011 15:29 #83366

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak pred mesicem jsem rochodil bufik, ale nebyl jsem si jistej jestli facha cidlo. ted v zime jsem ho chtel pustit vyndanim cidla a propojenim a nic! Cerpadilko facha (jen nevim jestli nemam prehozene draty.) Svicka nova, sitko, tesneni. Jak odblokuju ř.j. ? zablokuje se pri prehozeni dratu na cerpadle? A je nejakej postup jak spojit ten konektor? Trebe ze motor musi nejprve bezet a tak ? Diky

Jinak vadi kdyz tam dam sitko a nemelo tam byt ? Nasel jsem tu odkaz jak to poznat a zdalo s mi ze tam byt ma.
T4 je vážně nemoc :)

Vygenerováno za 0.220 sekund

Login