Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. lis 2011 17:50 #83376

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
D:_)7 Tak zahada hlavolamu vyresena. znovu jsem si to tu precetl az jsem s dostal k tomu ze za pojistkovkou je to modrej kabel. A v tu chvili jsem si vzpomel ze jsem nejakej kabel rozpojoval pac mi nesedel barvama a koukal z pojistek ven. Tak jsem ho znova zapojil a hura uz zase topim :-"
T4 je vážně nemoc :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 20. lis 2011 12:16 #83604

potřeboval bych poradit,konečně jsem rozchodil teplovodní příhřev,mám ho poprvý v t4,multivan 2000,111kw,climatronik,mám tam hodiny bez kolečka.po pročtení všech příspěvků a fór jsem jsem zjistil že mám špatnou žhavičku,po výměně nyní sice maká,ale i po půl hodině,bez nastartovaného motoru fouká do kabiny studený vzduch.výfuk fouká jak má!mám tam něco špatně nebo to tak má být?už nevím kam se obrátit a nikde jsem se o tom nedočetl.děkuji za radu

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 22. lis 2011 18:04 #83754

• blade
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj.Mám takové malinké trápení s příhřevem.Funguje,to je fajn.Ale,ráno +3 ,nastartuju a příhřev se zapne a pomalu začne ohřívat.A teď ten zádrhel.Do práce to mám cca 10km.Přijedu,zaparkuju,vypnu motor a slyším,jak se vypne příhřev,takový ten bufíkový dojezd na vychlazení.Ale na teploměru motoru mám 90st.Kdy se má příhřev motoru vypnout?Nebo to snad pojede celou dobu jízdy? Třeba i 200 km? :-k
VW T4 CARAVELLE 2,5 TDI 75 KW - Káča

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 24. lis 2011 12:13 #83835

Ahoj. Jsem novým majitelem Multivana a řeším to samé. Příhřev pracuje před, při i dokonce po ujetí cca 50km. Vypíná se až s vypnutím motoru. To, soudím, ale není úpně dobře. Není to v nějakém čidlu?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 24. pro 2011 00:22 #86249

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Když už nic jiného, tak je to alespoň pěkně nafocené :)
http://translate.google.cz/translate?sl ... tm&act=url
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. led 2012 21:57 #87198

Zdravím všechny bufík mi funguje,ale ohřívá mi jen motor.A ptam se proto jestli někdo nemáte nebo nevíte kde sehnat a jestli to vůbec jde?nějaký digitál,časovač nebo něco takového.Pač tam mám jen červené tlačítko a chtěl bych si vytápět i kabinu a hlavně si to časovat.Díky všem. ;)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. led 2012 16:04 #87292

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
A máš climatronik, nebo manuál klimu? Bude ti stačit zprovoznit jen ventilátor topení a případně dokoupit spínací hodinky.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 09. led 2012 13:01 #87582

Máte to někdo na manuálu? Jde mi o zapojení a odběr na první (/druhej) stupeň větráku, díky

btw. hledal jsem různý info i v neúplnejch SSP (samostudijních programech VWAG), ale díly se staršíma typama jsem nenašel, akorát (a dokonce i česky) z r.2008 přehled přídavnejch topení v užitkovejch vozech(SSP415 a 416), nepatří to zrovna k T4, ale pro ilustraci/zástavby novějších typů (Hydronic, airtop,...) se může hodit ;) -
http://www.ulozto.cz/12402864/ssp415-416-pridavna-topeni-zip

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. led 2012 17:14 #88041

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj, nemůžete se mi někdo mrknout jaká je teplota ve spalovacím prostoru když jede bufík na plný výkon??
Hrál jsem si s čerpadlem s dávkováním, někde jsem sehnal info že může dávat hodně nafty, když je už vyběhaný a pak nestartuje , že se prý jakoby uleje, tak jsem ubral, a tím to není, tak to chci vrátit , ale nevím teď o kolik stačí 280 stupnů??? Díky!
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. led 2012 00:31 #88079

teplota na plnej výkon by snad měla bejt přes 300 °C ...

Tak už mam bufíka (D3WZ) po generálce a taky přitápim \:D/ ... jen si nejsem jistej, jestli jsem neprohodil vodní hadice :-k ... když jsem ho vyndaval, řikal jsem si, že mi to podle ohybů bude jasný, ale jak to bylo delší dobu prověšený(zašpuntovaný), nebyl jsem si úplně jistej ... zezačátku jsem netrpělivě čekal, jestli vůbec naběhne, pak mohutně začoudilo, něco v něm "chrčelo"(bál jsem se, že turbína, ale spíš probublávala chlad.kapalina, pak to slyšet nebylo), po chvíli začal kouř ustávat a foukalo to teplej vzduch (pak to na chvílku nevim proč buď vyplo nebo snížilo výkon) a tak po pěti minutách už foukal jenom horkej vzduch (jak se z vejfuku odpařovala voda, trochu jsem se vyděsil, jestli dobře těsní :) ), ale vypnulo to tak po deseti minutách, když se teplota šplhala nad tu hustěji šrafovanou část ukazatele, tipuju tak 50, max. 60°C, je pravda, že většinou na volnoběh, občas jsem to šetrně prošlápl, ale vodní pumpa skoro nová (to přídavný čerpadlo jsem zatim nedával) a je pravda, že rozdíl teploty jedný a druhý hadice byl docela znatelnej ... jedna vede do zhora do T-čka na motoru a druhá do T-čka pod brzdovym válcem k dalším dvěma hadicím - poradíte někdo, která má bejt nahoře a která dole v bufíku? (T4,ACV)

Koukal jsem ještě do elsy a etky, ale ani ze schématu ani z obrázku z etky moc moudřejší nejsem ... a všiml jsem si, že by snad i u mýho motoru/jen příhřevu mělo bejt "oběhové čerpadlo, resp. doběhu chladící kapaliny" - 251965561B ... ještě na to budu muset pořádně mrknout, ale žádný jsem tam teda neviděl

edit: tady je teda živo :) ... nakonec ty hadice mam dobře ;) ... a až bude nálada a slušný počasí (takže asi až po zimě), prohlídnu to pořádně, abych zjistil, jak je to s tim čerpadlem, atd. ...

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 23. led 2012 11:29 #88913

• Risa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim chlapi,
nevi nekdo o nekom z prahy a okoli, co by namontoval d3wz do t4 2,5 tdi 75kw. Bohuzel ho tam nemam a ted bych ho docela ocenil. Klidne by mohlo byt starsi...
Diky za typy Pavel

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 24. led 2012 12:57 #89053

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Zdravím,nedávno jsem si repasoval příhřev(2,5 tdi-102 PS) a nyní se mi zdá,že občas blbne.Byla vadná žhavící svíčka.Po prvním startu bufík chytne jak má,ale zdá se mi,že okolo 50-60 stupňů vypne.A nebo se mi stává,že zaparkuji a slyším bufík dobíhat,ale po dalším startu auta už nebeží,i když je to po 2 hodinách a auto je v tomhle počasí vychladlé.
Také jsem si všimnul,že po delší době (cca 50 Km) a po za parkování se bufík vychlazuje a dobíhá.
Mám podezření na snímač teploty motoru a nebo řídící jednotku.
Budu rád za každou radu.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 25. led 2012 19:51 #89197

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
S čidlem teploty motoru to neni propojené. Buf má svá vlastní čidla teploty tj. vstupu a výstupu...
:arrow: http://www.adusservis.cz/d3wz-galaxy--a ... 1864011700
Nejlépe ho dát někomu kdo je servisuje...

Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 25. led 2012 21:39 #89227

• Risa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Risa napsal: Zdravim chlapi,
nevi nekdo o nekom z prahy a okoli, co by namontoval d3wz do t4 2,5 tdi 75kw. Bohuzel ho tam nemam a ted bych ho docela ocenil. Klidne by mohlo byt starsi...
Diky za typy Pavel

Tak topenicko uz mam doma, jen jeste tedy nekohol kdo to namontuje.
Nebo nejaka dobra duse, co by me nechala nahlidnout pod sukynku svoji T4 abych to obslehnul :?: :drunken:
Praha a okoli.
Diky vsem

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. úno 2012 18:42 #91188

• muf
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
dobry den mam ve své t4 předehřev zničeho nic přestal fungovat pojistka je v pořadku a čidlo u předniho praveho blatniku je v pořadku napojil jsem na čidlo měřak a dal jsem ho do mražaku a asi kolem 5 stupnu se sepne .poradi mi nekdo co mam vyskoušet prosim o radu
vw Multivan 2,5 tdi 75kw golf MK3 Cabrio, Yamaha Fz 800

Vygenerováno za 0.166 sekund

Login