Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. úno 2013 11:57 #112990

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak to je přesně on. :-)
ale těsní jen mokrou část výměníku aby voda nešla ven. Spalovací komora vůči výměníku je těsněna placatým grafitovým těsněním.
Už jsem dal novej, zkoušel jsem 70x4 ale ten jsem tam nedostal, tak jsem prubnul těch 70x3,5 a ideál. Ještě že mám www.gufero.com takřka za barákem. :-)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. úno 2013 12:13 #112991

Já ti ho přeměřím, když sem dělal svýho bufa tak sem ho měnil a kupoval jsem rozměr přesně dle infa co mi dali v Eberspacheru, tak jsem rovnou koupil 2 tak mi tam jeden leží.

ALE otázka co ty máš D3WZ?

Já mam právě D5WZ a nevím zda je to shodné, vím že spalovací komora u D5WZ je delší než D3WZ ale jestli je ten průměr stejný :-k

no až tam budu tak to vwoměřím ;) a uvidíme
Vw T4 Transporter 2.5tdi ACV 97
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. úno 2013 13:36 #112997

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Mam D5WS veškerá těsnění jsou stejná, tj.pro D3,4,5W Z/S
Jen D5W mají delší výměníky a spal.komory.
Originál oměř, docela by mě to zajímalo. Páč i s tou "třiapůlou" to bylo přemlouvání! :-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 16:57 #113091

Tak Maršounku vwoměřeno a už vím proč si to tam měl práci napasovat..

síla stěny 3mm a vnitřní průměr 74-75mm.

Takže si ho zbytečně natahoval, ale tím se trošku zúžil a narval si ho tam.

Jak říkám kroužek jsem kupoval přesně dle rozměru co mi řekli v Eberu. D:_)
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 17:56 #113095

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Děkuji za info... D:_)10 D:_)18

Ale já tam měl i těch 70mm vnitřkem volně :-k šuplerou jsem tam naměřil myslim 72mm :-k 70mm jsem volil proto aby byl kroužek přitaženej.
3mm vysvětluje to, proč jsem tam 4mm nemohl narvat D:_)14 #-o :mrgreen: , ale 3,5 jsem máznul vazelínou a šlo to tam jak do ...
Dal jsem tam nějakej lepší, červenej, tuším do 300 stupňů. Tak doufám, že svého vodoucha dlouho neuvidím. D:_)7

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 18:09 #113098

toho jsem se taky obával zda kroužek vydrží ty teploty protože bufík tam umí celkem slušně zatopit, já dával obyč NBR a přes rok v pohodě, ona to ta voda dostatečně ochlazuje a když už máš vytopeno tak stejně buf vypne tak je to asi fuk ale jistota je jistota plně tě chápu a příště bych tam dal taky něco asi lepšího, stejně už mi jede druhou zimu bez kontroly tak ho třeba někdy vyškubnu a vyčistím...ale znám se 8-)
(edit-jsem zvědav jak bude vevnitř vypadat, protože jsem všechny ty "naschvál mezery" aby vevnitř vše vyhnil, zalepil silikonem na vysoký teploty od Wurtha (SUPER RTV-doporučuji)
tak doufám že tam nenalétal bordel ač mám dekl pod motorem, vídám občas D3ky a D5ky z sharanu, galaxy a alhamber a jak to visí jen pod autem tak to sou občas věci. Téčko má příhřev proti tomu umístěnej OK!

Jinak že byl volnej je divný já měřil jak samotnej kroužek tak 2 typy spalovacich komor co se mi doma válí a na včem to samý, dokonce jsem kroužek navlíknul lehoučce na konusouvou nádobku od nakyho jogurtu a měřil v místě kde se dotýká a prostě 74 75mm nemůžu si pomoci
provedl jsem 3 měření...

D:_)1
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 18:48 #113105

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Teplota by neměla přesáhnout 90stupnu, díky velkému oběmu a průtoku vody. A černej kroužek NBR je tuším do 120stupnu.
U starších modelů lítá dost bordelu sáním přímo na ložisko motorku. Novější to mají kryté, já to řeším kouskem al.plíšku.
Šroubky matlu měděnkou a řídicí jednotku vymazávám "voskovou vazelínou" aby se nerosila a nehnila v místech kontaktu zalití pl.spoje s al.obalem. D:_)18

Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 18:51 #113106

jj to vím to staré provedení kde to lítá rovnou na zadní ložisko motoru to je skoro vždy dmychadlo KO.

S tím voskem dobrý nápad, a jaký konkrétně? D:_)8 tam to bude taky nějakou teplotu mít tak aby se neroztekl a vibracemi od dmychadla nestekl...
Yamaha YZ 125 06

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. úno 2013 19:02 #113107

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
K tomu vosku ti nic neřeknu, vypujčil jsem si ho před lety z místního JZD a mám ho už jen trošku. Ale věřim, že by stejnou práci udělala vazelina ve spreji,ta bílá od castrolu co je na řetězy motorek.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. úno 2013 12:16 #113677

• Risa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Cus chlapi,
nemate nekdo pls fotku nebo popisek, jak je pridelany to el. cerpadlo? Jestli vyrobit ten vehement"L" co k tomu Ebr nedodava, nebo to mate vyreseno jinak? Poridil jsem konecne rozsirujici sadu na d3wz a chzstam se to tam loupnout. Diky za radu.
Pavel

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 08. bře 2013 13:06 #114991

• Joey
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
zdárek

koupil jsem teď T4 a snažím se rozběhnout příhřev. Proč nespouštěl, jsem snad odstranil, byl překlesaný kabel i čidla teploty, hned jak vyleze z husího krku. Čidlo jsem odstranil a dal na vypínač do palubky.

Ale co řeším, máte někdo zapojeno tímto způsobem :

Teplotní čidlo + plus vypínač ? Aby to spínalo na venkovní teplotu, ale i tak,
že když chci, tak si to vynutit a zapnout třeba v 10° ?

Kdyby byl někdo od takové lásky a prozradil mi jak na to ? D:_)10

A ještě čirou náhodou, kdyby tu byl nějaký expert, který by poskytl schéma s návodem jak předělat příhřev d3wz nebo i jiný teplovodní buf na nezávislé topení, tak bych to ocenil.. Celé vlákno 33 stran jsem si pročetl, dal do wordu všechny rozumy, ale vždy tam něco chybělo. Tak jestli to má někdo ucelené nebo by za úplatu poskytl celý návod.
Thank jůůůů verry maaač d:_(
i

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 08. bře 2013 13:57 #114998

<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=4165 ">viewtopic.php?f=29&t=4165<!-- l -->
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. bře 2013 07:04 #115547

• Joey
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky Mad_boxs .. ; )

Ještě mám dotaz, jestli někdo řešil toto:

Pořád mi praská 10A pojistka, která předpokládám je originál velikost.
Když jsem tam dal 15A tak příhřev najede... Ale asi to není dobré
když pojistka 10A praská pokaždé co buf najede..
Víte někdo nějaké řešení co to může dělat?

Díke
i

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. bře 2013 10:27 #115588

• myšák
  • Návštěvník
  • Návštěvník
pokud je to z 1Oa na 15A neřešil bych to stejně si myslím , že 1OA bylo málo na příhřev

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. bře 2013 14:08 #115660

Půjde nahradit origo D4WS za D5Z-F což je z Sharana? Viz. obrázek. Bude to makat jako nezávislý nebo?
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)
Přílohy:

Vygenerováno za 0.149 sekund

Login