Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 02. čen 2013 23:46 #122436

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

Mad_Boxs napsal: Tak tady je asi něco špatně. Když chci topit do výměníku tak budu topit do chladiče a potom do výměníku......hmmm.

A co když přivedeš podtlak na dochlazovací ventil? Hmmm
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 02. čen 2013 23:56 #122438

Kde ten podtlak vezmeš, když bude stát a chtít topit do výměníku, jestli ho tam tedy má, ten ventil. Víme kolik je různých typů zapojení a modifikací.
Prostě je jednodušší tam přidat čerpadlo a je pokoj. Já to tak mám a spokojenost.
Je to to samé čerpadlo, co je na dochlazování.
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. čen 2013 00:18 #122442

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Veme ho na stejnem miste jako origo D4WS. ;-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. čen 2013 12:51 #122462

kluci nechám si od vás rád poradit. S autem jezdim na závody a když chčije a je mi zima tak bych po dojetí uvítal trochu tepla a pochopitelně tam nechci ostatní otravovat nastartovaným autem a smradem, tak bych raději zmáčkl čudl a zatopil si bufem. řekl bych že bude lepší topit dozadu, ale příhřev jako takovej bych chtěl taky zachovat.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. čen 2013 12:56 #122463

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
No ale nedělej si iluze! Celý den se s tím topit nedá, vycucá to baterku. Taky sem se těšil, ale tři hod. s rádiem a nenastartoval jsem :o , Takže honím horkovzduch. ;)
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. čen 2013 14:07 #122468

No co ti na to mám říct. Topit celej den nepotřebuju, rádio zapínat nemusim, dám tam druhou baterku, na horkovzduch teď nemám. ;)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. čen 2013 20:21 #122512

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Když namontuješ druhou baterku a odlehčíš přední, tak stejně nepočítej s tim, že to bude topit celý den. Ale je to to nejlepší řešení, když chceš topit vodouchem. Kdybych ti do toho mohle kecat, tak raději top předním ventilátorem, protože ti bude i odvětrávat interiér i když topit zadním je účinější.
Pro úsporu energie si udělej vypínač i na bufik/ventilátor topení, tj. aby ventilátor nešel zbytečně než se voda trochu ohřeje.
Zachování automatického příhřevu je celkem zbytečné. Odstavením "automatiky" pošetříš svíčku a spalovací komoru. D:_)18

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 13:54 #123055

Když si dodělám vypínač k příhřevu, musím vyhodit a proklemovat konektor
od teplotního čidla z nárazníku ??? Díky

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 15:28 #123059

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
To záleží na kterej fous ten vypínač dáš... Nejšetrnější cesta je nahradit samotné čidlo vypínačem. Tj.natáhnout si dvoulinku od konektoru čidla = minimální zásah do původní el.instalace.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 15:59 #123060

Já napíchnul ten konektor co je u baterky ............těsně za ním jsem to napojil dvoulinkou až do kabíny a myslím, že to se zapojeným čidlem
neběhá......

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 16:02 #123061

Aby ti samo naskočilo musíš zapojit ještě jeden pin od topení na +12V.
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 18:34 #123067

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

matthew1200 napsal: Já napíchnul ten konektor co je u baterky ............těsně za ním jsem to napojil dvoulinkou až do kabíny a myslím, že to se zapojeným čidlem
neběhá......

No záleží na tom, co od toho chceš, aby to dělalo? Zda jen ochcávat venkovní čidlo? Nebo používat jako nez topení? Když jen ocháváš čidlo, tak by to s nastartovaným motorem mělo naskočit! Když né, tak tě čeká rozborka co začíná v tom lepším případě vadnou svíčkou a v tom horším vyhnilou rj. Kdyby jsi chtěl startovat bufa nezávisle na motoru, tak ti je toto propojení celkem k H. Protože buf potřebuje další dva plusy a na čidle je +12V až po zapnutí klíčku!
Často se používá jen ta ochcávka čidla. Celkem to pošetří bufika. Ale musí běžet motor!!!

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 18:39 #123068

Chcu přihřívat i na podzim !!!!! Když pojedu 3 kiláky do práce a bude 7 stupňů nad nulou...........třeba...... nic víc !!!

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 18:40 #123069

Jde mi o to, jestli tam to čidlo nechávat nebo tam dát kus drátu :mrgreen:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 18:44 #123070

Mad_Boxs napsal: Aby ti samo naskočilo musíš zapojit ještě jeden pin od topení na +12V.

Nic jsem upravovat nemusel.......vypojil jsem čidlo a v kabíně zapl vypínač......... a příhřev naskočil i když je 15 nad nulou..........motor se ohřál v cukuletu........jen chcu vědět, vypne li se příhřev po této úpravě sám nebo bude fučet než ho zas tím vypínačem nevypnu ???

Vygenerováno za 0.161 sekund

Login