Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 18:51 #123072

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Jo ták. Čidlo tam můžeš nechat, ale bude ti to spínat automaticky pod 5'. Já bych ho vyndal a konektor vymázl vazelínou! Hlavně žádnou propojku! To by ti běžel stále s motorem! Jinak by měl v 90' přejít na poloviční výkon a v cca 110' vypne. "Záleží na rv bufu a jde o teplotu na výstupu z bufa, né o teplotu motoru!"
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 20:27 #123076

matthew1200 napsal:

Mad_Boxs napsal: Aby ti samo naskočilo musíš zapojit ještě jeden pin od topení na +12V.

Nic jsem upravovat nemusel.......vypojil jsem čidlo a v kabíně zapl vypínač......... a příhřev naskočil i když je 15 nad nulou..........motor se ohřál v cukuletu........jen chcu vědět, vypne li se příhřev po této úpravě sám nebo bude fučet než ho zas tím vypínačem nevypnu ???

Myslel jsem, že to chceš spouštět nezávisle na spuštěném motoru........
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 22:10 #123096

Nene, chci přihřívat na krátké vzdálenosti.....

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 22:11 #123097

Maršoun napsal: Jo ták. Čidlo tam můžeš nechat, ale bude ti to spínat automaticky pod 5'. Já bych ho vyndal a konektor vymázl vazelínou! Hlavně žádnou propojku! To by ti běžel stále s motorem! Jinak by měl v 90' přejít na poloviční výkon a v cca 110' vypne. "Záleží na rv bufu a jde o teplotu na výstupu z bufa, né o teplotu motoru!"

Naposledy změněno: od matthew1200.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 22:31 #123102

Maršoune když tam nebude čidlo, tak příhřev nenaskočí :?
Musím tam dát nějakej kus drátu aby to roužlo........ teď jsem to zkusil.
Vypínač mám nataženej od toho konektoru co je za předním světlem u baterky.....

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. čen 2013 22:46 #123103

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak teď tě nechápu! Ty potřebuješ ty dva fousy co vedou od konektoru u baterky k čidlu spojovat tim vypinačem! Stejně tak je spojuje čidlo když mrzne! Tím že tam dáš propojku, spojíš okruh a bufik pojede stále!
Že ty jsi fiknul jen jeden drát a ten spojuješ tim vypínačem? :-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 00:24 #123104

Nooo.....a to je špatně ? #-o

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 06:49 #123109

a já to měl rozepsaný, ale pak jsem si říkal, že je to tak jednoduché, že to asi nebude zrovna tenhle případ. Tak jsem to smazal :)

Tak takhle: vypínačem na jednom drátu přerušíš pouze okruh termospínače. Takže pokud už je taková zima, že by příhřev běžel, tak tímto mu to znemožníš.
Pokud chceš ale spínat příhřev samostatně, tak musíš tím vypínačem oba dráty propojit. Tím vlastně simuluješ funkci toho teplotního čidla!
Takže buď v klidu, dva vypínače nejsou na škodu :) D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 07:44 #123111

Ahoj :P a já blbec jsem si říkal, jak jsem šikovnej :lol:
A co teď s tím......lajcky a pro blbý........umím jen zachraňovat lidi,
drátky moc nemusím :o

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 10:26 #123113

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
:lol: Ty musíš tim vypinačem nahradit to čidlo! Takže nafikni i ten druhej drát a navzájem je spojuj vypínačem! Proto jsem psal, že nejšetrnější cesta je napíchnout se dvoulinkou přímo z konektoru čidla. Nebo to chceš namalovat? :-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 11:16 #123115

Raději ano, ale myslím že vím.......... :lol:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 11:36 #123117

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Našel jsem tohle a maličko doplnil... ty řeš tu červenou cestu a nic nestřihej... ;) Jen si vypoj čidlo, když nebudeš chtít využívat automatiku. Osobně ji mám odpojenou, stejně je jen pro zlost...

Jinak toto schéma je asi to nej, když chce člověk zachovat automatiku s možností vypnutí a manálního zapnutí PŘÍHŘEVU s běžicím motorem!!!

Přílohy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 14. čen 2013 11:46 #123118

Ano, to je ono.............děkuju !!!

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 19. čen 2013 06:02 #123314

Maršoun napsal: :lol: Ty musíš tim vypinačem nahradit to čidlo! Takže nafikni i ten druhej drát a navzájem je spojuj vypínačem! Proto jsem psal, že nejšetrnější cesta je napíchnout se dvoulinkou přímo z konektoru čidla. Nebo to chceš namalovat? :-)

Hotovo, vyzkoušeno, vše funguje jak mám :D
Díky páni........

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. čec 2013 19:26 #124155

• Lewis
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdarec kluci,potreboval bych poradit. Mam v aute nezavisle topeni, ale nemam druhou baterii. Chci se zeptat jestli je nutna k tomu aby mi topeni fungovalo a popripade po jake baterii se mam podivat. Predem moc dekuji za odpovedi.

Vygenerováno za 0.137 sekund

Login