Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. říj 2013 22:00 #127635

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Máš tam příhřev, a nezáviséí topení, ale jenom teplovodní. Takže se ti po nastartování automaticky zapne příhřev, nebo si můžeš na hodinkách nařídit kdy se ti zapne. Ohřeje ti to vodu v topení a motoru, rozmrazí okna a vyhřeje kabinu.Nebo si ho zapneš při nějakém čekání. Na nějaké dlouhé topení v kempu zapomeň, nevydrží baterka, na to je určené teplovzdušné nez. topení. Na třetím obrázku máš klasické teplovodní topení pro zadní část
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. říj 2013 22:10 #127636

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Jsem to blbě napsal. Né díky čidlům ale díky pomalému průtoku vody. Čidla hlídaj průtok, tj.jak voda koluje pomalu, tak se voda v bufu víc ohřívá, tím pádem je na výstupu teplejší. Jak je rozdíl větší o 15 u starších bufů a 25stupňů u novějších tak to řídící jednotka vyhodnotí jako přehřátí a vypne se. Nejsem si 100% jistej, ale mělo by se to týkat bufů co maj ten vnitřní štekr ještě hranatej, tj.tuším do rv98. :-k
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. říj 2013 22:18 #127638

• Mar10
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 24
díky moc D:_)10 D:_)10 D:_)10
teď už vím co v tom mazlíkovi vůbec mám....
jak dlouho myslíš že vydrží na toto topení jet baterka na jeden zátah a jaká by mněla mít kapacitu ( myslím že je to baterka pod sedačkou)
dáse kombinovat vodník s teplovzduchem?
Multivan 2,5 TDI 111 kw 2001
VW T3 245D Pritsche 37kW (50PS)
Renault Megane Combi 1,5 dci 110 ps 2013 - vyměněno
Škoda Octavia Combi III 2.0 TDI 110 kw 4x4 white
Nissan Primera Combi 2,0 TD 90 ps 1999 -prodáno
http://mar010.rajce.idnes.cz

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 08:21 #127642

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
mám rok 2000,takže pokud chápu dobře,tak mám novější čidla?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 11:16 #127645

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
A při tom přehřátí vypne normálně s dochlazováním, nebo to utne nouzově bez dochlazování?? mě to někdy vyplo, jako bych odpojil baterku.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 11:24 #127646

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

kusna napsal: mám rok 2000,takže pokud chápu dobře,tak mám novější čidla?

Chápeš to blbě. :-)
Čidla jsou STEJNÁ.
Řídicí jednotka je jiná, jinak počítá, tj.tej starší jednotce stačí menší rozdíl mezi vstupem a výstupem na to, aby vyhodnotila přehřátí. Tj. U starších těch 15stupňů a u novějších těch 25.
Rozdíl jsem tam našel jen ve vnitřním konektoru, ta starší ho má hranatý ve tvaru T a novější má vnitřní konektor oválný.

"diskusi o bufu jsem přesměroval z vlákna o startování sem do vlákna k tomu určeném, zbytek přesunu až sednu k pc ;-) "

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 11:32 #127647

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Taky jsem si říkal ,že jsme to rozjeli v blbým vlákně :(
Mar10: Mě vydržel vodník s rádiem 3 hod. Mám 100Ah baterku, můžeš mít v autě vodní i horkovzduch. topení ;)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 11:45 #127650

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3

Maršoun napsal:

kusna napsal: mám rok 2000,takže pokud chápu dobře,tak mám novější čidla?

Chápeš to blbě. :-)
Čidla jsou STEJNÁ.
Řídicí jednotka je jiná, jinak počítá, tj.tej starší jednotce stačí menší rozdíl mezi vstupem a výstupem na to, aby vyhodnotila přehřátí. Tj. U starších těch 15stupňů a u novějších těch 25.
Rozdíl jsem tam našel jen ve vnitřním konektoru, ta starší ho má hranatý ve tvaru T a novější má vnitřní konektor oválný.

"diskusi o bufu jsem přesměroval z vlákna o startování sem do vlákna k tomu určeném, zbytek přesunu až sednu k pc ;-) "

aha....když mám rok 2000,tak by tedy měla řj pobírat rozdíl 25 stupňů,je to tak?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 11:49 #127651

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

Finida napsal: A při tom přehřátí vypne normálně s dochlazováním, nebo to utne nouzově bez dochlazování?? mě to někdy vyplo, jako bych odpojil baterku.

Vypne se standartně. Přestane dávat naftu, spustí žhavení, vypne žhavení, dochladí a vypne.
Zajímavé je, že teplotu vody si nehlídaj jen vodní čidla, ale i čidlo plamene skrze tělo bufa! :-k

Kusna: rv.00 je 100% kulatej štekr, takže 100% těch 25stupňů a mělo by tam být už i sítko. :-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 12:11 #127653

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak co mi to kujva může dělat, že běží třeba 10 min, a pak se ůplně odstaví. Najednou bez dochlazování?? Ha? Včíl babo raď :D

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 13:06 #127654

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
No sice mám kozy slušný a po 100km v mrazu na motorce jsem víc :queen: než :king: , ale baba fakt nejsu. :lol:
No asi bych to viděl na studeňáček v rj. :-(
Zkus tomu na zkoušku nadělit rj třeba z d3w a otestovat. :-k
Kdyby to bylo nějakým čidlem,čerpadýlkem nebo dmychadlem, tak by to mělo "spadnout" standartně s dochlazením.
Když to na jinou rj pošlape, tak tu starou vydloubnout a projít micropájkou. :-k

A nebo vykopat celé ven a do ebrservisu na stolici. Nechat projít i samotnou rj tou jejich spešl diagnostikou. :-k

Já už na tuhle duchařinu nemám nervy, jak nějaká duchaří, tak hurá do Vysokého Mýta na diagnostiku. Když jsem se trápil se svou D3W, tak u ní to napsalo, že je zablokovaná a přitom bufik naskakoval, ale tak nějak jak se mu zrovna chtělo. Pomohlo až propájení štekru. :-k Pak sice chodil, ale D3W je do mrazu slabá, tak šla do světa a pořídil jsem D5WS.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 16:09 #127657

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
No jo ale jako příhřev to fachá bez problému :?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 17:17 #127661

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Duchařina jak vyšitá! Pryč od toho! :confused: :lol:
To stejně může dělat studeňák! Při nastartováném motoru je nepatrně vyší napětí, takže je potřeba méně mA a kontakt by mohl odolat. :-k
Díky tomu, že to padne bez dochlazení, tak usuzuji, že je šotek na 30tce, nebo 31. Tj.na napájení a nebo kostře! Zkus jinou jednotku aby jsi vyloučil závadu na jednotce, nebo instalaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 05. říj 2013 17:23 #127663

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Jo jo zkusím :(

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. říj 2013 10:28 #127726

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
...je to ono, kde má být příhřev?..pásne tam i D4WS?

jsou to hadic na napojení?(ty spojené?)

čerpadýlko sem taky našel, mam tedy čerpadlo, konektor, držák a zřejmě i hadice...mam vše potřebné pro připojení?

Jinak, .....chybí mi tedy příhřev, ten ale se spouští jen pod 5°C, mě se ovšem auto děsně dlouho ohřívá i teď, když je na 5°C, čím to může být?...cca po 10km se ohřeje na spodní čárku pod polovinou na budíku....je chyba někde v čidle teploty?

dík

Vygenerováno za 0.144 sekund

Login