Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 26. pro 2013 13:28 #132407

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

FandaTDI napsal: Z by měl bejt jen příhřev bez vlastního čerpadla (Zuheizer) a S (Standheizung) by mělo mít/ovládat i ext.čerpadlo (SC je s integrovanym čerpadlem)

teď tomu uplně nerozumím?...takže když v autě čerpélko na standartní D3WS(Z) tak ho musím vyměnit? Mohu pak koupené D5wz používat po upravě kabeláže jako příhřev i jako nezávislé?

dík ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 26. pro 2013 13:57 #132408

Čemu nerozumíš? D3WS bude asi vcelku rarita (ne-li jen diy úprava), což neznamená, že se NT nedá udělat i s Z-tkama, stačí jen přidat čerpadýlko spínaný společně s bufíkem (event. s nějakejma prodlevama, u S řeší to spínání přímo řj bufíku a jestli nekecam, tak "sofistikovaněji", tj. nejen podle chodu bufu, ale i podle teploty).
Nechci kecat, ale myslim, že čerpadla se "výkonově" (průtokem) nelišej (3kW/5kW) a stejný (/podobný) se používaj např. pro dochlazování automatu (př. Passat,...) - to má průtok kolem 20l/min. ... takže čerpadlo imho může zůstat stejný a pokud se vhodně vyřeší spínání (tj. nejen "úprava kabeláže", ale "ovládací logika"), neni problém to používat jako příhřev i NT, resp. spíš předehřev vody v motoru - což je imho skoro lepší - s možností vytopení kabiny, když se vhodně vyřeší spínání větráku podle teplot a bude to dávat (druhá)baterka (je vhodný udělat hlídání vybití, bufík sice sám vypne pod cca 10V - některý dokonce už pod 10,8V, ale aby pak nezůstalo zbytečně vybíjet bat. čerpadlo,popř. větrák), zatimco např. při příhřevu je zbytečný, aby jelo čerpadýlko, i když pokud je altík a baterka ok, nemělo by to ničemu vadit, čerpadlo by se taky nemělo nijak zvlášť opotřebovávat, bejvaj bezuhlíkový (a krom toho se taky využívá k dochlazování bufu) ...

btw. já jsem pořád čerpadýlko nepřidal (ač ho mam připravený), trochu mě od toho odrazujou jak "jen" 3kW, tak i to, že jsem narazil na zkušenosti, že repas bufíku je obvykle tak na jednu sezónu a druhej rok zase svíčka (někdy i řj - asi hlavně v případě těch keramik), atp. ... no tak se musim trochu pochlubit/pochválit, že repas jsem zvládl asi dobře, sice s T4 nejezdim moc často,ale už je to přes dva roky od repase a první rok jsem většinou spolehlivě poznal (podle kouře od kola), že se buf rozjíždí a letos kouř nikde (trochu jsem ucejtil, ale to mohlo bejt díky větru od vejfuku auta), tak jsem se musel přesvědčovat, jestli jede a div jsem si o ten vejfuček nespálil prsty, takže paráda :wrench:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 26. pro 2013 14:40 #132409

• Freak
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

kusna napsal: prosím tě,kde a za kolik jsi sehnal diagnostiku na příhřev?...Díky

koupil na http://www.autoweiss.cz , ale dlouho jsem se rozmejšlel :-k cena něco pres 9 t. :shock:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 26. pro 2013 17:02 #132411

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Pánové, možná by bylo dobré si ujasnit čerpadlo a čerpadlo! Tj. Zda řeším oběhovku pro vodu, nebo podávací naftové! ;-)

Tapatalk: Odesláno z Nokia Lumia D:_)18
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 26. pro 2013 17:54 #132413

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
:D

no vlastně obojí :lol: , ale psal jsem o naftovém čerpadélku

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 27. pro 2013 16:33 #132450

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
zdar téčkaři :grouphug: ....tak jsem konečně sehnal příhřev po údajné kontrole...no,nebudu to rozebírat,prostě po montáží se rozeběhne,ale pouze se z něj chvilku čoudí,poté se vypne a zase se chvilku pouze čoudí...a to je vše,co zvládne.Tak se chci pozeptat,zda je má teorie o vadné svíčce či vzplynovacím sítku správná.
Díky za info a mějte se

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 27. pro 2013 16:39 #132451

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3

Freak napsal:

kusna napsal: prosím tě,kde a za kolik jsi sehnal diagnostiku na příhřev?...Díky

koupil na http://www.autoweiss.cz , ale dlouho jsem se rozmejšlel :-k cena něco pres 9 t. :shock:

no,není to málo....jestli se jedná o tu,kterou jsem viděl v akci(hodinky a dva svazky vodičů,které u d3wz skoro nic neumí) tak je to opravdu hodně :-k

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 27. pro 2013 17:33 #132453

• worxe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 26
Kusna, pokut ti to jen "čoudí" tak to bude asi sítkem. měl jsem stejný problém na D3WZ. sítko jsem vyhodil neb bylo propálené a koupil jsem keramickou svíčku a "blaflo" to hned. jen se nelekni ,že to bude krapet kouřit. ono až se vypálí bordel v komoře a výfuku tak to bude v pohodě.
???

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 27. pro 2013 18:27 #132455

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
jasný...jen se mi to asi nevyplatí...ten ocas,co mi ho prodával,tak tvrdil,že je ve 100 % stavu a se zárukou...tak mu na něj dlabu a pěkně mu ho nacpu do :-AD(A

A TO DNESKA NĚKOMU DŮVĚŘUJ !!!!

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 28. pro 2013 20:23 #132500

... taky už mě to napadlo, já pro změnu psal o vodním čerpadle ;) ...
kusna: ještě je možnost přidírání "turbíny", já z jejího prostoru odstraňoval nějakej "vyschlej" hmyz (a trochu pomohlo i promazání silikonovym olejem),tak jsem na náustek trubky sání hezky nalepil kousek sítě proti hmyzu, co se dává do oken ;)
ona ta síťka (edit: teď pro změnu ta kovová kolem svíčky :) ) tam je i neni důležitá (hlavně pro zápal, pokud to čoudí, má to spíš málo vzduchu nebo to špatně chytá), já ji tam mam trochu "potrhanou", ale skoro důležitější imho je, aby byla čistá ... a při správnym zahřátí se asi i vypaluje, protože jak jsem psal - druhá sezóna od repasu a čoudil při startu podstatně míň ...

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 30. pro 2013 14:55 #132552

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Zlatý bufiky bez sítka. :-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 30. pro 2013 15:32 #132553

Dušane u těch starších bufů co jsou origo bez sítka je i jinak řešenej ten hliníkovej odlitek? Jestli je to nějak jiný a nebo je stejný jako když z novějšího bufu to sítko kolem svíčky se jen vyndá. Starýho bufa jsem ještě v rukách neměl...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 30. pro 2013 16:36 #132556

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Péťo, je to jiný a to jak odlitek dmychadla, tak samotná spalovací komora. Bezsítková verze vubec nemá ten mezikus co je v něm našroubována svíčka, v kterém je sítko a do kterého se vstřikuje nafta. Bez síťka dupou i novější D5WSka.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 30. pro 2013 18:13 #132559

Aha. O.K. diky za info :-)
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 31. pro 2013 16:00 #132602

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Borci....lze z venčí bez rozebrání rozpoznat,zda příhřev je orig z výroby model se sítkem a nebo model bez sítka?

Vygenerováno za 0.169 sekund

Login