Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. bře 2009 11:22 #11044

• philip
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Jen takový dotaz od včerejška mam Multivan 01 111kw s origo nezavislým topením Eber ktere nefachci zkousel jsem to diagnostikou na adrese 18 ale bez odezvy - neni komunikace zkousel to nekdo uz takhle nekde na netu jsem se docetl ze pokud je spatny snimac teploty tak to taky nemusi komunikovat. Zajimalo by me jestli uz to nekdo zkousel. Dik
Multivan 2,5 TDI+ - rodinný wagen
BMW R1100GS - na cestu necestu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. bře 2009 16:20 #11061

• Pukous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Aby fungovala komunikace na adrese 18 musíš mít topení zapnutý. Stačí aby svítila ikona topení.Pak bude komunikovat.Samozřejmě se bavíme o TEPLOVODNÍM BUFÍKU :!: Horkovzduch nemá komunikaci ;)
Multifalia Atlantis 2.5 TDi

Yamaha XG 250 Tricker

Stadion S11

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. bře 2009 19:31 #11075

Dobrej tam mi asi umírá bufík... Dneska sem jel do Tesca mám to cca 500m (pak sem pokračoval dál) a čekal sem až žena nakoupí,při čekání sem nechal běžět motor a četl sem si,přičemž mi na sklo nikdo začal bouchat s tím že mi hoří auto :lol: ale to se jen zapnul bufík ale hrozně hulil nikdy se mi to nestalo že by to takhle hulilo čím to může bejt?
Vw Caravelle 151 PS rychlej bus :-)
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF
Možnost zapůjčení přívěsného vozíku s plachtou 210x117x155 - 608 900 993

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. bře 2009 20:33 #11090

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
sítko na kterém se odpařuje nafta může být zanesené,nebo spálené, mě to tak 1x z 20 startů taky zahulí jak studná liána,takže jestli to nědělá pravidelně,tak to neřeš. ;)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. bře 2009 00:11 #11287

Nene tohle právě bylo poprvé co to takhle kouřilo.Jestli to je oka tak to řešit nebudu ....
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. bře 2009 11:22 #11304

• Lu-cas
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
Chloubíku, mě to takhle také zlobilo, hulilo to, jak když hoří celej auťák. Závady byly hned dvě, nefunkční dmychadlo, které odvádí zplodiny z bufíku a špatná žhavička. Výměna dmychadla a žhavičky a už to funí jak má.
T4 GENERATION black 111kw
T4 2.4D Kombi Long withe-prodáno

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. bře 2009 19:16 #11328

• philip
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0

Pukous napsal: A svítí ti displei s ikony? Není prasklá pojstka? Je moc divné že by nekomunikoval,protože nemusí běžet ale musí být napájená řídící jednotka, aby byla možná komunikace.Máš druhou baterku pod sedadlem?

Jo display sívítí při zapnutí vyhřívání a vypnutem motoru naskočí Climatronic, a čerpadlo vody, Pojistka nevím která to přesně je ale předpokládám že když funguje display pojistka bude dobrá. Ještě jsem se bavil se servisákem z Ebers. a ten tvrdil že to nejde diagnostikovat protože T4 ještě nemá CAN tak ted nevím kdo má pravdu.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. bře 2009 19:40 #11331

• Pukous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Mám Multivana 2000 a bez problemu komunikuje, canbus nemá ale to neznamená že nebude komunikovat. Je mi divný že ti naskočí climatronik ,protože u mne to funguje tak že dokud se voda neohřeje na nějakou teplotu tak climatronik nesepne.Zkouknul bych pojistky, relátka kostry a vedení jestli je vše ok.Jinak s ostatnímy jednotkami to komunikuje?
Multifalia Atlantis 2.5 TDi

Yamaha XG 250 Tricker

Stadion S11

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. bře 2009 00:30 #11360

LU-CAS ,Načetl si tyhle závady Vagem?nebo se ti neukázali?
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. bře 2009 08:09 #11374

• Lu-cas
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
Mám pouze příhřev a na VAG u se to nenačetlo ten mechanik z Ebru tvrdil, že jednotka od příhřevu s VAG em nekomunikuje, ale nezdělil mi z jakého důvodu. :-k Abych pravdu řekl, opravil to, byl jsem rád, že to funguje, tak jsem to dál nerozpitvával........
T4 GENERATION black 111kw
T4 2.4D Kombi Long withe-prodáno

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. bře 2009 10:54 #11399

• philip
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
OK tak kouknu na pojistky,není tady nebo někde jinde schema jak je to zapojene popř. na ktere pojistky budu rad za kazdou radu-pomoc.Jinak s ostatními jednotkami mi to komunikuje samořejmně bez problému.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 07. bře 2009 13:01 #11408

No u sharana ten měl taky jen příhřev a ten na VAGU normálně načíst šel,ale u T4 sem to ještě nezkoušel.
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 22. bře 2009 11:09 #12597

Můžete mi prosím poradit na jakém principu je přední nezávislé topení na ohřev motoru v T4 . Děkuji

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 22. bře 2009 11:36 #12600

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Václave hodně zjednodušeně-hořící nafta ohřívá vodu z chladícího okruhu motoru.
Přečti si toto téma.
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 29. bře 2009 22:15 #13349

• boldor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, prosím tímto o radu, potvrzení či vyvrácení mých domněnek, případně nápady.

Vozidlo: Multivan II, rok 2000, AHY 111kW.
Topení: Eber D4WS (podle plánku je vodní i naftový čerpadlo uvnitř).
Další, co asi souvisí: ventilátory mám vepředu, v zadním sloupku a pod šoupačkama, na palubce hodiny bez kolečka a manuální klimatizaci (viz. fotka) a ještě tři kolečka na sloupku za řidičem, druhá baterka pod sedačkou.
Vše prý originál, jakýsi Winterpaket.

Příhřev snad funguje, od 4° při zapnutém zapalování najede topení, při zhasnutí ještě neohřátého motoru je slyšet doběh hořáku. Snad píšu proto, že z výfuku to někdy fouká pěkně studený.

Co nechápu je předehřev. Namám žádný manuál a tak to možná dělám špatně. Když na hodinkách podržím se zapnutým zapalováním "vlnovky", topení se rozeběhne, dokážu nastavit i čas, který se odpočítává nebo naprogramovat a můžu i vytáhnout klíček. Po cca 3 minutách začne zvýfuku foukat studený, topení se samo vypne a naskočí, zase samo, pokud je nastavenej dostatečnej čas třeba za 10minut. Vodu asi moc neohřeje, protože když pustím ventilátor fouká studenej vzduch. Podle toho ,co je výše napsáno, by to mohla dělat slabá baterka pod sedačkou. Zatím jsem ji nezkusil měřit při odběru, případně připojit přes nabíječku, ale bude to první co udělám.

A co už vůbec nevím, jak nastavit předehřev a klimatizaci na vytopení interiéru. Je to manuál, žádnej climatronic:-)

Díky
MultivanT4 111kW, MultivanT5 128kW, G1 bez střechy, typ1 1972 a CB900F Boldor
Přílohy:

Vygenerováno za 0.152 sekund

Login