Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 24. srp 2009 12:39 #22242

Ahoj, neměl byste někdo návod na zapojení přidaného přepínače k horkovzuch bufíku následujícím způsobem: :?:

a) V poloze 1 jede bufík normálně (topí, fouká)

b) V poloze 2 jede pouze ventilátor bufíku

Chtěl bych, aby než přijdu do auta, ventilátor vyfoukal horký letní vzduch z auta ven. Programování času by mělo zůstat beze změn, čili naprogramuju na nějaký čas, kdy se ventilátor spustí sám.

Možná je to hloupost a fungovat to nebude, ale myslím, že jsem podobný návod někde viděl ... jenže si zaboha nemůžu vzpomenout kde. #-o
T4 Mula 111

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. říj 2009 17:36 #25242

• Pukous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1

Tlama napsal: zdar lidi prosím znalé o radu, koupil jsem konečně caravelle a jediný problém který jsem zatím objevil je v nezávislém topení
bývalí majitel měl vyndanou pojistku protože to neuměl ovládat takže jsem ho asi po 4 letech marně zkoušel spustit, programování funguje v tom problém není, takže když ho sepnu, spustí se ventilátor topení ,ve vebastu začne cvakat a rozeběhne se el. pumpa vody, za chvilku se cvakání ve vebastu zrychluje a začne jít z výfuku topení bílí kouř zřejmě nespálené nafty, po chvilce se to vypna a celé znovu opakuje jen ventilátor topení běží bez vypnutí dál, po 2 pokusech kdy to asi nechytne se dál nic neděje jen běží čerpadlo vody a ventilátor kabiny

rady- náměty -připomínky?? díky čus Tlama ;)

Taky jsem měl tento problém,musíš bufa vyndat,rozebrat,vyčistit sítko a spalovací komoru,vyměnit těsnění a zas bude chytat jako nový \:D/ Tady máš odkaz na videoukázku ;) http://www.youtube.com/watch?v=14SUSxfPHPY

Práci zdar Pukous
Multifalia Atlantis 2.5 TDi

Yamaha XG 250 Tricker

Stadion S11

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. říj 2009 21:45 #25276

• Tlama
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
díky- ted jsem pročetl celé vlákno o teplovodním topení a jsem trochu moudřejší,- netušil jsem že to funguje i jako příhřev motoru a budu to muset zpravit- jak se to topení dá vyndat?? jde to spodem nebo musí dolů nárazník a komplet věci okolo?? dík za rady začínám s T4 takže o ní moc nevím d:_( D-:(
VW T4 syncro allsperre 2,5i 85kw LPG

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 15. říj 2009 22:00 #25286

ND třeba zde: http://www.autosip.cz/
T4 Mula 111

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 11:41 #25313

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli Eberspacher a Webasto jsou dceřiný firmy, protože mi přijde, že hodně věcí od nich vypadá stejně/podobně. Na co narážím: Chtěl bych si domontovat dálku k bufíku (bazarovou), no a ty od Webasta se dají sehnat o dost levněji než Eber. Bude pracovat Webasto dálka s Eber bufíkem ? (T90/91 + D3Lc)
T4 Mula 111

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 17:53 #25333

Díky ale tady jsem nic moc nevyčet protože tady skoro každý řeší předělaní na bufíka.
Ale ja bych to rád řešil jako předehřev. Dík

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 18:14 #25335

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
čidlo na spouštění předehřevu je pod předním nárazníkem cca pod pr.př.světlem.Kulaté,vede do něj relativně tenky kabel v husím krku s modrým konektorem.Ten odpoj a v konektoru uvidíš dva kontakty.Spoj je např. drátem, nastartuj a uvidíš, co se bude dít.Podmínka je studený motor. Před levým předním kolem máš výfuk z bufika.nejdřív fouká studeně, po malé chvilce budou výpary teplý.....v případě, že to funguje jak má.

Tak a teď otázka pro znalé: mám také předehřev, ale po roce nepoužívání přestal fungovat.Nevíte někdo o servisu nejlépe v Praze ? Díky předem

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 18:29 #25337

http://www.topservis-holan.cz/kontakt

Osobní zkušenost nemám, ale volal jsem tam, T4 bufíky prý umí bez problému. Přesně jsem se ptal na servis D3WZ v T4... no nakonec jsem tam nemusel, bo jsem zkusil propojit TEN drátek k čidlu a buf se rozjel.
T4 Mula 111

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 19:24 #25343

Je to tak. Vstupuje tam víc faktorů kdy má příhřev běžet a kdy ne.

http://www.t4-wiki.de/wiki/D3WZ
http://translate.google.cz/translate?u= ... s&ie=UTF-8
T4 Mula 111
Poděkovali: chrcka

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 16. říj 2009 19:27 #25345

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
samozřejmě že tam čidlo na vypnutí je, ale David1 psal, že mu nefunguje vůbec a jak to má vyzkoušet, takže základ je spustit to.Pokud to spustí, tak je napůl vyhráno.Pokud by to samo nevyplo,čemuž nevěřím, tak ho vypne jednoduše vypnutím motoru,následně odpojením spínacího čidla a vzhledem k tomu, že David1 tomu asi rozumí jako já (Davide neuraž se), tak následně navštíví servis,příp.někoho,kdo tomu rozumí. Základy, které o tom vím, jsem se dozvěděl tady na fóru minulý rok,kdy jsem řešil stejný problém.Takže asi tak.

a virtualBoB-ovi děkuji za kontakt-mám to k nim kousek OK!

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 20. říj 2009 21:39 #25532

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Horkovzuch a D3W prihrev...
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 01. lis 2009 23:01 #26759

• Jarous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

mašlo napsal: .. zkontroluj jestli ti jede předehřev motoro, to je ten maly vyfuk u leveho predniho kola

Po jaky dobe a pri jaky teplote se to ma rozbehnout? predpokladam ze to jede samo po nastartovani motoru...
VW T4 Multivan 75kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 01. lis 2009 23:06 #26760

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Funguje to od nižší teploty než je +5 stupňů.
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. lis 2009 08:30 #26930

• Jarous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
tak dneska jsem nastartoval jako vzdy, kouknu na climatronik a ukazoval 1 stupen, tak jsem po ujetejch 500metrech vylezl ven ale z predehrevu nic nefoukalo:(
Zkusim to jeste odpoledne az pojedu domu, snad se to rozebehne..Nebo to ridi i neco jinyho nez teplota?
VW T4 Multivan 75kW

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. lis 2009 07:49 #27026

Dodělávám bufíka D4WS s hodinama a potřeboval bych poradit s el. čerpadlem. Mám tam origo pod chladičem na dochlazování. Musím mít ještě jedno nebo to jde přes tohle?

Vygenerováno za 0.124 sekund

Login