Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 03. pro 2014 23:51 #147611

mám zdroj 8,5 V ale jen 2A proud, nevím, jestli to stačí. každopádně na svíčce měřím odpor 1,2 Ω. přijde mi to málo.

worxe napsal: chmelda22 odzkoušej svíčku a jestli bude ko tak kup rovnou keramickou .u mě to bylo stejné.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 04. pro 2014 10:46 #147626

Moc děkuju za radu, hned na to vletím. Kdyžtak celý čerpadlo vyndám a uvidíme, jak bude chodit na ponku. Měl jsem tam i další problém - zpuchřelá naftová hadička před podávacím čerpadle. Takže se příhřev zavzdušňoval. Prostě původní majitel údržbě moc nedal:-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 06. pro 2014 17:42 #147698

• polkyk
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj, mám dotaz, jak zjistím, jestli funguje předehřev motoru, který má být nainstalován v autě ??? mám auto krátce a ještě se v tom nevyznám,. Díky.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 08. pro 2014 21:39 #147796

Ahoj, zjistíš to velice jednoduše. V pravým předním rohu za nárazníkem (u oka na tahání) je čidlo venkovní teploty. K němu vedou dva dráty. Odpojíš tedy od tohoto čidla štekr a v něm ty dva dráty propojíš. Potom hned po nastartování (pokud je voda v motoru chladnější jak asi 80 st. C) musí příhřev nastartovat. Nejdřív by měl asi na 10 sec jenom tak profouknout, potom se asi tak 30 sec jakoby nic neděje (žhaví svíčka) a potom by se mělo pomalu začít rozbíhat dmychadlo, začne se dávkovat nafta podávacím čerpadýlkem, příhřev začne hučet a z výfuku (v levém předním podběhu před předním kolem pod palivovým filtrem) musí jít horký (opravdu horký) splodiny.
Ještě vysvětlím, k čemu to propojení toho čidla. Příhřev by měl normálně startovat tehdy, pokud je venkovní teplota nižší než cca 5 st. C. Tuto teplotu hlídá právě toto čidlo. Pokud je teplota vyšší, čidlo je rozpojené. Jakmile teplota venku klesne právě pod těch 5 st. C, čidlo sepne. Takže, když propojíš ty dva dráty od čidla, řídící jednotka příhřevu si myslí, že je zima a začne topit až do té doby, dokud se motor neohřeje na cca 80 st. C. Potom se sám vypne. Takže při startu teplého motoru příhřev nestartuje, ať je třeba mínus 50 st. C.
Stačí takle?

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 12. pro 2014 09:37 #147966

Zdravím,jsem na tom se zkušenostmi podobně na štíru..Teplota motoru-vody na budíku mi z ničehošnic vystoupá jen o kousek,znamená to,že mám v čudu taky předehřev? Děkuju za info.
VW T4 Syncro long.75kw
A.Allroad 176kw
Can-Am Outlander MAX 800

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 12. pro 2014 16:29 #147987

...nebo termostat?....... :sick:
VW T4 Syncro long.75kw
A.Allroad 176kw
Can-Am Outlander MAX 800

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 12. pro 2014 21:36 #148000

Mě když odešel termostat, tak příhřev jel naplno a motor se ohřál v zimě tak na 70 st., takže se příhřev vlastně vůbec nevypnul. Naopak, když mi letos na podzim nestartoval příhřev a termostat byl v pořádku, tak při delší jízdě se motor nakonec ohřál, ale trvalo mu to pěkně dlouho. Takže ve tvém případě to může být obojí. Koukni, jestli bufík bufá a uvidíš jak dál.
Poděkovali: lyzarnelyzujici

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 13. pro 2014 22:37 #148026

Jsem klikař,díkes.. B)
VW T4 Syncro long.75kw
A.Allroad 176kw
Can-Am Outlander MAX 800

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 17:42 #148226

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
prosím o radu, už sem zoufalý, mám topení D5WS(nebo WZ, teď nevím....to bez sítka) Vždy když zapnu příhřev, tak se profoukne, začne žhavit svíčka a poté dávkovat nafta, příhřev zakouří a cca 1-2min běží, poté přestane běžet naf. čerpadlo a buf už jen dochlazuje...to stále dokola, zkoušel cca 5x. Vyměnil jsem svíčku i naf. čerpadlo ale problém přetrvává a je stále stejný.

Díky

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 20:33 #148237

Ahoj, já bych si soukromě tipnul, že je příhřev odstavenej z důvodu přehřátí. A to buďto, že se skutečně z nějakého důvodu přehřívá (pomalý oběh vody-vadná pumpa) a nebo špatné čidlo a tím pádem si příhřev může jenom ,,myslet", že se přehřívá (někde jsem tu četl el. hodnoty všech čidel, takže se dají snadno proměřit).
Jenom můj tip, držím palce s odhalováním příčiny.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 20:43 #148239

Když nabíhá, tak kouří bíle jako nespálená nafta? A nebo naběhne normálně bez kouře? Určitě nemá sítko kolem žhavky? To bejvá právě dost ucpané napálené sazema a pak i s novou svíčkou kouří při startu.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Naposledy změněno: od Transportérák.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 21:21 #148242

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Trochu bíle zakouří, bez kouře to určitě není...spíš hodně kouře. Je to 100% bez sítková verze.

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 21:22 #148243

• jerrykx
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prostě netušim proč vypne, jsou z toho ty spaliny i dost horké, ruku těsně za výfukem neudržím, takže předpokládam že nafta chytne. Z nějakýho důvodu se to odstaví a já safra nevim proč :ohmy:

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 21:32 #148246

A to vypne když běží bez nastartovanýho motoru? Nebo je změna, když se pak nastartuje? Pak by to opravdu mohlo být v tom nedostatečným oběhu kapaliny a následnýmu přehřátí.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - naftové TEPLOVODNÍ topení/příhřev/předehřev D3WZ/D4WS 18. pro 2014 21:42 #148247

Já mám totiž podobný problém. Mám jen klasickej příhřev motoru D3WZ, kterej běží pouze s nastartovaným motorem a neřeší zpínání elektrického dochlazovacího čerpadla. Takže oběh vody je zajišťován pouze klasickou vodní pumpou v motoru. Když nechám studenej motor běžet na volnoběh, příhřev bez problémů nastartuje, ale asi tak po 2 minutách se vypne podávací čerpadlo, příhřev se dochladí a vypne. Když ale hned vyjedu a motor se točí rychleji, příhřev jede až do těch cca 80 st. jak má. Takže jsem usoudil, že moje vodní pumpa už má svý za sebou a v nejbližší době mě bude čekat výměna.
Nejsem si úplně jistej, ale podle mě by tvoje D5W měl sám zpínat i tu el. vodní pumpu, která zlepší oběh vody a tím lepší chlazení příhřevu . Koukal jsi, jestli je funkční?

Vygenerováno za 0.148 sekund

Login