Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY"

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 03. lis 2020 06:47 #199794

Mickey1.9td napsal: Dnes jsem měnil palivový filtr,hadici k čerpadlu a zpátečku,a znepokojilo mě zjištění, že palivák byl jen vsazen do kastle,bez jakéhokoli uchycení nebo držáku. Je to normální, nebo mi tam něco chybí?
.....

Nic ti tam nechybí - je to tak OK

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. čec 2024 07:23 #211438

Ahoj.

Aké hadice si dával? Pozeral som na tie moje a tiež už toho majú dosť za sebou.
Stačí zohnať gumené palivové potrubie a zameniť to alebo kovové a napertlovat to?

Ďakujem

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. čec 2024 07:38 #211439

Přívod z filtru do čerpadla - klasická gumová palivová hadice , myslím že 8mm , vracečka - ta modrá "plastová" - tu jsem jen o kousek zkrátil , a na ní nasunul taky gumovou ,zajistil svorkou a drží . Přepady mezi vstřiky mají být 3,5mm , já dávám dvouvrstvou s vnitřním opletem , od comtinentalu ,průměr 3,2mm , hůř se nasazují , ale drží jak přibité. Ty s látkovým opletem se mi moc neosvědčili , po nějaké době se jim začali drobit okraje. Hold už to není origo, a ta druhovýroba není prostě ono. Hlavně vyměnit i těsnění/o kroužek pod plastovým téčkem na palivovém filtru. Rádo to tam pak podsává vzduch.
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Poděkovali: Dusho87

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 06. zář 2024 13:18 #211576

• Nesbin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Mickey1.9td napsal: Hlavně vyměnit i těsnění/o kroužek pod plastovým téčkem na palivovém filtru. Rádo to tam pak podsává vzduch.

Ahoj, prosimta moze to kvoli tomuto problemu robit problemy aj ked by som mal nafty v nadrzi na "cca jednu palicku nafty"? (cca 10-15l)
Lebo sa potykam s tym, ze ked to necham "zajst" jednu palicku nad razervu, tak cca 200m po nastartovani motor strati tah a zhasne. Potom mi chvilu trva kym ho znovu nakopnem,
ale po cca 20sekundach kedy sa snazim startovat zase nabehne a potom uz ale ide. A znovu sa stane to iste ked nedotankujem, moze to byt tesnenim alebo prasklinkou v palivovej hadicke v nadrzi?
Idem zaniest auto mechanikovi kvoli presakujucemu oleju a vymene zhavicov, tak by som mu dal aj toto rovno spravit.
Dik.
Transporter, T4, 2.5TDI, 65kW, 2001

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 24. zář 2024 19:22 #211630

V nádrži je plovák , a celý ten "komponent" má železnou trubku místo hadice . Spíš jestli se někde něco nezlomilo. Já například našel při čištění nádrže kus plastu z plováku (někdo kdysi dával nový) , a hubici z kanystru :-) . Byla tam minimálně 6 let , protože já z kanystru netankoval. Každopádně pokud ti to dělá jen od určité hladiny , tak bych šel po plováku. Nový nestojí majlant , a minimálně vyčistit jej jednou za čas je potřeba
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Přílohy:

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 03. říj 2024 17:22 #211666

• Nesbin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ten plavák, to je len to na druhej fotke hej? Nejake som našiel, nové ale stoja cez 100€ :-x
Našiel som ale použité z vrakoviska, jedno z týchto by mohlo byt?
www.tacho-airbag.sk/Plavak-palivovej-nad...01919183B-d19506.htm
www.tacho-airbag.sk/Plavak-palivovej-nad...01919051J-d13585.htm

Naposledy změněno: od Nesbin.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 03. říj 2024 18:03 #211667

• dindaj
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Tvoj problem vyzera skor na O kruzok v plavaku. Mal som aj ja. Pri nizkej hladine ti cez ten O kruzok prisava vzduch. Oprava za 3 centy.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 06. říj 2024 19:29 #211686

• Nesbin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Toto riesenie by sa mi viac pacilo :D Ostatne, 2 okruzky som musel teraz menit aj v motore, boli stvrdnute uz a pretekal mi olej cez ne

Vygenerováno za 0.226 sekund

Login