Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY"

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 03. led 2012 12:44 #86939

• letsurf
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Fuxxo napsal: palivovy filter si nahodou nemenil? pokial nie, tak ho vymen a prozri si ci nemas vzprete hadicky, popripade ci mas dobre zatiahnute SK-pasky. mohlo ti prasknut aj to biele umele T-éčkom ktore sa zaistuje tou zavlackou... ale to je len okolie palivoveho fitru.. moze to byt kludne aj inde

No když mám nastartováno tak mi bublinky nejdou. Mám průhledné hadice až k čerpadlu. Přepadové hadičky a záslepka posledního vstřiku je nová.
Může nějak nasávat vzduch přímo čerpadlo? Mám nové žhaviče vstřiky taky OK ale prostě at je to teplé nebo studené startuje to jako když bych to měl zavzdušněné. Chytne to lépe když mám plnej plyn.
Ještě jsem se chtěl zeptat nevíte kde by se dalo sehnat těsnění na páku plynu u palivového čerpadla. Když s ní hnu do stran tak se změní otáčky motoru (nepřidávam plyn:-D) Že bych ještě zkusil přetěsnit tohle.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 08. kvě 2012 13:00 #97159

p.benne napsal: Dělal jsem v podstatě to samé. Odpojil jsem přívodní hadičku k čerpadlu od filtru , narazil trychtýř , odpojil trubky od vstřiků a kolega točil s motorem pomocí startéru (jako by normálně startoval - aby nespálil startér) . Nafta jsem mi už zpátečkou vracela ,ale z trubek nic. Podotýkam , že na elektromagnetickém ventilu na čerpadle mám 12V po celou dobu startování a po otočení klíčku cvaká (funguje).
Snad jen jestli funguje tak jak má. Zda se otevře celý - zkusím ho vyndat a uvidím. Alespoň pořádně zaleju čerpadlo.

Zdravim p.benne
Mam podobne problemy os svojou T4-kou motor AAB filter som menil nahodil chcvilku auto islo cca 3 minuty a potom zdochlo a tak som odpojil hadicku od filtra do cerpadla a daval do nej naftu cez lievik ale nic motor neche naskocit a tocim tocim a nic s cievkou ktora zatvara privod nafty by tiez nemal byt problem .... mozes mi prosimta poradit ako si ty vyriesil ten svoj problem

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 08. kvě 2012 19:56 #97165

No já měl problém v čerpadle. Ale co vše jsi přesně dělal ty a z jakých důvodů?

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 09. kvě 2012 08:30 #97196

No ide oto ze ten transporter stal 2 roky u suseda a vcera sme sa snazili mu ho rozchodit lenze tocil motor a nic tak som odpojil ten privod od filtra do cerpadla a cez lievik daval do hadicky naftu a motor naskocil ale isiel dost blbo ked som pridal plyn na plne tak len tak tak sa tocil. Po asi 3 pokusoch motor sa uz rozbehal a isiel ako hodinky (na naftu z lievika do hadicky) ale po chvilke par minutach zhasol a uz som ho nenatocil cerpadlo ani nema snahu nasavat palivo, aj cez striekacku som ho tam tlacil ale ziadna zmena .... tak som nasledne odpojil modru hadicku (prepad od cerpadla) a vidim ze ked tam tlacim naftu cez striekacku tak cez prepad mi nafta zase viteka ale je tam vela bubliniek ... ide ma z toho slak trafit lebo som sa vcera s tym trapil cely den a uz neviem co mam robit ...

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 09. kvě 2012 19:14 #97217

V tvém problému bude asi čerpadlo . Stejně tak to bylo i v mém případě. Napiš mi na mail: p.benne@seznam.cz pokusím se ti poradit víc.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 25. čen 2012 08:38 #99775

Zdravým mám T4 2.4D když mám čumák s kopce tak chytá hned i po několika dnech. když parkuji do kopce třeba jen trochu po pár hodinách se mi to zavzdušní a hodně dlouho musím točit motor. dík za rady (možná je to jen náhoda s tím náklonem auta a není v tom žádná spojitost) naftový filtr byl vyměněn před dvěma měsíci ale tento problém mám posledních cca 14 dní.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 25. čen 2012 17:31 #99796

Kolega měl to samé a vždy se to stalo , když měl cca 1/4 nafty v nádrži. Pokud má víc nic se neděje. Vyřešil to tak že má v nádrži vždy víc jak 1/4 paliva

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 25. čen 2012 23:46 #99819

• vwbentley
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Ahoj,náklon je důležitý. Mám u své T4 odzkoušeno,že jakmile je pod čtvrt nádrže,nesmím parknout levým bokem z kopce,ale u plnější nádrže by to dělat nemělo..tedy závisí na kopci ;)
VW T5 2.0 TDI
VW Multivan 2.4 D
VW Transporter T3 1.6 D (1.9D)
VW Brouk 1200 l.p.1969

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 26. čen 2012 07:23 #99823

• tumic
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zkusil bych ještě projít hadice a dotažení spon na filtru a čerpadle, jestli někde nepřisává vzduch. U T4 se mi několikrát stalo že když bylo v nádrži okolo 10l nebo míň a nechal jsem to vrčet čumákem z kopce tak došla nafta, ale pokud to hned chcípneš tak by ta nafta měla ve vedení zůstat....

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 01. čec 2012 21:36 #100067

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Mam podobny problem a prisuzuji to nafte (prisavani)
Kdyz parkuji cumakem do kopce, mirneho tak to chytne dobre ale kdyz zkopce tak hur, kdyz to stoji dlouho cca 14dni tak chyta pekne ale kdyz kazdy den tak hruza, uz take nevim co s tim je, hadice OK tak nevim
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 27. čec 2012 13:39 #101309

Ahoj tak jsem vyměnil prasklé hadičky od střiků a myslel jsem si že mi to pomohlo. Vyrazil jsme na tři týdny do Holanska na dovolenou. Asi po 300km první zastávka na wc a koukám že mi něco kape byla to nafta. Kapala s filtru. Po chvíli hledání jsem zjistil že po filtru jen stéká a že mám pravěpodobně prasklou zpětnou hadici až za tím malým plastovým T (byla jediná mokrá po dalších 200km navíc mizi v husím krku) Bohužel na volnoběh se nic neukázalo ani při přidaném plynu. Nemuhu to místo najít (nafta vytéká jen když hodně šplapu autu na krk). Každopádně se mi tím zavzdušnuje čerpadlo když stojím a jestli mi vykapalo 2dc za těch 3tis km tak je to moc. Nevyměnoval jste někdo tuhle hadici. vede souběžně s přívodem. druhá otázka je tak se to mohlo stát?

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 27. čec 2012 14:54 #101316

Ani ne tak hadici jako právě to plastový téčko. Když to někdy nejde vytáhnout z filtru a člověk zabere, tak se právě stane, že se napraskne a pak to tam teče. Druhá možnost je, palivovej filtr, kterej má blbě vyrobenou (rozměrová odchylka) přírubu na to plast. téčko. Tím bych začal hledání závady dle mých zkušeností. Hadici jsem na zpátečce špatnou ještě neviděl ale třeba se pletu.
PS: ta hadice bude určitě mokrá od nafty páč jí tam za jízdy ten vítr hází od toho téčka...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 29. čec 2012 20:43 #101369

Ok, dobře ještě to prověím. V prvním případě mzslíš to malé T kde napojena vratka z střiku. Jako druhé T myslíš to na filtru, tím asi nebude protože nafta mi neteče na filtr ale vedle, pod tím T na filtru je nějaká gumička jako těsnění? já tam nic nemám je to tam jen nasazené a přidělané závlačkou.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 29. čec 2012 21:20 #101371

Musí tam být těsnící "O" kroužek na filtru(viz.obr.). Na to je nasunuté to plast. téčko(co rádo praská) a pak závlačka...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)
Přílohy:

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 15. srp 2012 15:48 #102381

Ahoj děkuji všem za rady konečně jsem našel svou dirku v palivové soustavě. Trvalo to skoro dva měsíce byla to hrozná duchařina, protože to dělalo opravdu jen někdy a už jsem s toho byl uplně na hlavu.
Na obrázku je kousek vratné hadice co je až za filtrem a vede do toho husího krku směrem do nádrže. Asi před rokem mi v motoru řádila kuna ale nic neprovedla jen potrhala ten molitan a asi nakousla tuto hadici jenže dokud se s ní nehýbalo tak se dirky držely zavřené. Před dvěma měsíci jsem měnil filtr a začlo se to zavzdušnovat. Jenže jsem pohnul filtrem nebo zaparkoval z kopce a vše bylo ok a tak to šlo hruza.
Přílohy:

Vygenerováno za 0.131 sekund

Login