Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY"

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 08. srp 2013 22:21 #125264

• lesek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
já když jezdil na neropný paliva, používal jsem toto... na naftu by to určitě stačilo...
Multivan Generation TDI 111kW, AXG, 2003
Transporter kombi 75kW, ACV, 2002
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 11. lis 2013 23:32 #129783

(Caravella 2.5Tdi 101k) Ahoj, dostávám se pomalu do pasti a potřebuji radu. Po natankování nafty u OMW jsem ujel pár metrů a auto začalo škubat, ztrácet výkon ... atd.. atd.(nedávám to za vinu benzínce-spíše náhoda) Po vypnutí motoru jsem již nenastartoval, tak jsem ho netrápil a řekl jsi že to bude palivák. Po výměně palivového filtru a jeho zalití jsem po 3x5sec startování nastartoval. Auto jelo jak nikdy, jen mělo při přidání z nízkých otáček nepatrný škubnutí.. říkal jsem si že tam je bublinka a ta se určitě sama dostane ven. Auto jsem odstavil cca na 24 hodin s tím že je vše vyřešeno. Druhý den jsem nasedl do auta a ne a ne nastartovat. Pak se to teda podařilo, ale trhalo mě to srdce mu takto dávat a historie se opakovala.. při jízdě škubání, bez výkonu a řekl bych že býlí kouř. Po vypnutí motoru a cca 20 minutách znovu naprosto bez výsledku. Nenastartoval! 4 dny jsem neměl čas to řešit. Dnes jsem k autu přišel a nastartovalo s maličko delším intervalem než normálně. Ale hádalo se ... kolísají otáčky na volnoběh a o jízdě ani nemluvím. Po znovu zalití všeho možného se sice zlepšil volnoběh, který je bez kolísání a normálně drží otáčky, ale při jízdě to stále škube a slyším výrazně více turbo ( to asi nemá souvislost) kouří do bílé barvy a i při sešlápnutí plynu na vyřazenou rychlost jde do otáček strašně pomalu. Netěsnost jsem nikde nespozoroval. Nevím co s tím a přivítám všechny rady a typy s nadšením a díkem. Ještě jednou děkuju V. ;)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. lis 2013 10:48 #129796

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Taky ti to mohlo skočit na rozvodech :( , Nebo ucpaný sací koš v nádrži, musíš vylučovací metodou, jestli to má dost nafty, pak rozvody . Taky se ti mohlo kousnout turbo :(
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. lis 2013 14:32 #129804

Rozvody jsou dělané před 20tis km. Turbína to mohla odnést, to nevylučuju. Jak se dostanu nejednoduší cestou do sacího koše v nádrži ? Díky ;)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. lis 2013 15:47 #129813

Sedadlo spolujezdce odmontovat a odklopit koberec(nebo podlahovou gumu) a je tam vedle ruční brzdy servisní otvor a tam to lze celé vyndat ven. tím bych asi fakt začal.
Tady pár fotek, co jsem měl já za problém: <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=423&start=45 ">viewtopic.php?f=22&t=423&start=45<!-- l -->
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 12. lis 2013 19:00 #129819

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1

VitekCI5 napsal: Rozvody jsou dělané před 20tis km. Turbína to mohla odnést, to nevylučuju. Jak se dostanu nejednoduší cestou do sacího koše v nádrži ? Díky ;)

Že jsou rozvody dělaný ale vůbec neznamená, že by nemohly skočit, ale nechci Tě strašit ;)
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 29. pro 2013 01:52 #132508

Ahoj
Prosim muze nekdo poradit prosim vas. Schanim nejake schema palivove soustavy od nadrze k cerpadlu, potrebuji zkontrolovat jestli to mam dobre zapojene. Myslim ze se zavzdusnuje, nikde nic nekape, pruhledna hadice plna. mam spatne studene starty a po delsi dobe to zacina pokurovat jako kdyby to bylo zavzdusnene a za dalsich 5 vterin chyta a pak uz ok.
Rady,typy
DIKY Guissepe T4/75kw/1998/ACV

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 29. pro 2013 18:33 #132529

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
a co gumičky na přepadech?...tam to většinou přes noc nasaje vzduch a ráno je problém

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 30. pro 2013 19:07 #132562

Gumicky, hadicky jsem dal nove tak bych rekl ze tim to asi nebude, ale pro jistotu to zkontroluju. musim prejit komplet vsechny hadice od filtru k cerpadlu, nevim jestli ty hlavni jsou dobre zapojeny a tesni, v pravo na cerpadle je ta pruhledna zpatecni a na zacatku je odrena. asi natahnu vsechny novy.

Dik za radu :)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 11. led 2014 19:57 #133091

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Při dnešní výměně naftového filtru mi došlo že n. filtr na T4 je pomsta Němců zbytku světa za pros.anou válku #-o
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 11. led 2014 21:46 #133099

No, s tim se neda jinak nez souhlasit :(
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 15. led 2014 09:08 #133254

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
:lol: ten je na pohodu...

Tapatalk: Odesláno z Nokia Lumia 1020 D:_)18
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 27. led 2020 07:45 #196223

• Vincek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, pripoim se s problemem. T4 65kw mi po ujeti cca 100km po vymene palivaku pri vyssich otackach jakoby na pul vteriny chcipne a blikne zhaveni (auto cukne a ztrati vykon). Pak jedu normalne dal. Starty ok.
V pruhledne hadici vidim bublinky, ale nafta kolem palivaku neni...zkousel jsem povolit jeden vstrik aby se to odvzdusnilo, ale porad to dela...

Nejake napady?
Dik

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 27. led 2020 14:49 #196235

Vincek napsal: Ahoj, pripoim se s problemem. T4 65kw mi po ujeti cca 100km po vymene palivaku pri vyssich otackach jakoby na pul vteriny chcipne a blikne zhaveni (auto cukne a ztrati vykon). Pak jedu normalne dal. Starty ok.
V pruhledne hadici vidim bublinky, ale nafta kolem palivaku neni...zkousel jsem povolit jeden vstrik aby se to odvzdusnilo, ale porad to dela...

Nejake napady?
Dik

Nevím jakým způsobem měníte naftový fitr, ale já pokaždé filtr naleju naftou, co se do něj vleze, a až potom teprve namontuji hadice a startuji. Nikdy nevznikl žádný problém.

T4 - PALIVOVÁ SOUSTAVA - FILTR/NAFTA "PROBLÉMY" 02. lis 2020 21:22 #199791

Dnes jsem měnil palivový filtr,hadici k čerpadlu a zpátečku,a znepokojilo mě zjištění, že palivák byl jen vsazen do kastle,bez jakéhokoli uchycení nebo držáku. Je to normální, nebo mi tam něco chybí?
Jinak k dotazúm výše - filtr vyměněn,zalit naftou až po okraj,a motor chytil ihned. Výměna hadic proběhla z důvodu, že se zavzdušňovala nafta. Příčina-hadice ještě původní (25let,370tkm),po cestě filtr/vstřik.čerpadlo,jsou sice v chráničce,která je v jednom místě přichycená držáčkem k hadici chlazení. No a o ten držák se chránička prošoupala,a časem se trochu šoupla i palivová hadička. Dírka menší než od špendlíku (zjištěno až natlačením kompresorem),ale i to stačilo na slušnou neplechu.....
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Vygenerováno za 0.139 sekund

Login