Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 20. kvě 2008 22:47 #328

• Koťas
  • Avatar uživatele Koťas Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čus kdo máte představu jak má správně fungovat rozvod teplého a studeného vzduchu u mulťáka t4? Ty ovladače jsou umístěný za řidičem. Já jsem s nima točil při zapnutým předku i vypnutým a efekt veškerej žádnej. Klimu mám manuálku a ty ovladače taky. Za radu dopředu dík. Koťas. :roll: :roll: :roll:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 20. kvě 2008 23:03 #332

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
pokud máš výdechy ve stropnici,tak odtamtud fouká pouze studený vzduch. Teplý jde od podlahy (výdech většinou za sedadlem spolujezdce). Fukce otočných ovladačů mi známá není...mám automat.

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 04. čen 2008 10:12 #622

No tak to mam taky, nejdriv jsem byl zklamanej, ze to nejde, ale pak jsem to zapnul na palubce u ridice, je to vedle AC (klimatizace) :)
T4EVER

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 26. čen 2008 22:03 #980

• Koťas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čus cajdare kde přesně máš to ovládání na zadek ? Já tam mám jen čudl na AC a vedle je uzavření okruhu větrání taková ta zatočená šipka. :roll: :?:

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 11. čec 2008 11:24 #1159

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Ahoj chlapy,

jsem novým členem. Mám T4 Caravellu Long více jak měsíc a zajímalo by mne, zda se dají dodělat ofuky ze stropu pro zadní lavice a odkud je vzduch veden? Mám tam pouze ofuk dole za spolujezdcovým sezením.

Jinak tam mám také solo tlačítko na přístrojové desce vedle AC a vnitřní cirkulace na zapnutí ovládání pro sloupek (manuální ovládání) zadního ufuku dole.

Jo a neřešil jste někdo předělání manuální klimi na digitál?

Díky Petr

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 11. čec 2008 13:43 #1165

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Zdravím všechny,

potýkám se s tím výdechem vzadu dole. Topí mi to tam, že bych si na tom usmažil vajíčka. Pokud tam něco postavím (občas tam vozím složený stánek), tak to vypadá, že to celý shoří.

Musím mít pořád zapnutou klimu, jinak to prostě topí. A topí to i když jen popojíždím delší dobu, třeba v zácpě.

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 01. srp 2008 14:03 #1408

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Ahoj všichni, jsem čerstvý majitel T4 caravella
Dle návodu by se u manuální klimatizace se zadním okruhem, měl zadní ovladač klima z aktivovat 1. tlačítkem na klima ovládání na palubní desce (2. zapnutí AC, 3. vnitřní cyrkulace). Na zadním ovladači jsou pak 3 voliče, horní je rychlost ventilátoru pro stropní výdechy, prostřední je pro navolení teploty spodního výdechu (pouze topení) a spodní ovladač ovládá rychlost ventilátoru spodního výdechu (když je na nule neměl by spodní výdech vůbec topit).
Jen mi není jasné proč mi ze stropních výdechů nejde klimatizovaný (ochlazený vzduch), ale pouze o venkovní teplotě - nevíte někdo jestli je to tak správně, nebo mám někde závadu. Řekl bych, že mi to dříve fungovalo s chlazením, ale jistý si nejsem :cry: .

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 01. srp 2008 16:58 #1412

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
nechal bych zkontrolovat jestli máš naplněnou klimu....třeba tam máš málo...

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 02. srp 2008 08:29 #1417

• Bazarník
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 15
ze zadních stropních výdechů musí jít klima, nech to překontrolovat, ja k píše Karlos. mám automat.klimu,ale do zadu si hodím např.23stupňů a do předu 26stupňů a krásně to vychladí.
FB: Karate Blansko - sportovní tým

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 05. srp 2008 00:05 #1454

abych doplnil predstavy lidi co jake jsou moznosti tak sem videl:
multivan: v predu digi klima, vzadu jen ventilator a z praveho zadniho okna to pres mrizky salo vzduch do stropnice, ovladani trema cudlikama za ridicem
caravella long: digiklima v predu, vzadu vyvedeny od predu trubky klimosky do vyparniku v zadnim ventilatoru co to rozvadel do stropnice. ovladane (mensim ovladanim nez v multivanu) za ridicem

kdo videl neco jineho muze me doplnit treba citaci.

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 08. srp 2008 16:01 #1536

Ahoj Téčkaři
měl bych dotaz ohledně klimošky. Mam Caravellu 2,4D rok 96, má to výdechy ve stropě a chtěl bych pořídit klimu. Tak se vás ptám, kde by se to dalo a za kolik(stačí hrubý odhad) pořídit. A jestě podotázka..když to nemá klimu, maj foukat i ty zadní výdechy(teplej vzduch z venku, stejně jako větráčky vpředu) nebo jsou dělaný jenom na foukání od klimatizace? Díky za odpovědi
Caravelle T4 2,4D "Lentilka"

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 10. srp 2008 00:28 #1545

Klima se dá koupit od ca 15000 komplet v něm, jen je to docela dost práce ji tam namontovat. Ze stropu, co já vím, jde snad vždy jen vzduch z venku ze zadního ventilátoru

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 16. srp 2008 17:21 #1609

• Koťas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čus tady Koťas, předem dík za všechny rady. Multíka jsme vytáhli s rodinkou na dovču a
problém s vychlazením iteriéru řešil zapnutím AC, vnitřní cirkulace a do zádu stropem.
Zjistil jsem při čištění vzduch. filtru, že jeden je pod kapotou a druhý v zadním pravém sloupku(verze s mřížkou za zadním pravým oknem). Kdo má manuálku AC tak to zadní topení umístěné vzadu je pouze ventilátor, který žene vzduch do stropu nasávaný z venčí skrz mřížku na boku nebo ze vnitř když je zapnutá cirkulace(přímo ve větráku je klapka na zavření venkovního vzduchu).
Čudlíky za řidičem se mi ještě nepovedlo rozchodit tak mi držte palce. Ještě jsem si všiml, že t4 kde je digi klima nemají mřížku za zadním oknem tak je možné, že nasávaný vzduch jde do stropu někudy předem a má možnost se chladit a foukat stropem studený.
Díky a čus Koťas. 8-)

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 06. led 2009 20:24 #6343

• kuba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Zdravím vás pánové, prosimvás potřebuju poradit ohledně topení. Topí mi to jak chce, z prostředního panelu mi de pořád chladný vzduch , ale z bočních ofuků teplý a něgdy vlažný a to to mám pořád na maximum. A nemění se to gdyž jedu krátké nebo dlouhé trasy je to furt stejné.Nevíte prosimvás něgdo co by to..........., termostat?
t4 2,4d syncro

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 06. led 2009 20:53 #6344

• mako
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Stredové ofuky sú priamo napojené na studený vzduch, čiže žiadna chyba. Aj ja ich otváram len v lete na "chladenie".

Vygenerováno za 0.230 sekund

Login