Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 20. led 2020 14:31 #196139

Dobrý den, mám prosbu, moje T4 2001 caravelle, climatronik, 75kw, vždycky topila jak blázen a teť nějak začla stávkovat zadek topí, jako dřív, tzn. fest, ale předek na okno takovej nic moc teplej a boční ofuky jen odražený... teplotní klapka na vzduchu chodí dobře, radiátor průchozí, pumpa nová, zavzdušněný to není... Nesetkal jste se už s tímdle někdo? Děkuju moc za tip...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 20. led 2020 18:14 #196142

Už jsem to tu psal několikrát. Hledej. Máš rozpadlou klapku teploty vzduchu. Lítá ti molitan z výdechů? Jestli jo, je z klapky...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 25. led 2020 15:48 #196189

Ahoj taky mi to začalo blbnout a molitan taky lítá, jak se ta klapky dá opravit ?

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 26. led 2020 14:13 #196207

Nekde jsem to tady psal. Da se k tomu bez rozborky dostat po oddelani vydechu na nohy, ale je asi lepsi angazovat nejake devce, mozna i dite. Nemam uplne ruky jak lopaty, ale tak dodrenej jsem dlouho nebyl...
Vycvakni ten vydech, prepni foukani na nohy a podivej se... klapka u me vypadala asi takhle. Olepil jsem to vzduchotechnickou hlinikovou paskou..
Přílohy:

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 28. led 2020 10:52 #196265

Včera jsem tam nakouknul a vypadalo to stejně jako na fotce jestli to chápu tak je potřeba zalepit ty dvě díry?

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 28. led 2020 21:59 #196283

No. Jsou tam ty klapky 2, jedna je víc v hloubi. Pokud si pamatuju, jedna měla 3 díry a jedna 2. Zkus tam nakouknout zrcátkem.
Jinak jo, díry zalepit a bude to ok... byly původně zacpané tím molitanem...

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 30. led 2020 17:58 #196325

Tak sme se dostali až k těm dírám na obrázku a zacpali je, ale zlepšení se moc neprojevilo, možná to začlo malinko víc foukat, ale stále to je takový vlahý na výdechu, spíš stejný jak předtím... Laborovali sme okolo toho a nakonec šáhli dovnitř, teplej vzduch tam jde, ale i když je topení na manuál na max, tak když se tam šahne hluboko dovnitř tak tam od někud fouká studenej vzduch a zdá se že se to tam díky tomu asi ochlazuje, míchá. Je to možný? Není tam něco co to studený foukání vypíná, reguluje? Nebo tam je vydrolená eště nějáká díra? Myslím tím, že se má zalepit i ta špatně dostupná klapka která má ty 3 díry, tzn. zalepit všech 5, nejen to na obrázku?

Naposledy změněno: od tibolirt.

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 30. led 2020 20:11 #196330

Tak si odpovím sám, ano musí se zacpat úplně každá díra co tam je i na tej druhej klapce! Už to fouká a topí jak má.... mooooooc děkuju za radu, byl sem fakt zoufalej a nevěděl jak to opravit a bez rady tady bych to asi nedal...

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 30. led 2020 23:16 #196337

Nemas zac, ja takhle mam uz koupeny novy topeni, pac mi loni byla fakt zima :-) no zustalo v krabici..
Jo, lepil jsem vsechno, podle vseho je jedna pred a jedna za topenim, ale uz si to moc nepamatuju. Kazdopadne to je celkem ulet..

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 22. čec 2021 23:24 #202811

Ahoj,

koupili jsme s rodinkou T4 Multivan 2002, 2,5TDI 75kw s dvouzonovou digiklimou. Zjistili jsme, ze vzadu nefouka klimatizace. Dohrabal jsem se v zadnim sloupku k ventilatoru, ktery by mel mit na starosti zadni stropni ofuky. Kdyz ho pripojim primo na baterku, fouka jak splasenej:) Kdyz nasledne zmerim napeti, ktery na ventilator posila climatronic, na nejaky stupen namerim 3,3V, na jiny zase 8,3V. Paradoxne na nejvyssi nastaveny stupen foukani, je to tech 3,3, na druhy nejvyssi tech 8,3. Ale ventilator se proste ani nehne.

Dalsi vec, kterou jsem vypozoroval, ale nevim, zda s tim souvisi je to, ze na prednim volici intenzity ofuku se sama intenzita meni. Viz prilozena videa. Tahle divnost se deje, ikdyz prepnu na topeni. Ventilatory topeni alespon oba foukaji.

Kde se mam hrabat podle vas dal?
Přílohy:

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 11. říj 2021 10:18 #203940

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Čaute, Multivan 97 T4, ACV 75 kW, climatronic dvouzónová s ovládáním pouze vpředu.
Přečetl jsem si vlákno a už vážně nevím. Odzvdusnil jsem navíc se mi ten šroubek střihl takže jsem ho dočasně podlepil a potřeboval bych radu kde se dá sehnat nový? Všechny vrakace mám daleko a preferuji nový. Zadní topení normálně topí ale předek fouká pouze slabě vlahý ještě předevčírem to topilo normálně. To táhlo od jakéhosi ventilu který má být vedle nádobky nemůžu najít. Mám ho tam vůbec? Nějaký ventil nebo co to je je za nádobkou. Prosím o pomoc.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 31. pro 2021 15:25 #204735

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Vyřešeno, pomohlo jiné vlákno tady na fóru přes hledačka strýčka Google. Odkaz:
www.transporterclub.cz/forum/75-jak-na-t...eni-u-t4-climatronic
Přílohy:

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 26. led 2022 08:59 #205175

Jak vypadají ruce po operaci? :-)

T4 - TOPENÍ / VĚTRÁNÍ 26. led 2022 14:05 #205180

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Fotku nemám, ale jedna ruka měla řezy jak kdybych se sebepoškozoval. Dopadlo to dobře ale trvalo mi to asi hodinu to lepení. Týden jsem topil a pak zase přestalo topit, ale kolísala teplota a to nikdy nedělalo, tak jsem vyměnil termostat a už zase topíme jako za mlada.

Vygenerováno za 0.127 sekund

Login