Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 28. čec 2010 08:58 #47217

Poradil by někdo znalý, v čem je rozdíl ve vedení chladiva k zadnímu klimaboxu mezi krátkou a dlouhou verzí? Je tam nějaký vložený prodlužovací mezikus? Nebo jsou některé(které?) z trubek nebo hadic u dlouhé verze delší? Díky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 09. srp 2010 11:46 #47987

• romino
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dobrý deň, mám problém s klímou a potrebujem poradiť. Včera počas jazdy klíma fungovala bez problémov. Potom som ale zastavil na pumpe a po naštartovaní už nechladila. Vzduch z ventilátorov ide, ale len vonkajší (možno chladí ale len minimum). Ide o AC klímu v TDi 2,5 65kW AJT motor. Po stlačení tlačidla AC sa zopnú ventilátory na predu a pokiaľ mám neutrál tak vidím aj že trošku na chvíľu klesnú otáčky a motor sa zaťaží. Skontroloval som poistky č.19 10A - OK, č.6 30A - OK, vpredu pri pravom svetle som našiel jednu krabičku kde je asi 5 poistkových plieškov od 40A do 175A a všetky OK. Je možné, že by nejaký pretlakový ventil vypustil pri tom štarte chladiacu kvapalinu? Žiaden smrad som nezacítil a ani z auta nič netieklo. Čo môžem ešte takto doma skontrolovať bez VAG pokiaľ sa vyberiem do servisu?
Ďakujem za pomoc

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 09. srp 2010 21:48 #48034

Skus sa pozriet ci sa kruti komp. ci to nieje nahodov volnobezka mal som to tiez.
VW Multivan 128kw
VW Polo

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 10. srp 2010 18:24 #48101

• romino
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
a ako najjednoduchšie to zistím. Viem, že je vpravo dole, ale nemám ani šajnu či pozerať odspodu keď dám dole kricí plech, alebo je to niekde vidieť aj zvrchu? Kde presne to hľadať?

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 10. srp 2010 19:01 #48103

Zbadas zospodu ci sa unasac na kompresore toci alebo nie,mne pri hladani zavady objednaly novy kompresor nakoniec ho vratily ,vymenily aj reg.ventil a nakoniec to bola len ta volnobezka.
VW Multivan 128kw
VW Polo

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 28. zář 2010 21:14 #50958

Už několikrát jsem se setkal s názorem, že zadní klimabox pro klimastrop se dával a je kompatibilní jen s Climatronikem.
To mě netěšilo, protože bych chtěl dozadu místo větrání, které tam mám, příležitostně zastavět klimabox, ale zapojit bych ho chtěl jen na stávající A/C klimu(stejně jako vpředu by zadek chladil samozřejmě jen ve spojení s chodem ventilátoru ovládaného stávajícími kolečky na B-sloupku).
Dneska jsem konečně narazil na "důkaz", že dvojitá klima nemusí být nutně spojená s Climatronikem. Na obrázku je ovládací panel z Caravelle s dvojitou klimou. Spodní ovládání předku je mi jasné, pravé horní ovládání podlahového topení taky, ale v levém horním ovládání zadního klimaboxu mám zase nejasnost. Ventilátor je jasný, ale co dělá to velké kolečko? Odhadl bych, že reguluje teplotu, ale čím a na základě čeho???
Přílohy:

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 28. zář 2010 21:42 #50962

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Tak pokud to ma dvojitou klimu tak to asi reguluje intezitu klimy.
Ale abych rekl pravdu tak to vidim poprve, mozna nejaka nadstandartni vybava...
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. zář 2010 09:42 #50990

Pedro_cz napsal: Už několikrát jsem se setkal s názorem, že zadní klimabox pro klimastrop se dával a je kompatibilní jen s Climatronikem.

Měl jsem kdysi Caravelle bez klimy a z výroby tam strop s výdechama a zadní box už byli. D:_)
Toho času bez Téčka....čekatel

VW Sharan 1,9 TDI PD - Kindertransporter - nesnáším ho
BMW 318 TDS - VW z Mnichova
Volvo FH 13 Sattelzug, druhé bydliště - jen T4 je lepší

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. zář 2010 09:46 #50992

No vida, tak to je fajn, že to jde. :)

Jak funguje regulace teploty tím kolečkem? Má to nějakou jednotku, která řízeně upravuje oběh chladiva nebo jak to je regulované? Strop s výdechama mám taky a vzadu je prostě jen větrání zvenku. Kravina na n-tou. Netopí to, ani nechladí, tak to jde použít tak pár dní na jaře a na podzim nebo na vyfoukání ranního smradu a vlhkosti po nocích prospaných v autě.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. zář 2010 09:57 #50998

Myslím, že to bylo tak, že vzadu byl normálně ventilátor i s pylovým filtrem a mřížka ve sloupku. Oproti nynější Caravelle s klimatronikem je tam rozdíl jen v tom, že tam vedou trubky s médiem a není tam ten filtr.
Toho času bez Téčka....čekatel

VW Sharan 1,9 TDI PD - Kindertransporter - nesnáším ho
BMW 318 TDS - VW z Mnichova
Volvo FH 13 Sattelzug, druhé bydliště - jen T4 je lepší

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 08. říj 2010 10:18 #51830

Chtel bych se podelit o vcerejsi poznatek se zelene podsvicenym klimatronikem na T4 97 :lol:
Me se stava, ze pri zapnuti zapalovani nejakou dobu blika displej klimatroniku, napln klimy a vse je v poradku a klima maka. Vcera jsem pokusoval a prisel na to, ze je chyba ve ventilatoru, ktery je na druhy strane displaje. Ten muj vetracek nekdy nema silu sam se roztocit, pak to blika, kdyz mu pomuzu, tak se normalne toci a display neblika :shock:

Nevite jestli se da koupit jenom ten ventilator, treba origo, nebo nema nekdo v garazi :oops:
__(O)________(O)______

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. led 2011 12:47 #62926

Ahoj.Mám dvouzonovej climatronic.Po nastartování se rozbliká a sám od sebe zapne ikdyž jsem ho např. před 2h vypnul.Vag píše chybu snímač rychlosti.Je to možný,když tachometr normálně funguje?Nebo má klima ještě někde jinde snímač rychlosti než na převodovce?

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. led 2011 17:21 #62935

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
A pise ti to porad nebo jen sporadicky? Me to take napsalo pak jsem to vymazal a je klid...
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. led 2011 20:29 #62963

Píše to pořád.Právě,že to dělá při delší odstávce.Když auto nastartuju např. za půl hodiny,tak je všechno ok.Jakmile to dýl stojí,tak se to po nastartování samo zapne.Rychlost foukání vzduchu a teplota je vždy stejná.Jako by to tam někdo nastavil.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 11. úno 2011 23:04 #64543

• puky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj pomůže mi někdo vyřešit problém s čidlem venkovní teploty? Ukazuje mi teď když je venku kolem 0 - 10 nad nulou až -56 stupňů a topení jede na plné pecky. Najednou se místo údajů gteploty objeví jen čárky a regulace teploty začne fungovat. Pokud mi napíšete, že mám vyměnit čidlo, tak to už jsem jednou udělal ale stejně ukazovalo nesmysly asi o 20 stupňů. Našel mjsem na netu jak se dostat do diagnostiky Climatronicu u Škodovky. Myslel jsem že je to stejné ale nefunguje to. Možná mám jiné čidlo ale nevím podle čeho mám určit to správné. Clima jsem montoval dodatečně a čidlo nebylo. Díky Puky.<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/posting.php?mode=post&f=29# ">posting.php?mode=post&f=29#<!-- l -->

Vygenerováno za 0.147 sekund

Login