Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 06. dub 2013 17:44 #118142

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3

Mad_Boxs napsal: Hodně věcí ohledně climatronicu
http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Climatronic.htm

pěkný návod =D> D:_)18

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 16. kvě 2013 21:56 #121198

Dobrý den!
V naší nové Caravellce (ACV 75kW rok 2001) nám nefunguje klimatizace (digitální dvouzónová).
Tak jsem s tim jel do servisu, tam jí naplnili, zjistili, že nikde neuniká, ale nechladí to prý proto, že nám na chladiči chybí jeden ventilátor.
Je to možné, že kvůli jednomu nezapojenému ventilátoru klimatizace nesepne?
Jinak, motor se ani ve vedru nepřehřívá, drží si pořád těch svých 90°C a tak mi to ani nepřišlo divný, že je tam o ventiátor míň...
A jestli je to tedy kvůli tomu ventilátoru, dá se nějak zjistit, jaký ten ventilátor tam patří? Prý je jich víc druhů, tak abych sehnal správný kus.

Děkuji, Petr

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 16. kvě 2013 22:09 #121201

• ra334
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Podle mě to na klimatizaci nemá vliv Teda ze začátku na její sepnutí . Po určité době se samozřejmě přehřeje ale i jeden ventilátor by to měl utáhnout. A za jízdy to bude fungovat i bez Sahary, jakmile zpomalíš nebo zastavíš chladič to neutáhne a klimu odstaví tlakové čidlo kompresoru .

Odesláno z mého GT-I9100
VW MULTIVAN T4 2,5 TDI, rv. 2001, 75kw+chip

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 16. kvě 2013 22:20 #121204

Díky za odpověď.
Ona se ta klimatizace vůbec nesepne. Ani na volnoběh když přepínám AUTO - ECON, ani když jí vypínám a zapínám, tak se otáčky ani nepohnou.
Ani při jízdě nechladí - pořád fouká jen vzduch o okolní teplotě.
Diagnostika prý hlásila také chybu na zadním čidle (zkrat na kostru).
Climatronic samozřejmě po zapnutí docela dlouho bliká.
Takže i bez ventilátoru by měl alespoň na chvilinku sepnout kompresor?

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 16. kvě 2013 22:26 #121208

• ra334
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Určitě, osobně jsem měl zadřené obě Sahary a klima jela, vypla se až tak po 5ti minutách stání na místě. Osobně bych hledal problém v tom zkratu na čidle

Odesláno z mého GT-I9100
VW MULTIVAN T4 2,5 TDI, rv. 2001, 75kw+chip

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. kvě 2013 09:33 #121232

• shrekzv
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 8
ako ti to naplnili ked ti nezapina kompresor? pokial viem klima musi ist a pocas plnenia sa zapne aby sa naplnila ako ma
T4 Caravelle 1998, VR6 103kW LPG

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. kvě 2013 10:10 #121236

Jo, to nevím...
Ten týpek co to plnil vypadal na to, že tomu rozumí.
Ale jestli je klima naplněná a vše ostatní dle diagnostiky v pořádku, tak i když je vzadu vadnej ten elektromagnetickej ventil, tak by předek měl (alespoň chvíli) fungovat, ne?
A taky jsem tady četl o nějakým relé 140. Je možné, že by také mohlo způsobovat tyhle problémy? A jestli ano, tak kde ho mám hledat?
Díky, Petr

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. kvě 2013 11:08 #121239

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Začni tím čidlem. ;-)
Climatronic má sice dva výparníky, tj 2okruhy,ale jen jeden zdroj tlaku! Takže kdyby šel komresor sepnout i s vadným čidlem, tak by tam to čidlo bylo celkem zbytečny. Nebo? :-)

"a klima se plní s vypnutým motorem"
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. kvě 2013 11:56 #121242

Oukej :(
Když von ten venti stojí 6000,-

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. kvě 2013 14:18 #121248

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak projdi káble a konektor, třeba jsou jen v bordelu. čidlo, ventil, nebo co ti vlastně odešlo koup na vrakáči, nebo poptej tady kluky v inzerci.
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 18. kvě 2013 11:52 #121283

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Klucí,prosím o info.Mám v káře climatronic a zadní chlazení mi vždy po zapnutí fouká 15-20 sekund a pak zase na 15-20 sekund vypne.Nevím,zda to tak má být a nebo je nějaká závada.
Dík za info :drunken:

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 04. čen 2013 22:17 #122596

• rxe
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
cawte, ja mozno trochu mimo temy ale potrebujem poradit.

prosim vas, mam prosbu na forum. chcem kupit caravellu a ma len prednu manualnu klimu, ja by som chcel dat climatronic, alebo aspon manualnu klimu dozadu k pasazierom. mam take auto kupit alebo sa radsej vkaslat na to. ?alebo ako by som mal dorobit klimu dozadu, co by som potreboval urcite. dakujem mam na rozmyslanie max dva dni .dakujem

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 12. čen 2013 09:58 #122975

• philip
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Chlapi mám trošku problémek a nikde jsem jej tady na foru nenašel. Problem je v to že se mi prodřela trubka klimatizace pro zadni vymenik - v miste kde je topeni pro zadni cast vozu repsktive prodrela ho trubka s teplou vodou od motoru v kombinaci se solí atd. :shock:
zajímalo by mě jestli už někdo tohle řešil. V servise zkoušeil zalepit tekutým hliníkem ale nedrží to takže teď navrhují demontáž aopravu venku.
Samotná demontáž bude asi dosti časově náročná - nádrž dolů, torzky povolit, pak geomka atd. Tak mě napadlo jestli to někdo nezkoušel nahradit třeba hydraulickou hadici a svěrnými spojkami přímo na tu hlinikovou trubku.

Budu vděčný za každý nápad. ;)
Multivan 2,5 TDI+ - rodinný wagen
BMW R1100GS - na cestu necestu

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 12. čen 2013 12:54 #122986

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak to byl tedy servis :roll: :roll: , Jsou opravný sady a měli by to opravit i na autě. Prostě Ti tam daj nový kus trubky. Zjisti kdo se tím zabývá!!! ;)
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. čen 2013 20:22 #123225

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14
Zdravim dotazek unika mi chladivo z trubky pod autem co leze do zadni casti klimi u zadniho praveho kola ta silnejsi trubka. Uz to někdo menil co vas to stalo pro prectavu nebo jste jen varily.

Vygenerováno za 0.139 sekund

Login