Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. pro 2019 16:52 #195663

• Effo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ten mění jen celsia na F a zpět
vw multivan 98 2.5tdi acv
EFFEN_BULLI (instagram)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 14. úno 2020 13:25 #196516

• Effo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
měl jsem to u pár lidí a funguje to napůl... respektive, aby to fungovalo, musí se ted po vytáhnutí klíčku vyndat pojistka a dát zpět. To se vypne displey a po nastartování všechno jede... když to neudělám, nezhasne displey, po čase se ukáže HE a nejde nic... musím vyndat klíček a vyndat a zandat pojistku... tak jsem rád, že to aspon takhle nouzově funguje ted v zimě...
Napadlo mě, jestli nejdou předělat zelený climatronic na novější... dyt funkce jsou stejný ne???
EFFEN_BULLI (instagram)
Přílohy:

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 28. úno 2020 02:18 #196691

• Effo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
OPRAVENO... sehnal jsem řídící jednotku,co je za panelem a fachá to super! Tak byla klika, že to bylo tím... :-)
EFFEN_BULLI (instagram)

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. čen 2020 14:11 #198323

• jimbo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Setkal jste se už někdo s tímto - klima je tam zřejmě dodělávaná a je tam pouze tento spínač - co to je zač???

Díky za každý postřeh
Přílohy:

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 29. čec 2020 15:09 #198572

Zdravím, mám problém s klimou. Přestala chladit. Climatronic nehlásí žádnou chybu. Kompresor vůbec nesepne. Nějaká rada po cem jít, případně někdo ochotný se mi na to podívat v Praze a okolí? Moc děkuji. V těchto vedrech to je nesnesitelné. Multivan GENARATION 2001 111kw
VW T4 Multivan 2,5TDI ; 111kw ; 2001

Naposledy změněno: od KubaRasta.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 07. srp 2020 11:38 #198642

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj, řešil jsem stejný problém. Problém byl relé 140. Tvářilo se jako OK ale nebylo. Vyndej relé z pouzdra zapoj ho a prstem sepni cívku - pokud se kompresor rozjede a klima bude chladit je to tím.
Nové relé již neseženeš - výroba ukončena, psali jsme i do VW. Což mě zklamalo, chtěl jsem nové. Takže máš dvě možnosti: za 1. buďto vrakoviště, za 2. šikvný elektrikář - ale opravdu musí být šikovný, v servisu po týdnu nic nevyřšili, ještě jsem si přivezl od kámoše jeho relé na zkoušku. Takže auto domu, nechal jsem tam 1600,- za tlakování klimy, doplnění, plus nějaká práce za hledání.
Já jsem to odnesl do práce, a dva borci mi cca za 4 hodiny udělali dvě funkční relé, protože jsem v kaslíku vozil originál z fabriky co mi odešlo krátce po koupení vozu, každé mělo v háji jinou cívku. ( ne že by cívka byla vadná - po změření zjistili že jsou OK na obou relé obě cívky, ale na každém bylo něco co ji nechce dát impuls sepnout. Na jednom odpory a na druhém tuším obvody elektro cest.)
Měřili všechny odpory a cesty na relé, nakonec se rozhodli že vytasí mikropájku a kompletně na obou relé propájí všechny cesty. Teď mám ještě jedno relé náhradní.
Klima je plně funkční, ventilátory a fukary se točí.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

Naposledy změněno: od Frosty.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 12. dub 2021 08:01 #201878

Ahoj všem,
Nevím kam přesně můj dotaz umístit, ale jelikož je to podtlak co vede do interiéru tak asi sem.

Měním teď podtlakové hadičky protože už po letech nejsou v nejlepší kondici.
Nevíte jestli je tato co vede do interiéru (kde co jsem se dočetl podtlak ovládá klapky topení) je v mezistěně napojena na nějaký nátrubek nebo jde v kuse? Je to ta opletená mezi hadicemi vody.
Chtěl bych ji vyměnit též, ale nechci ji uškubnout a zjistit, že byla v celku.

Díky za reakce, Roman..

Příloha nebyla nalezena.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. bře 2022 13:50 #205544

• lennon
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
řeším teď problém s topením. Mám dvouzónový klimatronic a při jízdě musím postupně časem zvedat teplotu, jinak chladí. Rozebral jsem panel a zjistil co jsem tušil: za teplotním čidlem je větráček, který tahá vzduch z kabiny. Větráček se netočí, čili je čidlo ohříváno od panelu a topení netopí. Neví někdo náhodou, kde a pod jakým kódem se dá ten větráček sehnat? Sice jsem ho vyfoukal kompresorem a chvíli makal,
ale při další jízdě už evidentně nee. Díky předem, Jirka
Lennon

VW T4 Caravelle ´02 2.5TDI 111kW

Naposledy změněno: od lennon.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 10. kvě 2022 12:23 #206289

• Pár
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, mám Climatronic, ale chci to používat jen na ovládání topení/větrák, přítelkyně chytá z klimatizace angíny a mě to taky nedělá dobře. Agregát vzadu jsem nechal v servisu vymontovat, protože zabíral moc místa.
Navíc mám na tom ovládacím panelu mrtvou asi třetinu LCD segmentů.
Akorát to zjevně furt topí, nedá se to donutit k tomu, aby to prostě foukalo vzduch z venku. Teplota by měla bejt nastavená na minimum, těžko říct, krzevá ten mrtvej displej.
Nevíte někdo co tomu může bejt?
Případně, dá se vyměnit celá ta jednotka za takový to obyčejný manuální ovládání topení/rychlost větráku/kam to má foukat? Je to složitý předělat?
Dík za případné rady...

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 09. čen 2022 20:44 #206650

• F43K41
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Dají se ještě někde sehnat ty zelené žárovičky do první generace climatronicu? 1h0919243
T4 Multivan Topstar "Limetka" 75kw 2,5 TDi
T4 Multivan "Delfín" 111kw 2,5 TDi prodáno
T4 Multivan Allstar "Venca" 57kw 2,4 D prodáno

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 18. čec 2023 11:47 #209714

• Milík
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Měl bych dotaz,dá se nějak rozpojit spoj na klimatrubkách u zadního výměníku? Je to taková bakulka s jakousi plechovou pojistkou,kterou když vytáhnu,
tak to samozřejmě nejde.Na jedné z nich mě prosakuje klima,a do tydne samozřejmě přestane pracovat.Nebo návod na nějakou opravu?

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 08. srp 2023 12:31 #209846

• Pch T4 75
  • člen clubu
  • člen clubu
  • T4 Multivan 2.5 TDi 75kW Atlantis
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
mám pár dotazů ke klimatizaci v Multivanu T4:

1. Displej klimatroniku - nesvítí několik segmentů, dá se s tím něco dělat? a po zapnutí klíčku asi cca půl minuty celý displej bliká, a nedá se z něj po tu dobu nic přečíst, čím by to mohlo být?
2. Nefouká vzduch dozadu ze stropního větrání, kde je prosím umístěn ventilátor k tomu? Může to být ještě jiná závada než nefunkční/vadný ventilátor?
3. Občas, jakoby píská asi kabinový ventilátor (píská to z motorového prostoru), většinou přestane po vypnutí klimatroniku. Čím by to mohlo být?

Moc díky za odpovědi :-)

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 09. srp 2023 20:07 #209867

2 - zadní ventilator je umístěn na pravé zadní straně - odklop "servisní víko" v tapecírungu v kufru a uvidíš . Ventilátor odejde jako poslední, nejdřív zkoukni kostru , může být uhnilá - zkorodovaná , druhá nejčastější závada je odpor tohoto ventilátoru.
3- nemůže to být spíš řemen ? Jak se sepne klimatronic , potřebuješ víc el.energie , je víc zatížen alternátor , a řemen si trochu hvízdne. Taky můžeš mít někde v rozvodu vzduchu netěsnost , a tou to hvízdá . V motorovém prostoru není větrák do kabiny
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 17. srp 2023 07:29 #209897

• Pch T4 75
  • člen clubu
  • člen clubu
  • T4 Multivan 2.5 TDi 75kW Atlantis
  • Obdržená poděkování 0
Díky za odpovědi, řemen to nebude, to je něco jiného, ale tím jak to je jen občas, tak se to těžko odpozoruje :)

Jinak ještě k tomu bodu 1., zjistil jsem, že to blikání bude asi souviset s čidlem venk. teploty (ukazuje buď -- nebo -80° :D).
Jen nevím co s tím jak nesvítí ty segmenty, ale pozitivní možná je, že se to trochu mění, některý který dříve nesvítil tak
teď svítí a naopak, takže teoreticky je šance že to půjde nějak spravit. Nevíte někdo jak by to mohlo jít? Nemá někdo zkušenost?

Naposledy změněno: od Pch T4 75.

T4 - KLIMATIZACE - MANUÁLNÍ KLIMATIZACE / CLIMATRONIC 16. dub 2024 22:30 #210966

• Pepe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj, měl jsem pod zadním výparníkem klimatizace kaluž žlutýho oleje a pod UV lampou krásně svítil. Multivan AHY 111 kW. Klimatizace mi před pár týdny na dovolené přišlo, že nechladí a nebylo ani slyšet cvaknutí spojky kompresoru. Teď je jasné proč, ale na diagnostice není chyba "nízký tlak chladiva".
Dohledal jsem s UV lampou zevnitř, že olej teče ze spoje tlakové trubky s hadicí k ventilu pro sepnutí oběhu chladiva, takže pravděpodobně KO těsnění a už mám obě nové originál VW.

Je nějaká pravděpodobnost, že je v systému ještě nějaké chladivo, když už i olej přestal téct? Jestli to můžu rozebrat a vyměnit těsnění bez odsátí chladiva... Přední tlakový plnicí ventil po zatlačení trochu syčí...

Předpokládám, že je dobrý nápad vyměnit vysoušeč, když je asi ještě původní a bude se rozpojovat okruh chladiva.

Moc díky!
VW T4 Multivan 2.5 TDI AHY

Naposledy změněno: od Pepe.
Vygenerováno za 0.262 sekund

Login