Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 15. kvě 2024 18:23 #211099

Ve zkratce :
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 15. kvě 2024 18:36 #211100

Je mi jasné, že ty dva co drží vidličku po stranách jsou šrouby s vnitřním tisícihranem na bit XZN. Jen se mi jedná o to, o jaké šrouby tam jsou,
pro případ že by se některý při povolování poškodil. Abych mohl objednat náhradní.¨Předpokládám, že se utahují nějakým stanoveným momentem
a že se nějak jistí proti uvolnění.

Naposledy změněno: od Transporter IV..

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 15. kvě 2024 19:22 #211101

Žádný jištění nedávám , ani jsem neviděl že by tam někdy bylo . Moment je odhadem (nikde jsem nenašel tabulku s utahovacími momenty) cca 30nm . Samo se to nepovolí , a moc dorvat to taky nemůžeš, protože šroubuješ ocel do hliníku . Jinak šrouby jsou to standartní , pevnost 8.8 , takže nic extra. Jen je důležitá délka , díra není průchozí , takže aby jsi ji náhodou "nezvětšil" . Délku šroubu ti neřeknu , někde bych je i našel a změřil , ale nejdřív o víkendu , onemocněla mi dcerka , tak se k tomu moc nedostanu...
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Poděkovali: Transporter IV.

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 16. kvě 2024 18:05 #211106

Tak se vše povedlo, už jen bych potřeboval jistotu při seskládání synchronu, ať neudělám nějakou chybu u těch výstupků ve věnci
a u těch tří pacíček..
Pokud by byl fotonávod, moc by mi pomohl.

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 16. kvě 2024 18:46 #211107

Nejlepší návod je tohle :

Pokud ti to nepomůže , mrkni na youtube , napiš o2b getriebe nebo o2b gearbox , a vyjede ti dost videí s návodem . Nejlepší je si složit celou pětku , a dát jí tam jako celek. Pokud nevíš jak , tak se ti budou blbě dávat ty 3 malý zobáčky. Hlavně ať synchron sedí těma třema výstupkama v kole , jinak je dodrbeš. To kolo má 6 výřezů - 3 na synchron a mezi tím 3 na ty zobáčky. Měl jsis to rovnou skládat při rozebírání tak , jak jsi to postupně vyndaval....
Přílohy:

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 16. kvě 2024 19:03 #211108

Potřeboval jsem potvrdit, že tři výřezy jsou na zobáčky a tři na výstupky. Tak jsem si to myslel a je to tak... Dík. Lepší je se třikrát zeptat než
to jednou pokurvit.

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 17. kvě 2024 09:09 #211111

Nejlépe je to poskládání synchronu vidět z těchto obrázků.
Přílohy:

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 23. kvě 2024 11:31 #211200

Tak je to složené a pětka jede jak má. Byl ulomený jeden zub na tom mosazném synchonizačním kroužku. Jinak všechna ostatní kola byla jak nová včetně
ložiska, které jsem ale stejně vyměnil za nové.
Tak se chci jen zeptat, čím se stane že se ten zoubek synchnonního kroužku občas ulomí, jak o tom píší někteří kolegové? Může to být způsobem jizdy apod.?

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 09. srp 2024 18:18 #211510

Zjistil jsem, že vidlice pětky má ty kameny, jak jsou ve styku s kolem, dost špatné a ojeté. Hkedal jsem všude na netu, zda to někde nemají
jako náhradní díl, ale nikde to nevedou. Nebyla by u někoho k dostání nějaká dosud ještě použitelná vidlice?

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 09. srp 2024 18:18 #211511

Zjistil jsem, že vidlice pětky má ty kameny, jak jsou ve styku s kolem, dost špatné a ojeté. Hledal jsem všude na netu, zda to někde nemají
jako náhradní díl, ale nikde to nevedou. Nebyla by u někoho k dostání nějaká dosud ještě použitelná vidlice?

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 09. srp 2024 18:25 #211512

Napiš mi do sz telefon , zavolám a domluvíme se. Nějaký tu mám :-)
Poděkovali: Transporter IV.

T4 - MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA / ŘAZENÍ 10. srp 2024 17:55 #211517

Díky moooc. Píšu telefon do SZ

Vygenerováno za 0.284 sekund

Login