Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky"

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 21. říj 2016 20:12 #171189

Mam podobny problem. Podezrivam vuli v tisicihranu na poloose. Nepovedlo se mi to vymenit, takze nevim jiste. Vuli tam ale mam. A taky mam pocit, ze me to kopani stalo dvouhmotu...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 31. říj 2016 21:18 #171441

To by mi ale nehybalo saltpakou na trojku po pridani plynu.spis nejaky silentblok bych rekl.jinak mam malinkou vuli na prave poloose a spojka uz taky neni co byvala.kolik ulozeni ma prevodovka a muze to delat i spatny nejaky silentblok na motoru?

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 31. říj 2016 21:36 #171442

• shrekPce
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Pro zajimavost, kolik se ti ta saltpaka hybe?
VW all day all night...
Mil Mi-2 Hoplite

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 31. říj 2016 22:12 #171445

Asi 2 centaky.kdyz mas ruku na pace je to hodne citit ale hlavni je to kopnuti - bouchnuti.to je vopruz.

Naposledy změněno: od filip pondelicek.

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 31. říj 2016 22:39 #171446

• shrekPce
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Hmm, taky se mi to hejbe, ale asi ne tolik a neboucha to.

Jinak obecne pohyb radici paky zpusobuji spatny silace nebo vule v razeni, coz tady asi neni moc pravdepodobne k tahlum, maximalne ulozeni radici paky (ty plastovy kulicky a tycka, jestli si to pamatuju dobre).
VW all day all night...
Mil Mi-2 Hoplite

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 01. lis 2016 19:53 #171463

Ono jestli se ti saltra hybe o 2cm, tak to je asi celkem normalni. Mam silentbloky funkcni (kapalinove nahore funkcni, reakce nova), vuli v razeni nemam - kulicky vymeneny. Stejne se mi saltra kousek hybe. Ono se neni cemu divit, silentbloky pracuji - proto tam jsou a saltra je dlouha jak poutova pisnicka. Co bys v osobaku vubec nevidel, tady udela centimetry. Ta rana musi byt zpusobena nejakou vuli v pohonu. Kamos na felde menil prevodovku presne kvuli tomuhle chovani, vlastne horsimu, moc se s tim nedalo jezdit. Vule v diferaku. Kopnuti do saltry je logicky - v okamzik, kdy na sebe casti narazi, se nekam musi zmarit plno energie. A kam asi. Do silentbloku. Jiny misto, kde tuhle energii zmarit neni.

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 01. lis 2016 20:05 #171464

Budu tak za mesic delat komplet spojku tak necham vymenit i vsechny silentbloky a snad bude klid.diky za rady chlapy

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 01. lis 2016 22:16 #171465

spojka ti to nevyresi. Tu mam 2 mesice komplet novou..

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 02. lis 2016 10:47 #171472

Jasny to ja vim ale budu ji menit a s tim necham vsechny silentbloky motoru i prevodovky a to uz snad vyresi.pak mozna jeste me napadla poloosa s prodlouzenim.je tam mala vule.

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 03. lis 2016 08:08 #171484

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Hybani fofrklacku je normal.. Mam to taky soused taky,kamos taky... A jeste jsem zadnou T4 bez vule nevidel.. Az uvidim budou to pro me vanoce :-)
Ale ta rana (bouchnuti) o kterym mluvis to uz je jina vec.. Muze to byt kotel veci kolem napravy, drzim palce v hledani. Vic poradit nedokazu.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

T4 - REAKČNÍ VZPĚRA - "spodní silentbloky převodovky" 04. lis 2016 23:04 #171528

• Pepe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
Mě to na 111 kW AHY po opravě převodovky taky kopalo do řadicí páky a ozývaly se rány / bouchnutí po ubrání plynu po rychlé akceleraci. Většinou mi šlo i špatně řadit 2->3.
Podle poskakování motoru při stání na místě to byl závěs / silentblok převodovky. Ale nezdálo se mi to, tak jsem pod kapotu přidělal kamerou s nočním viděním a jel se projet. Ty rány dělal závěs / silentblok motoru. Motor sebou fakt hodně házel. Vyměnil jsem ho za Lemförder, jde to docela snadno i na AHY a najednou bouchání skoro úplně přestalo a hlavně šlo perfektně řadit.
Silentblok ve spodní redakční vzpěře nám vyměněný za ten, co se dá koupit (pro 75 kW?). Je menší, tak je potřeba vyrobit mezikus, ale funguje už asi 2-3 roky dobře.
Na silentblok převodovky se chystám, jakmile bude trochu čas. Btw nezná někdo utahovací momenty spodních 2 šroubů na převodovce? Díky.
VW T4 Multivan 2.5 TDI AHY

Naposledy změněno: od Pepe.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.084 sekund

Login