Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - SERVO ŘÍZENÍ

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 30. zář 2016 21:07 #170709

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Nazdar téčkaři, tak nikdo se nenajde kdo by se podělil se zkušenostmi s demontáží servořízení? :( Nechce se mi věřit, že všichni jezdíte do servisů nebo že máte původní serva. (I když to by jsme asi chtěli všichni.)
Modrý dříč a vyladěný mazel T4 Long 2003 2,5 TDI

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 15. lis 2016 14:26 #171789

ahoj, protože sem se tady taky nedozvěděl jak nejrychleji vymontovat převodku řízení, tak sem si to bohužel našel jinde :huh: a přikládam odkaz.
www.vwt4forum.co.uk/showthread.php?t=229737
Poděkovali: siki89

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 15. lis 2016 15:33 #171790

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky moc,už to študuju.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 21. úno 2017 16:59 #174156

• pajas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Podarilo se ti ho vyndat? Taky to resim, zkousim to spodem pod stabilizatorem, zajimalo by me jestli ho vyndam kdyz sundam stablik. jeste mi z toho vubec nesly povolit hadice, jednu jsem musel urvat, na druhou si na pristi vikend pujcuji poradny kleste :)
je tam jak jezek v kleci, jde to vubec bez vyndani motoru? z toho navodu jak posilal bydydj mi to neni moc jasny. mam t4 2,4D

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 23. bře 2017 19:09 #175065

Ahoj,
Mám T4 bez serva,nedavno jsem byl v servisu a ptal jsem se jestli by tam slo servo dodelat,dodat..servisaci rikali ze jo,ze je to tam na to pripraveny,takze se chci zeptat mate s tim nekdo vzkusenost?kdybych si sehnal cele rizeni s posilovacem pujde to tam nasadit?
dekuji za odpovedi!

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 25. čen 2017 19:53 #177972

• TK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 40
Přidám svou zkušenost se servem. Při cestování po Řecku - Lefkadě se mi ztratila hydraulika ze serva. Mám zelené výčko a v baňce červený olej. Dolil jsem červenou, že už tím nic nezkazím. Další výlety znovu ztráta oleje. Už na mě šli mrákoty, že se odporoučelo řízení. Na Lefkadě je to ze zatáčky do zatáčky ( 180° ). Dnes přejezd 390 km a ani slza neubyla. Asi jsem v těch zatáčkách uvařil olej !!??
Burstner polointegrál 7,4 m - Fiat Ducato 2,3 103 kW
Fiat Ducato Panorama 2,3 109 kW - prodáno
T4 75 kW Multivan - powered by Dieselpower - 100 kW - prodáno :-(
Knaus Eurostar 500 TF - prodáno
Škoda Fabia RS 216 PS - soutěžní speciál - HW - Král rallye team + SW - Dieselpower - prodáno :-(

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 05. zář 2017 20:26 #179603

Ahoj,servo nejde vůbec, ale i tak jsem s tím najel asi 300km. Po výměně náplně fungovalo cca 20km a opět nemaká. Je v čudu čerpadlo? Má někdo radu, či stejnou zkušenost? Díky. :sick:
VW T4 Syncro long.75kw
A.Allroad 176kw
Can-Am Outlander MAX 800

Naposledy změněno: od lyzarnelyzujici.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 21. zář 2017 06:57 #179932

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak jsem dokončil opravu servořízení a píšu své zkušenosti. Jelikož se mi nechtělo dávat cca 23000,- za nové a prodávané repasy můžou být pochybné kvality, tak jsem hledal firmu ,která by mi provedla opravu přímo mojeho serva. Mám totiž r.v. 2003, najeto 204000km (takže žádná vyběhaná plečka) a začlo téct zpod manžet. Našel jsem pár firem, nakonec mě nejvíc oslovila firma Klimacar ze Zlína. Dohoda po tel. s pánem super, ještě mi poradil jak na vydolování serva ven (žádné sundavání výfuk.potrubí nebo stabilizátoru), servo jsem ve čtvrtek vyndal a poslal v balíku,v pátek jim dorazilo, v pondělí opravili a hned poslali, v úterý PPL přivezla a večer hotovo ;) .( cena za opravu 7430,- vč. dopravy). Součástí opravy jsou i nové manžety a silentbloky. Přikládám foto opraveného serva, opravdu jako nové, tak doufám že vydrží dalších x let. Vyměnil jsem přitom rovnou i čepy na řízení no a samosebou po opravě sbíhavost.
Přílohy:

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 23. kvě 2018 00:02 #185008

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Protože mi již více lidí psalo, jak je náročné vydolovat to servo ven, tak přikládám stručný popis. Nic na tom není.
Demontovat kryt pod motorem, vypustit servo kapalinu (stáhne se gum. hadice u servo čerpadla - musí se pak dát nová, měla by být podle barvy víčka na nádržce, já mám poslední model, tak mám zelenou, starší měli červenou - kupoval jsem ji na Pema oleje "Hydraulický olej 1L Febi 061161" za 219,-/lt),sundat přední kola, stáhnout prachovky z kloubů tyček řízení, povolit tyčky řízení přímo ze serva(já jsem tyčky neměnil, byly jako nové bez vůle), povolit a stáhnout tyč od volantu, povolit hadice na servu (jsou tam tenké okroužky, ty se musí vyměnit,já jsem se na origo vyprd chtějí za jeden cca 70,-Kč, koupil jsem klasické černé o nejbližší velikosti za pár kaček a drží super) a jako poslední povolit čtyři šrouby co drží samotné servo (tam jsem musel použít i prodloužené gola ořechy, k některým těm šroubům je dost blbý přístup, ale šlo to). No a pak servo ven. Někde jsem četl (tuším na Wiki), že se musí povolovat stabilizátor a výfuk. potrubí, ale já na ně nesáhl a šlo ven v pohodě. Jen jestli máte pův. gum. uložení stabilizátoru, tak není od věci ho preventivně při vyndaném servu vyměnit. Časově je to celé na cca slabé dvě hodiny. ;)

Naposledy změněno: od siki89.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 16. zář 2018 21:04 #188423

• vica
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
siki 89 ahoj můžeš mi prosim napsat jak jsi spokojenej s tim repasem? Dneska mi taky odešlo řízení,tak řešim jestli starší z vrakoviště,nebo ten repas... Díky Petr
Multivan 2.5 Tdi +chip 100Kw
Yamaha V-max 1200 -po 13ti letech prodáno
Bmw R 1200 GS

Naposledy změněno: od vica.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 16. zář 2018 23:00 #188426

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Spokojenost na max,funguje jako nové, nic neteče, nevrčí prostě supr. Z vrakoviště bych to neriskoval, neví co by za to chtěli a záruka dohromady žádná. Tady mi zrepasovali přímo to moje za pár dní.
Poděkovali: vica

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 17. zář 2018 17:49 #188446

• TK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 40
Já mám repas půl roku a zatím OK.
Burstner polointegrál 7,4 m - Fiat Ducato 2,3 103 kW
Fiat Ducato Panorama 2,3 109 kW - prodáno
T4 75 kW Multivan - powered by Dieselpower - 100 kW - prodáno :-(
Knaus Eurostar 500 TF - prodáno
Škoda Fabia RS 216 PS - soutěžní speciál - HW - Král rallye team + SW - Dieselpower - prodáno :-(

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 21. zář 2018 22:56 #188541

• vica
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
díky kluci, s firmou KlimaCar Zlín je super domluva,v úterý jsem řízení poslal a ve čtvrtek mi paní volala,že to mám hotový a posílaj mi to PPLkem.Cena dobrá a vypadá jako nový. V sobotu ho namontuju a snad to bude všechno v cajku ;)
Multivan 2.5 Tdi +chip 100Kw
Yamaha V-max 1200 -po 13ti letech prodáno
Bmw R 1200 GS

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 28. říj 2018 12:16 #189046

Ahoj , po výměně rozvodů , mi začla prosakovat servo čerpadlo viz foto.
Je pumpa v háji a výměna a nebo jen někde něco nedotaženého ?
T4 , motor ACV, rok 99, 2,5 75KW

díky za radu
Přílohy:

Naposledy změněno: od alfik69.

T4 - SERVO ŘÍZENÍ 11. dub 2019 21:48 #191618

• lennon
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem,
asi budu kupovat dlouhou caravellu 2002, najeto 400tis. Jezdí s ní teď známej, já se taky projel. Auto asi půl roku stálo a teď asi 500km najelo. Před půl rokem prý byl dělaný proplach řízení a nalitá nová kapalina. Při jízdě bylo tužší řízení a volant se nevracel.

Dnes mi známý volal, že je pod autem louže a kravál při rejdu. Po bližším zkoumání jsme zjistili, že je motor oblitej servokapalinou a z čerpadla jdou nehezké zvuky. V nádržce je kapalina neurčité asi hnědé barvy, která při nastartovaném motoru prská a pění. Bublinky v menším množství jdou ještě nějakou chvíli po zhasnutí motoru. Jo, a po nastartování kapalina z nádržky najednou jakoby zmizí a po vypnutí motoru se vrátí, ale napěněná jako kapučíno. Nevím, kudy se tam může dostávat vzduch, předpokládám, že olej vytekl při bublání z nádržky...asi
Nalít novou kapalinu a odvzdušnit nebo vyměnit rovnou čerpadlo? Vypadá už po výměně- z venku je skoro jako nové.
Díky za názory, nápady atd.
Lennon

VW T4 Caravelle ´02 2.5TDI 111kW

Naposledy změněno: od lennon.
Vygenerováno za 0.156 sekund

Login