Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub

Re:T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 30. pro 2014 19:53 #148894

no ja jsem kdysi koupil komplet poloosy ted jsem musel měnit spojku tak sem je tam dal cele a kdys rejd ta křupe pokud jedu rovně tak slyším takové klapáni takže asi i ten vnitrní.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 20. bře 2015 16:38 #152699

Chlapi a chlapci, potřeboval bych radu prosím.
Pravá strana auta, při zatáčení se ozývá bouchání. V řízení cítím vůli. Řekl bych, že některý kloub na poloose.
Ale jak zjistím jestli je to vnitřní nebo vnější dřív než to rozeberu? Abych nemusel jet pro díly autobusem zapatlanej od oleje půl dne :-(
Díky!
VW T4 CARAVELLE 2.4D 57kW AAB 1991
AUDI 100C4 AVANT 2.6 V6 LPG 1994
Renault R19 1.7 LPG - Prodáno
Renault Clio 1.2 - Prodáno
Wartburg 353 DeLuxe - Prodáno

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 10. lis 2015 21:09 #160160

Ahoj
nemáte někdo zkušenost s kineťákem od LOBRO ?
Díky

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 15. pro 2015 10:48 #161037

Dotaz na znalé:
Rachtá mi vnější kloub u pravého kola a u vnitřního není úplně zdravá manžeta. Uvažuji, že když už do toho polezu, tak vyměnit oba, kdo ví kolik mají za sebou. Ještě jsem to nedělal, ale obavy z toho nemám.
Auto má 18 let, min. 300tis.km, vzhledem k používání a výhledu ještě cca 50tis.km tam neuvažuji dávat to nejdražší co je na trhu (a ano, ani to nejlevnější). Když jsem se tak díval orientačně po netu, tak mi přišlo, že není velký cenový rozdíl mezi samotnými oběma klouby a poloosou s oběma klouby.

Jaké jsou doporučení, plusy nebo minusy k rozhodnutí, jestli řešit samostatně klouby nebo vzít komplet poloosu?
T4 long 9míst - 2.5TDI 1997 tm.zelená - bazarový kup 12/2012

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 18. pro 2015 14:39 #161156

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Nazdar všichni, mám prosbu na na zdejší "šmaty". Mám T4 2,5 tdi 75kW,r.v. 2003 a při kontrole spodku jsem zjistil prasklou manžetu na poloose na straně převodovky. V servisu mi mi řekli č. dílu 701 498 201, jenže ta má mít vnitřní průměr 24mm (jak jsem se dočetl na netu),ale já mám průměr poloosy cca 30,5mm. Pro pročtení zdejšího vlákna jsem zjistil že "romino" to tady taky řešil (měl stejný problém) a snad musel použít manžety z T5. V origo servisu mi nejsou schopný zjistit vnitřní průměr, jen že mi objednaj tu výše uvedenou a nazdar. Nevíte někdo co s tím? Předem díky.
Modrý dříč a vyladěný mazel T4 Long 2003 2,5 TDI

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 18. pro 2015 15:34 #161157

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Tak si jí tam nech vyměnit a nemusíš nic řešit.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 23. pro 2015 19:34 #161330

• siki89
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Jenže výměna manžety pro mě zase žádný problém není, cena jejich origo 960,- ,zatímco já můžu mít Löbro nebo SKF okolo 200,- a samo práce zdarma (moje). A znáš to - není nad vlastní práci, ta v servisech není vždycky to pravý ořechový. :) Nemohl by jste mi někdo (kdo má motor ACV 2,5 Tdi 75 kW, 5ti kvalt) schválně změřit průměr poloosy u manžety na straně převodovky? Mooooc prosím.
Modrý dříč a vyladěný mazel T4 Long 2003 2,5 TDI

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 24. pro 2015 08:29 #161351

• shrekzv
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 8
ak je ta manzeta gumena tak sa natiahne
T4 Caravelle 1998, VR6 103kW LPG

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 06. kvě 2017 21:36 #176473

kluci potřebuju vyměnit vnitřní kloub na pravé straně u prodloužení poloosy.můžete mi někdo popsat co to obnáší? má to nějaké záludnosti.podle mě odšroubuju 6 šroubů, sundám pojistku, sklepnu kloub, nasadím novej, zajistim pojistkou a natlačim tam tuk. mám si na něco dát pozor? je třeba nějaký spešl vercajk? jak moc dotáhnout šrouby... moc díky za rady.

T4 - vnitřní a vnější homokinetický kloub 10. srp 2019 21:45 #193838

SPIDAN A LOEBRO jsou totožné díly od firmy GKN a měly by být asi nejkvalitnější na trhu.
viz: forums.tdiclub.com/showthread.php?t=407650
Právě měním pravý vnější kloub, který byl plný nepopsatelně hnusného sajrajtu a kuličky byly úplně orezlé a bez chromu. manžeta byla OK, ale asi se tam dostala voda, než jsem loni zjistil, že mi chybí spona manžety.
Vnitřní kloub byl víceméně OK, hýbal se docela hladce, jen ve vnitřním ježkovi už byly vydřené dirky a klec už byla taky vymačkaná.
Po zjištění ceny za manžetu, jsem se rozhodl pro výměnu kloubu i s manžetou. Když už to mám venku.
Jinak musím ocenit, že ta poloosa vydržela tak dlouho! Už před 5ti lety, když jsem dělal GO přední nápravy ty klouby vypadaly docela opotřebeně. Podle rady z nějakého německého fóra jsem je otočil (pravé doleva a naopak) a kdyby nebylo té vody, tak by asi ještě nějakou dobu vydržely.
K tématu je vyčerpávající článek na T4WIKI:
www.t4-wiki.de/wiki/Gelenkwelle
Zjistil jsem jen malou nesrovnalost: píšou tam, že vazelíny se tam má dát max 120g a ke kloubům jsem dostal 2x80g.
Dáváte to tam všechno???

Vygenerováno za 0.200 sekund

Login