Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!!

Srotovani pod PP sedackou 04. bře 2014 06:04 #136371

• Risa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj kluci,

Ted jsem se vezl v mojem ACV jako spolujezdec a dost me vydesilo srotovani pod spolujezckvou sedackou. Dela to jen na volnobeh a pri rozjezdu. Kdyz mam nohy na podlaze je to hodne citit.

Neco jako poloosa nebo silenblok to nemuze byt?

Nebonedejboze setrvak??

Diky za postrehy.

Pavel

Sent from my Lumia 929

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Srotovani pod PP sedackou 04. bře 2014 06:52 #136373

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Co vyfuk koukal jsi na nej jestli jen nedrnci do podlahy?

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

Srotovani pod PP sedackou 04. bře 2014 20:34 #136396

• Risa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mrknu na to ;-)

Sent from my Lumia 929

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 08. čec 2014 13:23 #141857

• yanchi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Zdravim vospolok,
chcel by som sa spytat, ci sa niekto nestretol s niecim podobnym:
Zo strany vodica od podvozku mi idu cudne zvuky. Ide o akesi tlmene klepanie/buchanie - ale nie silne rany ako kladivom na zelezo (ako keby to bolo skor buchanie zeleznym kladivom). Tieto zvuky sa neprejavuju pri prejazde nejakych velkych jam a podobne, je to pocut a citit len do rychlosti cca 60-70km/h. Robi to, ked idem rovno a vsimol som si, ze ked dam nohu na podlahu pod pedalmi, citit tam aj udery do kasne. Spravil som maly test: auto som zastavil na rovnej ceste, dal jednotku, pustil spojku a na volnobeh sa zacal posuvat dopredu. Pri malom zvlneni cesty alebo nejakej fakt malej nerovnosti sa to prejavi - pri prejazde jamou nie.
Robi to aj pri zabere aj ked sa na neutraly gulam do krizovatky...
A teraz co je na podvozku vymenene: silentbloky hornych ramien, horne capy, spodne capy, tycky riadenia, tycky stabilizatora, tlmice a homok. klby. Su tam stare silenbloky spodnych ramien (ale nevyzeraju, ze by boli odtrhnute) a ulozenie stabilizatora.
Nema s tym niekto skusenosti? Za kazdu radu budem vdacny
T4 2.5i

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 08. čec 2014 13:32 #141859

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak snad už jen to uložení stabiku, nebo uložení samotného řízení... Taky mi na pracovním něco poťukáva a spoléhám na to, že to dělá uložení řízení,nebo stabik bo fakt už nevim.

Tapatalk: Odesláno z Nokia Lumia 1020 black :woohoo:
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 23. čec 2014 18:30 #142313

• yanchi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
tak nakoniec to vyzera tak, ze to boli tycky riadenia - klby na tiahlach boli uz trochu vybite - a to som ich menil vo february, daval som FEBI lebo som si myslel, ze su neni uplne najhorsie....ale teda nevydrzali nic.
T4 2.5i

Naposledy změněno: od yanchi.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 07. srp 2014 18:14 #142765

• yanchi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
trochu to tu ozivim. dnes som bol s caravellou na cestach a bohuzial tie tlmene rany su spat :S
Plati co som pisal vyssie, len doplnim, ze ked auto stoji -povedzme 1-2-3dni a potom donho sadnem a idem, tak zo zaciatku tie zvuky nepocut. S pribudajucimi kilometrami sa zacinaju ozyvat a dnes po asi 100km, ked som prisiel domov som ich pocul skoro stale. Kedze som pozeral aj riadenie (nevyzera, ze by bolo vybite a malo volu), vymenil som aj tycky a stale bezo zmeny tak ma napada - moze take tlmene buchanie/klepanie robit niektory z homokynetickych klbov?? To je uz asi posledne, co mi napadlo: ked sa to vsetko po dlhsej jazde poriadne zohreje, ze by v klbe vznikla vacsia vola ako je potrebne a uz to potom buchoce (uplne nepravidelne, nie ako ked mate vymlateny vonkajsi HK a pri jazde v kruhaci pocut to klasice puk-puk-puk-puk) :lol: aj ked idem krokom po rovnej ceste... ?? Teoreticky je mozne, aby klb robil celkom dost hlasne rany?
T4 2.5i

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 26. srp 2014 21:28 #143616

• Avanta4
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
1. Přidávám fotografii silentbloků uložení stabilizátoru doporučuji vyměnit. Jeden z nich je nový, poznáte který? Po výměně stabilizátor drží jak má. Náklady na odstranění hnusného klepání cca 100,-Kč materiál a chvilka práce.

2. Prosím o pomoc. Pravá poloosa je prodloužená směrem do převodovky s unašečem. Při kontrole (rukou chytnu prodloužení poloosy a točím na obě strany) tak je tam vůle, nepatrná, ale je. Díl stojí 5.100,- Kč tak by mě zajímaly vaše zkušenosti, jestli je potřeba ho měnit.

Díky mějte se. V.
Multivan T5 R32 173 KW

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 31. srp 2014 13:19 #143751

Mám problém s T4 AJT. Na jaře jsem dával nový gumy (barum vanis) a následně po výměně začalo auto občas v malých rychlostech při zatáčení cukat do volantu. Někdy to dělá a někdy ne. V normálním provozu je vše OK. Připisoval jsem to těm gumám a neřešil to protože to zas tak neobtěžuje. Až teď když jsem četl tohle forum tak jsem si uvědomil, že se v tý době měnily i poškozený prachovky na kloubech u kol. Před tím to nedělalo. Může to být i těma kloubama? Resp. mohlo se při výměně něco pokazit ?

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 31. srp 2014 18:43 #143758

Ahoj měnil jsi vrchní či spodní prachovky čepů.
VW Caravelle 2,5 TDI 96 KW
VW Golf III 1,9 TD 55KW
Yuky Relly2 50

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 31. srp 2014 22:28 #143763

Nene já myslel prachovky homokinetických kloubů ... těch na poloosách u kol ...

Jinak je to v uplně malých rychlostech ... třeba při rozjíždění do nějaký vedlejší uličky(ideálně ještě v kopci) nebo když couvu ze silnice na vjezd k baráku .. prostě pomalu a kola v rejdu a volant ztuhne a začne to vibrovat ...

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 01. zář 2014 08:50 #143772

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Tak to se ještě zkus podívat na hladinu oleje serva, případně řemen. Nehvízdá Ti servo v krajních polohách řízení? Klouby by cvakaly, ale nevibrovalo by to.
Kuba
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 01. zář 2014 19:27 #143790

No tak bylo tam málo oleje. Akorát jak jsem teď zjistil tak mně dolili v servisu jinou barvu. Takže problém je pryč ale je zaděláno na další ... :-(

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 08. zář 2014 20:14 #144025

Potřebuju rychlou radu - dnes se zničeho nic začal ozývat zvuk, který si můžete poslechnout na přiloženém videu. Zněl pouze se zařazenou rychlostí, nejvíce při plném plynu a při brzdění motorem po klesnutí k nižším otáčkám. Frekvence rostla s rychlostí, ne s otáčkami. Na volnoběh ticho.Jel jsem tedy auto trochu projet, ať zjistím víc, a klepání přestalo. Co to může být? Dnes jsem projel větší kaluž, tak jestli třeba nebyl nějaký bordel v nápravě, který jsem pak vyklepal? Zítra se potřebuju dostat tam a zpět (ale hlavně tam) dohromady 300 km. Můžu to risknout?
VW Transporter T4 Long 2,4d AAB ´95

Naposledy změněno: od Tutan Klakson.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 22. zář 2014 00:40 #144604

• Applik
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
vetřu se s otázkou, valím si to večer z prahy a už na spojce se začlo ozývat škvrkání od kola spolujezdce, dělá to v tahu, při jízdě na volnoběh a ve finále po 80km i brždění motorem, při pomalinkym popojiždění to vrže, jinak docela nepříjemně chroupe-závisle na otáčkách kola, nedalo mi to a ještě v noci sem lehnul pod auto, schodil vnější manžetu-byla ok ale tuk nikde, doplněna grafitka, ale bezezměny. otázka zní: je to ložisko nebo kloub? na levý straně je kloub načatej-klape v rejdu, jinak o něm ale člověk neví
t4 2,5TDi Caravelle
BMW E30 324d
BMW E30 320iC
Škoda Rapid 136
Honda XRV750 Africa twin

Vygenerováno za 0.092 sekund

Login