Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!!

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 02. lis 2015 18:18 #159866

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Nazdarek kluci. Dneska se mi po ceste zacali ozyvat divny zvuky. Kdyz zacnu prudce zrychlovat nebo pustim prudce plynovy pedal ozvou se divne rany od predku. Na volnobeh se nic nedeje ani kdyz prudce pridam plyn na neutral tak nic. Jen za jizdy proste v tahu motoru.. Multivan 75kw rok 97. 75kw nevite co by to mohlo byt? Na rozvody cca 80tisic nemuzou byt treba lehce poskoceny?sem z toho spatnej abych nekde nezustal stat.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 02. lis 2015 23:04 #159870

Zkontroluj dotazeni sroubu na ramenech... jestli se v tom nekdo vrtal.. No pak klasika. Reakcni vzpera, dvouhmota...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 02. lis 2015 23:18 #159872

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Jsem z toho v prd... Zrovna na predku kde je kotel veci ktery to muzou byt. Ted sem prijel domu z dalsi trasy a rekl bych ze to nejvic dela spis kdyz pustim plyn a auto zpomaluje tak v tom boucha jako kdyz se neco mele... A prijde mi ze to jde z pravy strany nebo od prostredku. Urco to neni u ridice. A hlavne uz to dela tak ze proste mam nohu z plynu a ozyva se to pak to ustane a pak treba zase..kdyz jedu plynule nebo akceleruji tak nic.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 03. lis 2015 09:24 #159876

Jestli to začalo z ničeho nic, tak se něco povolilo. Sežeň kamoša, lehni pod auto a nechej kamoša šťuchat do auta se zařazeným kvaltem. Myslím, že pokud jsou to velké rány, tak to do 10 minut hmatání po spojích a čepech máš....

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 03. lis 2015 16:20 #159892

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Tak sem volal kamosovi a ten ma cas az v sobotu ale rikal ze by to mohl byt silentblok na motoru. Do soboty nic mene musim jeste jezdit a ujet cca 170 km tak snad to vydrzi pak k nemu zajedu projede se smnou..ja shodim kryt pod motorem a podivame se co tam mlati.doufam ze to najdem.
Ta reakcni vzpera je co? Jak vypada a kde ji najdu kdyztak? Kdybych se treba mohl urvat a podivat jeste v tydnu sam.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 03. lis 2015 19:04 #159895

Reakcni vzpera je ten velky silentblok mezi prevodovkou a kastli, uplne dole na aute, je videt i bez sundani krytu motoru. Kdyz ji oddelas, tak se bude motor v podstate volne houpat na hlavnim ulozeni (samo kdyz rozpojis vsechny relativne pevne veci). Kdyz jsem kdysi menil motor na felde, tak kdyz motor visel jen na nosnem ulozeni (byly 2) tak s nim slo jednim prstem houpat.
jestli chces jet 200km, tak si zkontroluj vsechny srouby, ktere doopravdy neco drzi (tzn srouby co drzi ramena v napravnici, jestli nemas uplne na kasi vytluceny nejaky cep... na vetsinu se da sahnout pres vytoceny kola, nemusis ani pod auto) Da se to nouzove udelat tak, ze vytocis kolo, drepnes k nemu, hmatnes na to, co chces prozkoumat a pupkem, nebo druhou rukou stouchnes do kola a rozhoupes to - musis si tam nechat kvalt a stouchat tak, aby si se pohyboval v rozsahu vuli prevodovky. Ja jsem si takhle nasel povoleny srouby. Mechos mi je asi pri vymene napravnice spatne dotahl...
jinak daleko bych nejezdil, dokud bych nevedel jiste co to je. To, ze zustanes stat, muze byt jeste docela dobra varianta...
btw... wvodkud si?

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 03. lis 2015 20:07 #159897

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Okoli Mlada Boleslav,Nymburk. A ty? Dekuju za vsechny informace..S tema kolama a cepama jsem zkousel jiz vcera protoze jyem mel obavy co kdyby nahodou a tam se zda byt vse v poradku.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 03. dub 2016 23:47 #165713

• Propos
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj ! Chci se jenom podělit o mojí zkušenost, kdy jsem dlouho řešil, že mi něco tluče u předního kola...v 1. servise vyměnili čepy, v 2. servise čepy, po 3. se měnily tlumiče a furt nic a to už jsem v tom byl za 10tis.. Už jsem z toho byl nešťatnej, ale nakonec jeden šikovnej mechanik přišel na to, že mám volný brzdový třmen. Dotáhl a je klid. Peněz to bylo dost, ale aspoň je všechno nový a auto je jak za mlada :D

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 04. dub 2016 19:43 #165727

Tak to byli asi celkem odbornící, třmen jde zrovna poznat snadno. Když přišlápneš brzdu, tak to přestane.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 05. dub 2016 01:24 #165751

• Propos
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
No jo...to už bych teď zkusil. Mě ani nenapadlo, že by se třmen mohl povolit a natož dělat takovýhle klepání. Nicméně zase vím, ke komu budu jezdit a ke komu ne :)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 26. kvě 2016 10:51 #167427

• Shake
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, něco mi klepe (tak jako by dusá) vpředu vpravo, hlavně při akceleraci a když je motor v zátěži - jízda do kopce. Pokud jedu konstantní rychlostí třeba po dálnici po rovině, tak nic. Při brzdění nic. Bez kvaltu nic. Frekvence může být tak 2-3 za sekundu. Zvenku to slyšet asi není. Normální řazení rychlosti je v pohodě, dvouhmoták by se projevoval i při ubrání/přidání plynu nebo při řazení, ne?

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 28. kvě 2016 22:58 #167476

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Jestli se to zhoršuje v zatáčkách (rozjíždění, parkování , vyjíždění z parkoviště a tak) může to být načatý kloub. Zkontroluj si těsnost a neporušenost prachovky. Mě netěsnila kolem poloosy a do kloubu se dostala voda. Pak to taky může dělat silentlok uložení motoru
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Naposledy změněno: od JaM.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 30. kvě 2016 07:53 #167534

• Shake
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, díky za tip. Kloub to nebude, ty jsou OK a při zatáčení to nedělá. Ale to uložení motoru nechám prověřit. O víkendu jsem se na ten zvuk víc soustředil, a ta frekvence bude tak 1-2/sec. A jak jsem psal, jen když je motor ve větší zátěži. Projeli se s tím dva mechanici (nezávisle) a nikdo nic neví. Prý nechat to víc projevit. Ale to nechávám už 2 roky (= 15 tkm) a je to pořád stejný, nezhoršuje se to. Ovšem už mne to s.re. Jiná T4 to nedělá.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 30. čen 2016 21:26 #168529

Ahoj, resim problem na petivalcove caravelle 96. Projedu zvlnenou silnici a jak se auto houpe, tak po zhoupnuti pri tom odlehceni predni napravy mi z prave strany jdou zvuky, jako by zacinalo lozisko. Ale dela to pouze pod plynem, takze lozisko jsem vyloucil. Dela to v jakemkoliv smeru a pouze pri odlehceni. Mam podezreni na jeden z kloubu na prave poloose, mam podezreni spravne? Ktery z nich by tk mohl byt? Jeste zitra budu rozebirat to prodlouzeni poloosy a zkusim promazat ten tisicihran grafitkou, ale nevim jestli to pomuze. Nikde zadny vule nejsou, nic netluce, neboucha. Mohl by to byt vnejsi kloub? Kdyz uz to zitra budu delat, jestli ho mam rovnou vymenit. Diky za rady hosi:-)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY A VIBRACE OD PŘEDNÍ NÁPRAVY !!! 02. čec 2016 07:48 #168548

• shrekzv
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 8
nie je to buchot podobny povolenemu kolesu? ja mam tiez buchot pri odlahceni, v zabere to pocut viacej najviac to pocut ked idem lavotocivou zakrutou

silentbloky napravy ok, capy nove, klby vonkajsie pred rokom - OK, vnutorne teraz nove - myslel som ze to robia (boli vymlatene dost) a nie, pred 3 dnami nove predne loziska, a stale som tam kde som bol :D

tlmice nebuchocu, mal som ich z auta von a bol som sa previest bez nich
T4 Caravelle 1998, VR6 103kW LPG

Vygenerováno za 0.131 sekund

Login