Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - VOLANT

T4 - VOLANT 02. bře 2015 18:15 #151971

Zdarec, prosím o radu. Chtěl jsem nahradit starej nevzhlednej dvouramenej volant za novější čtyřramenej. Montáž proběhla bez problému, ale když točím novým volantem tak troubí klakson. Starej volant měl dva dráty + a - a novej má jen drát + a - je vedenou přes volantovou tyč přímo na mechanismus klaksonu. Už někdo řešil tento problém?

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - VOLANT 26. lis 2015 23:58 #160578

• Krikri
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
prosím o radu.
Nedávno jsem se rozhodl, že si svoji t4 Multivan 2001 vylepším o MFL volant. Řídící jednotku 1J0 907 487 A jsem sehnal samozřejmě použitou přes ebay. Zapojil jsem podle návodu na této stránce: www.tdiclub.nl/ftopic43779.html - Relé 451 CAN BUS. Po instalaci mi diagnostika řídící jednotku najde, kódování 00118 sedí, ale po chvíli louskání napíše "příliš mnoho chyb pro přenos" a tím končím. Zkoušel jsem to i s odpojeným volantem a tempomatem, ale žádná změna. Jo a ještě nepřetržitě kolísá podsvícení na volantu od nejmíň po nejvíc. Připadá mi jako by se to snažilo naběhnout, pak to spadlo a pořád dokola. Ale nevím. budu rád za každý podnět.
Díky
Přílohy:

Naposledy změněno: od Krikri. Důvod: nezobrazila se příloha

T4 - VOLANT 01. dub 2016 19:26 #165661

Zdravím všechny, koupil jsem si Tranďoška T4 98 a chci si ho malinko zvelebit,tady na Člunu jsem už našel spoustu dobrých rad a tipů, nyní ale nevím kde už hledat.Prosím mám volant s B5 a je samo sebou na 1000ci hranu velký kde seženu redukci.Předem děkuji za radu a případně odkaz.Ať vám to jezdí.
Jinak sem naprosto spokojen výborný vůz.

T4 - VOLANT 13. lis 2018 20:42 #189224

• ixo2
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jde nejak nasadit tento volant na T4 predfacelift? Kdyz se to zatahne za matici, tak to dre o spodni krouzek, nejde to nejak spravit? Nevim, kde je problem...
Přílohy:

T4 - VOLANT 05. čec 2020 11:22 #198390

• Effo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, prosím o radu. Chci měnit volant T4 za golf4. Asi se bude muset nejak poladit... Koukám že ty 3 díry na ten kroužek podvolantový nejsou skrz, tak ty musim provrtat... Další díru musim vrtat na dratek volantu kvuli rozteci (zelena sipka). Další díru vyvrtat kvuli tomu červenymu čudlu (červená šipka) a na co to vubec je? Tam mi taky prijde, ze nesedí rozteč... A musí to zůstat taky ukostrřený, že??
1.foto na autě
2.foto volant g4
Jinak tisicihran mam a mezikus na podvolantovy krouzek taky... Zatim jsem nikde o vrtání nic nenašel... Každej jen prohazuje???
vw multivan 98 2.5tdi acv
EFFEN_BULLI (instagram)
Přílohy:

T4 - VOLANT 06. srp 2020 23:37 #198635

• Duke
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Ja som tiež vyhodil to staré veslo a dal tam menšie z Golfa. Vyrobil som pod volant medzikus z preglejky. Niekde mám fotky.
Bude si treba zvyknúť, že budeš potrebovať, najmä pri parkovaní, viac sily.
Ďalej tie prepínače pod volantom staré sú dlhšie, ja som si zvykol, ale občas zachytím. Dá sa dať tiež z Golfa kratšie, ale nebude tam ten čudlík na výstražné smerovky. Dá sa to dať vedla na prístrojvku. Najlepšie celú novú prístrojovku
Dobre si rozmysli, čo si želáš, lebo sa Ti to môže splniť

VW T4 1,9TD 1995, 50kW
VW T4 2,4D 2000, 55kW

Naposledy změněno: od Duke.

T4 - VOLANT 08. bře 2021 09:01 #201434

Já jsem dával volant z golfa / passata , tisícihran jsem měl doma z předchozího volantu, také nebyl původní. Páčky z golfa 3 jdou , dá se na nich i přešroubovat spínač na výstražné blinkry . Jen musím dodělat 9podvolantový kroužek, ten jsem v autě neměl , takže teď mám mezeru cca 15 mm mezi volantem. Sehnal jsem kroužek také z golfa 3 , ještě mám v záloze z ovce , tak uvidím jaký bude lepší . Naštěstí mám vozidlo bez airbagu , takže mi jde jen o klakson

Edit : dodělán kroužek z golfa 3 , musel jsem ucvakat konektor na airbag a takovou malou pružinku s červeným koncem (cca 1cm ) - netušim k čemu byla , ale překážela . Šroubky na kroužek vs volant sedí 2 díry , takže buď nechat na 2 šroubkách , nebo přivrtat i třetí . Není to úplně top , ale jelikož nemám abs , esp , asr , dsc , ani nic podobného , tak neřeším snímání úhlu řízení , takže účel to splnilo - vyhazuje zpět páčky blinkrů a troubí :)
Jinak jsem konečně sloupal samolepky , vypadalo to jak na ledničce :) , a kdyby náhodou měl někdo stejný držák na mobil jako já ve ventilační mřížce , tak opatrně s ním , mě vytrhnul jednu příčku - mobil 6,2 palců v kombinaci s kvalitní českou silnicí , a bylo vymalováno :(
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Přílohy:

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.

T4 - VOLANT 17. dub 2021 16:42 #201943

Krikri napsal: Ahoj,
prosím o radu.
Nedávno jsem se rozhodl, že si svoji t4 Multivan 2001 vylepším o MFL volant. Řídící jednotku 1J0 907 487 A jsem sehnal samozřejmě použitou přes ebay. Zapojil jsem podle návodu na této stránce: www.tdiclub.nl/ftopic43779.html - Relé 451 CAN BUS. Po instalaci mi diagnostika řídící jednotku najde, kódování 00118 sedí, ale po chvíli louskání napíše "příliš mnoho chyb pro přenos" a tím končím. Zkoušel jsem to i s odpojeným volantem a tempomatem, ale žádná změna. Jo a ještě nepřetržitě kolísá podsvícení na volantu od nejmíň po nejvíc. Připadá mi jako by se to snažilo naběhnout, pak to spadlo a pořád dokola. Ale nevím. budu rád za každý podnět.
Díky

Ahoj , vyřešil jsi nějak tu multifunkci ? Jediný , o kom vím s touhle vychytávkou , je dolík . Pokud tvůj problém / pokus trvá , zkus ho zkontaktovat . Sem už moc nechodí , v případě zájmu / potřeby mohu poskytnout kontakt . Je to neskutečný fanatik , co se týče elektroniky t4
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

Vygenerováno za 0.341 sekund

Login