Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :)

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 25. zář 2020 09:53 #199322

• ragnaroek
  • Avatar uživatele ragnaroek Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Zdravim,

už se bliží zase STK, zadní pravou poloosu tam nemam (2.4D Syncro), nikdo ji nema, tak jsem přemyšlel že odmontuji kardan a dam tam zaslepky. NEvite nahodou kde je mužu najit? Nebo jak se přesně jmenujou? Anebo, kdyby někdo měl poloosu, tak to koupim. V Německu sice maji, ale 450 EUR je hodně drahy a auto už je jenom pracovní kun pro stavebni materialy atd.
Je někdo schopní pomoct?

Diky moc.

Rene

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 25. zář 2020 18:31 #199332

• Bosna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 10
Ahoj,myslíš že je na STK bude zajímat jestli ti funguje syncro?Byl jsem na STK nedávno,ještě jsem je na syncro upozornil a ani je to nezajímalo.
Jediné co je zajímá jsou brzdy na válcích. Ale nevím jak to funguje na jiných stanicích.
T4 multivan syncro 99

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 27. zář 2020 20:55 #199351

Nicméně, nás by to Bosno mělo zajímat. Pokud to budou dělat na starým typu válců, tak se naše visco bude zbytečně opotřebovávat. Já jezdím jen tam, kde tento typ pohonu dobře znají.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 28. zář 2020 15:29 #199359

• Bosna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 10
To je pravda,navíc některé STK ani neví jek se k tomu chovat,ale nefunkční syncro by neměl podle mne být být problém pro projetí STK.
T4 multivan syncro 99

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 30. zář 2020 17:32 #199399

• Me2d
  • člen clubu
  • člen clubu
  • člověk musí bejt nějak švihlej
  • Obdržená poděkování 19
No a to se vás zeptám, jakožto zatím neznalý věci, když mají na stk ty válce a nejedeš jen jednou nápravou, nevyjedou z nich až je kopne zadek? Jak to resite, asi bych to nechtěl ničit. Nebo mají u vás 4x válce, ale to by musely být soupaci dle rozvoru každého vozu. Díky.

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 30. zář 2020 18:58 #199400

Dela se kazdy kolo zvlast na ty naprave a to druhy se nechava volne tocit. Tim se ti neprenasi vykon na druhou napravu.
1988 Caravelle Syncro GL 1.6TD
Youtube: VW playlist

zadní poloosa syncro- kde nakoupit anebo zaslepky. Hrozi zase STK. :) 30. zář 2020 19:51 #199401

Hlavně medvěde zadek nekope, na T3, T4 máme syncro a to je stálý pohon všech kol. Tudíž, když vjedeš na válce na STK, tak technik neznalý pohonu, při měření rozdílu brzdného účinku na stejné nápravě s autem zákonitě z válců vyjede (pokud je tedy visco spojka jakožto pohon všech kol v pořádku). Tito "technici" to pak řeší silou se zataženou ruční brzdou, aby auto s válců nevyjíždělo.
Samozřejmě, že správně je jak psal Viki, kdy se měří jen jedno kolo a pak druhé na téže nápravě a výsledek obou kol se porovná a nesmí být jiný než 30% (snad je to tak furt). Je vždy lepší se s chlapama na STK domluvit a slušně jim vysvětlit o co jde.
Visco spojku jsem měl několikrát v rukách, tak si troufnu tvrdit, že vím jak funguje (bohužel i tady s tím se tu hodně lidí spletlo a funkce je popsána špatně) :-(.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs
Poděkovali: Me2d

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.225 sekund

Login