Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 09. čec 2019 20:16 #193306

Čau kluci (ale i holky).
Prolítl jsem toto vlákno a doufám, že nebudu něco opakovat, ale mám problém a zajímá mě, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. V servisu mi vyměnili zadní pružiny, protože jsem měl ty staré prasklé (poslední závit byl pryč). Od té doby se ale s tím autem nedá jezdit - na nerovnostech to od zadních kol bouchá jako blázen. Drnčí to! A celkově to auto se chová divně - skáče to na nerovnostech, no hrůza. V servisu mi říkali, že objednali přesně pružiny, které tam patří. Ale pokud jsem měl před tím prasklé pružiny, tak je chci zpět, protože to auto mělo excelentní jízdní projevy a ještě ke všemu to bylo příjemně "měkké" na dírách. Teď je to uskákaná koza a je úplně jedno jestli jedu prázdný nebo mám naloženo - 6ti členná rodina s věcmi a rány od kol stejné, jako když to jedu prázdný! Nechci to a přemýšlím čím to může být? Nemáte někdo zkušenost? Jo mám vw T4 caravelle, 2,5 tdi, 75 kw v dlouhém provedení a používám ji především jako rodinné auto, ne žádný náklaďák!

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Papinek.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 10. čec 2019 08:43 #193311

Pokud to bouchá, tak bych to viděl na uložení pružin (2 gumy jedna nahoře a druhá dole). Pro měkčí chod bych volil asi z krátké verze s co nejnižším zatížením.
T5 MULTI-BLACK-TULIVAN - 128+ AXE + Elddis Furicano GTX
T5 MULTI-SILVER-FIVE 128+ AXE - k.o.
T4 MULTI-GENERATION-BLACK 111+ AXG - jedí opodál dál :)

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 10. čec 2019 21:32 #193326

• johny99
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
čau ja jsem mněnil pružiny za zátěžové na 1450kg a auto bylo v pohodě při vyměne je zapotřebí odpojit tlumiče , buď ti tam nedali ty gumové uložení nebo špatně dotahli tlumiče a ty si těď sedli a bouchaji , klepaní a skakaní nemaji za vinu pružiny ale tlumiče pořadne je skontroluj.
Občas se stane že vytahané péra nebo prasklé pracuji v polovině činné části tlumiče a když dáš nové pružiny pak tlumiče pracuji ve vrchní části a když už nejsou dobré tak auto skáče a tlumiče jdou na vrchní doraz a bouchají , než někoho sprdneš v servisu tak skontroluj připadně vyměň zadní tlumiče , hodně zdaru

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 15. čec 2019 12:21 #193394

Dík. Mrknu na to a uvidíme. Je klidně možný, že tlumiče jsou už dost jetý, ale před tím se to fakt chovalo normálně. Ale rozhodně díky za tipy.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 30. čec 2019 11:22 #193621

Tak jsem zjistil, že v servisu vyměnili pružiny, ale nechali tam staré gumové uložení, takže to spodní je úplně promáčklé a pravděpodobně by to mohlo být zdrojem problémů. Je normální, že vám vymění pružiny a nechají tam 20 let staré gumové uložení??? Já jim nechci platit práci dvakrát! Lemplové.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 30. čec 2019 14:44 #193624

A to sis to nechal měnit v autorizovaném servisu ?
U nás to funguje tak,/ a to nejsme autorizovaní pro VW /, že po prohlídce a zjištění stavu , se volá majiteli, jestli chce to či ono a podle toho se zařídíme a sepíše se protokol o tom ,co se má či nemá udělat a vyměnit. / majitel podepíše před zahájení prací - my dodáme rozpočet.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 28. kvě 2021 12:25 #202357

Dobrý den, mám prosbu, jaká je délka standartních pružin na T4 Caravelle r.v. 1998 102Ps. Děkuji.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 23. bře 2024 21:11 #210885

Zdravím pani.

Dnes som nahodil na Caravelle pružiny, ktoré mali znížiť vozidlo o 50mm. Keď som vozidlo dal dole zo zdviháku, javilo sa mi cca rovnako vysoko.

Po zdemontovani nových pruzin som došiel na to, že sú skoro rovnako vysoké, ako povodne (modré).

Mate skúsenosti s týmito pružinami?
race-shop.sk/ta-technix/44851-sportove-p...fsrGoxwaAiJHEALw_wcB

Ďakujem za odpoveď

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 27. bře 2024 10:56 #210891

Tak ono původní jsou černé. Origo. Modré dělá většinou Jom , takže je možné, že už snížené byli . Mě teď přišli z anglie , od vee dub monkeys , mají na délku 13cm. Uvidím jak s tím (ne)půjde jezdit :-)
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Přílohy:

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.

T4 - ZADNÍ PRUŽINY / STRUNY 07. dub 2024 15:30 #210912

Tak tohle s autem udělali ty "low" pružinky :-) . Předek by chtěl ještě níž , ale musím přetočit o trochu torzky - mám jen 1 cm na závitu. Takzvaně na 2 prsty :-) :-) p
Tak po projetí si to trochu "sedlo", ale stejně chce ten čumák ještě doladit :-)
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Přílohy:

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.
Vygenerováno za 0.283 sekund

Login