Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 06. kvě 2016 08:09 #166808

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Nejak nevim co by jsi chtel na demontazi VISCO popisovat.
-demontaz kardanu povolenim uchycovacich sroubu
-sundani kloboucku z visco (blbe se shani novej....)
-povoleni matice na hrideli
-sundani VISCO
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N
Poděkovali: macT5

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 23. kvě 2016 23:17 #167373

Nevíte kde najít převové poměry a označení diferenciálu na T4?

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 24. čen 2016 16:20 #168343

Ahoj,
mám prasklej domeček na ložisko na viskozní spojce na straně k zadnímu diferenciálu, a trhá mi to gufero na diferenciálu.
Viz fotky.
Neřešil to někdo? Jde to nějak rozhodit a vylisovat a nahradit, nebo neuměj to ty slováci co dělaj repase viskozní spojky? Nemá někdo kontakt?

Díky
SiG
Přílohy:

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 08. říj 2016 21:28 #170849

Podařilo se ti to opravit?

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 22. led 2017 20:29 #173224

• Palo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím 4 kolkárov..Mám 2.5 75/102 syncro ,bez ABS,spod kapoty do prepínača na stred.panel vedú 3 hadice,hnedá -stály podtlak,modrá a zelená na prepájanie podtlaku pod a nad membránu ovládacieho valca na diferáku.V mojom prípade vedú z prepínača k tomuto valcu 2 hadice,modrá a zelená plus kábel kontrolky.Všetko funguje O.K.-pri preklze predku cez visco spojku zapne zadok a potom natvrdo zapnem uzávierku.Problém nastal,keď brat doviezol T4 syncro valník s hydr.rukou 2.5 75/102 r.v.2003 s ABS,skúška na ľade-predok preklzuje,zadok nič.Pri zapnutí uzávierky valec vysúva ,kontrolka svieti ale reálne zopne občas.V tomto prípade vedú dozadu 4 hadice.Zelená a modrá do valca uzávierky a dve(ako som sa dovedel vyššie) do cievky odpájača volnobežky.Jedna z týchto hadí je ale nad diferákom rozdvojená a koniec jednej z nich zasunutý (bezúčelne,?) do otvoru v nosníku.Poradte niekto so zapojením,počtom a farbou hadíc

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 21. led 2018 23:54 #181793

• Robo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak ako napísal brat vyššie, všetko sedí. Teraz po roku sme auto za zadnou nápravou "skoro odrezali"...... Nová korba....... Syncro (visco) funguje. Problém je v diferáku. Je čiastočne poškodený. Pri preklzovaní predku, zapne zadok-ale až pri zapnutí uzávierky - zaberá iba jedno koleso. Druhé je mŕtve. Tak som musel zohnať druhý diferák.

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 15. čec 2018 20:27 #186139

Zdravím,
mám pár zákerných otázok, mám Syncro bez uzávierky a bez ABS a chcem si dorobiť uzávierku, už som sa prelúskal prevodovými pomermi diferákov vzhľadom na ročník výroby, takže už viem kód diferenciálu ktorý mi bude pasovať, ale potrebujem ešte dve veci:
1. kde na diferáku nájdem jeho kód _? (najlepšie keby bol niekto ochotný spraviť fotku a nakresliť šipku :)
2. je jedno či diferák bude z benzínu alebo z TDI ked´ obidva sú bez ABS a s uzávierkami, a majú aj rovnaký prevodový pomer _?

dík za rady :)
1997 Transporter T4 Syncro Long Saniťák :silly:
2.5i 85kW AET
6-kvalt B)

www.transporterclub.cz/forum/19-moje-aut...-5i-85kw-aet-6-kvalt

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 16. čec 2018 20:59 #186152

Nevíte někdo kdo umí zrenovovat visco spojku která je na kardanu vw T4 2,4 d Syncro rv 1994. Že spojky vytekl olej a v terénu se zadek přestal připojovat.
Honza tlapak
Tel 774834622

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 16. čec 2018 21:34 #186154

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T4, LONG, SYNCRO+UZÁVĚRKA, 2,4D
  • Obdržená poděkování 42
Pokud bude stejný převodový poměr, tak je to jedno. hlavně si pohlídej průměr unašečů na poloosy, ať nemusíš shánět i jiné poloosy. Kod je po směru jízdy vpravo zepředu
Poděkovali: Stalker_1990

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 20. čec 2018 21:11 #186214

Ahoj,
tak potrebujem trochu pomôcť ešte raz, asi som sa dostal do slepej uličky :blink: :lol:
môj plán bol, že podľa modelového roku môjho Téčka by som mal mať v zadnom diferáku prevod 17/27, tak som si našiel dif. u ktorého je rovnaký prevod a má uzávierku. len teraz som v stave že ten kod svojho súčasného difu neviem nájsť, dif. má oceľový obal ktorý je značne napadnutý hrdzou a teraz neviem či som ten kod len nenašiel, alebo je to tak hrdzavé, že ho už nevidno. A kedže dnes sa nedá veriť ničomu tak si chcem byť istý tým čo tam vlastne mám teraz, aby sa mi nestalo že kúpim diferák za milion a nakoniec bude mať iný prevod. čiže teraz otázky :D :

1.na fotke je -ako si písal- pravá strana diferenciálu po smere jazdy spredu, kde by mal byť ten kod_? to dlhé číslo pod symbolom VW a Audi je podľa google len číslo obalu diferenciálu, podľa ktorého prd zistím, aký má prevod. Na pravo je vidieť "IMP" čo žiadnemu kodu diferenciálu nezodpovedá. Jediné logické miesto kde by som to teda očakával je tá rovná plocha okolo toho šrobu (asi na dolievanie oleja), ale tam som prečítal prd, lebo je to strašne hrdzavé, zdalo sa mi že tam trocha vidno písmeno "C", lenže to osahuje kod cca polovice diferenciálov čo existujú :D je to teda to správne miesto kde som hľadal_? Ked nie, moooc prosím tú fotku stiahnuť a dorobiť šipku kde mám hľadať. :)

2. ak nijak nerozlúštim ten kod môjho difu, je ešte nejaký spôsob ako zistím či má pomer 13/21 alebo 17/27_? Aj za cenu že by som ho mal rozobrať, aj tak tam príde druhý s uzávierkou.

3. ako som spomínal o niečo vyššie ak prevod sedí atd, záleží na tom či je obal difu hlíníkový alebo oceľový_? resp. môže sa od toho odvíjať priemer tých unášačov na poloosy_?

4. ak by sa mi podarilo kúpiť komplet diferák aj s poloosami (samozrejme s rovnakým prevodom, tak ten priemer unášačov nemusím riešiť a prehodím to komplet_?

5. dúfam že posledná :D daleko daleko dozadu v tejto teme na strane 3 som čítal podrobný popis funkcie Syncra, pochopil som vlastne všetko len nemám úplne jasno vo voľnobežke, ..teda ani ma tak do detailu moc nezaujíma ako voľnobežka presne funguje, stačí mi vedieť že ked budem mať diferenciál ktorý má iba uzávierku (nemá voľnobežku ani ABS - moje Téčko ABS nemá) budú mi v prípade potreby so zapnutou uzávierkou hrabať obidve zadné aj na spiatočke_?

Dopredu dík moc za odpovede na moje vyčerpávajúce otázky :silly: :)
2.5i 85kW AET
6-kvalt B)

Přílohy:

Naposledy změněno: od Stalker_1990.

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 20. čec 2018 21:54 #186215

Tlapak napsal: Nevíte někdo kdo umí zrenovovat visco spojku která je na kardanu vw T4 2,4 d Syncro rv 1994. Že spojky vytekl olej a v terénu se zadek přestal připojovat.
Honza tlapak
Tel 774834622

Zdar,
tu je aj kontakt:
www.autobazar.eu/visko-spojka-volkswagen...4.t5-id10702054.html

prípadne pomôže strejda google a hľadaj: "RENOVA Emil Baláž"

ja osobne som ešte repas neabsolvoval, ale tiež sa čoskoro chystám, vraj to robí dobre a vlastne ja osobne ani nieviem o nikom inom kto by robil repas visco na T3/T4
2.5i 85kW AET
6-kvalt B)

Naposledy změněno: od Stalker_1990.

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 22. čec 2018 17:53 #186229

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 42
1- ano, kód má být na té plošce
2-rozebrat a spočítat zuby na hrušce a na talíři diferáku
3- průměr unašečů se bude lišit spíš podle roku výroby
4-ano
5-ano

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 27. čec 2018 19:43 #186337

Ahojte

nedávno jsem koupil T4 2.5i Syncro, zadek hučel bylo potřeba vyměnit ložiska na nabojích kol a nakonec i v samotném diff.

Bohužel stále se ze zadu ozývá hluk, napřed je auto tichoučké, ale po pár km se se to rozhučí :-( dokonce se občas stane že se to po nějakém čase zase uklidní.

Mechanik mi to zvednul a poslouchali jsme to na zvedaku a nebylo nic slyšet.

Nemá někdo podobnou zkušenost, nebo tip čím to může být? Díky moc.

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 29. čec 2018 09:40 #186349

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 42
může být špatně nastavenázubová vůle

T4 - SYNCRO - KARDAN - ULOŽENÍ 31. čec 2018 16:47 #186414

Co se týče repase visco - k balážovi bych to nedával - teda alespoň já nemám dobrou zkušenost protože po roce co byla na repasi nefunguje - takže příští repasi budu dělat sám.. Rozdíly v difech - většina má poměr 17/27 - rozdíl je ale mezi benzínovým a naftovým jiná šířka - takže by jsi musel měnit i poloosy. Dále jsou rozdíly v průměrech unašečů na difu - léme se to rokem 96.
Když nemáš abs tak je jedno jestli dif bude s volnoběžkou nebo ne.

Vygenerováno za 0.239 sekund

Login