Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály?

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 27. čec 2019 06:53 #193563

• mertas
  • Avatar uživatele mertas Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
po 8 letech jsou původní alu disky na T5 tak oloupané, že potřebuju novou sadu. Navíc už nechci stále přezouvat gumy a mít sady 2.

1. DOTAZ
Dají se původní kola přelakovat? Dělá to nějaká firma?

2. DOTAZ
Často slýcháme, že neoriginální kola v cenách 3-5000 za kus jsou měkká a stačí najet na obrubník a deformují se.
Líbí se mi originální i.imgur.com/3R1KcyE.png , ale jejich cena za 1 ks je 14.500 Kč. Má někdo zkušenost s tím, že je opravdu zásadní rozdíl v kvalitě a neoriginály nejsou držáky?

díky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Re:Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 27. čec 2019 07:06 #193564

• Djgas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Taky jsem měl oloupane litaky,v HK je firma co dela komaxit a piskuje,zabývá se i koly na ne dela extra 2-vrstvy lak všechny odstíny RAL včetně matu a vypadají opravdu skvěle,za týden mají hotovo,samozřejmě jim je musíš dodat vyzute.
www.komaxit.wz.cz/cenik.html
Poděkovali: mertas

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 27. čec 2019 09:52 #193566

S náhradou neporadím tam nemám zkušenosti, co vím je, že komaxit pokud je dobře udělaný funguje. Lakovny na komaxit jsou po celé republice, stačí najít nějakou která neoj.bavá, očistí, opískuje a kvalitně vypálí barvu. Pak originální disky dostanou úplně jiný vzhled.
Pravda je, že to něco stojí...
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 27. čec 2019 20:35 #193572

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 179
Renovace disku dela kdekdo... komaxit ma jednu vadu - stary hlinik ma tendenci byt porovaty a komaxit na tom ma tendence delat bubliny a loupat se. Sam jsem to na jednech discich zazil, takze jsem je znovu piskoval a tentokrat nechal normalne nalakovat. Vydrzelo to dalsich dobre 5 let, ale samozreje se to zacne loupat kolem sroubu, ventilku atd. kde se to odira pri prezouvani pneu apod. Jezdil jsem s nimi i v zime. Cena, dnes uz bude trochu vyssi, ale tusim piskovani 4 disku stalo kolem 1000,- a lak byl za dekuju od kamarada, nicmene necekal bych ze za to lakyrnik bude chtit nejaky extra ranec, pokud nebudes punklich na nejakou tu nerovnost apod.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: mape33

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 28. čec 2019 17:47 #193586

• Mek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
Nechal jsem si repasovat 20. Správný postup chemické odstranění barvy, 2 vrstvy práškové barvy a pak bezbarvý vrchní lak. Pískování délá hrubý podklad a není 110% záruka odstranění veškeré barvy právě v různých záhybech. Cena cca 7500,-
VW T5 Multivan long 2.5 TDI 128kW

Naposledy změněno: od Mek.

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 23. kvě 2021 22:55 #202310

• CoolTE
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
A to dáváš cenu za jedno lité kolo ? A nebo za sadu?

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 24. kvě 2021 18:58 #202323

• Mek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
cena je za repas celé sady
VW T5 Multivan long 2.5 TDI 128kW

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 01. čen 2021 08:02 #202401

Jednou jsme renovovali originál trojdílné BBS - pavučinky . Středy lakované , límce leštěné . Strávili jsme na tom něco kolem 100 hodin . Samozřejmě všechno ruční práce , strojově by to určitě bylo rychleji . Každopádně si nedokážu představit cenu , na kolik by to vyšlo . Jinak z hlediska kvality - buď originál alu kola , tam je zaručená kvalita - kola prochází vývojem a všemi možnými zkouškami , a nebo kvalitní "tuningové" , tam ale cena kolikrát překročí cenu originálu , a disky stejně nemají homologaci kba . A když dobře trefíš díru , nebo obrubník , tak ohneš nebo zlomíš každé kolo . Osobně mám rád kola z mercedesů , mám s nimi dobré zkušenosti , a jsou stavěné na zátěž. Na novější téčka , kvůli rozteči klidně z bmw , ty mívají ale malé et , a kola často "čumí" ven....
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 07. čec 2021 16:27 #202711

Osobní zkušenost s www.renovace-alu.cz v Mostě - Velebudicích. Sadu jim můžete poslat, vybrat si barvu dle RAL, mě dělali už dvoje hliníky -pískování struskovou drtí, kytování, broušení, prášková barva + 2 vrstvy laku, to celé za 3300/sada. A vypadá to peckově a drží
Nebo varianta 2 - pokud designové kousci jaký nejsou na žádným jiným autě - viz můj podpis- děláme hydrografiku, airbrush, prostě veškerý zakázkový úpravy. Sice cena za sadu je dost odlišná od těch renovací, ale taky vzhled podle toho vypadá... Případně víc info na fb Hydrografika Medvěd Hydrodesign
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 03. úno 2022 11:42 #205233

Zdravím, a s touto firmou: www.united-6.cz/ mátě někdo prosím zkušenosti? Nemohu najít žádný jiný kosmetický autoservis...
Takže pokud by mi někdo pomohl s opravou ALU disků či poslal ještě nějaký kosmetický autoservis, tak by to bylo super :)

Kvalitní originální ALU nebo měkké levné neoriginály? 03. úno 2022 12:02 #205235

Oprava disků - široký pojem . Co konkrétně chceš nechat opravit ? Jinak ať už zvolíš jakoukoli renovační firmu , informuj se , pokud necháš kola lakovat , jaký používají lak .Protože dost firem používá klasický , nemá takovou tvrdost a odolnost jako byl origo na kolech , a nárazy od kamínků to dlouho nevydrží . Pokud chceš kola "jen" vyleštit (třeba límce) , tak počítej , že je budeš muset jednou za čas přeleštit . Měl jsem origo BBS , vizuálně super , ale tý prace kolem , jak na kostele ... Jestli chceš kola srovnat - jsou koplá , tak opatrně , téčko je těžké , a rovnaný disk by se mohl odporoučet vlivem narušení pevnosti
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.238 sekund

Login