Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PNEU ZIMNÍ

T4 - PNEU ZIMNÍ 22. říj 2014 22:44 #145796

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj, tak jsem dnes koukal po zimních pneumatikách, nejsem moc pro protektory ale na moje syncro bych bral tyhle: protektor 215/65R16 98T ICE SPECIAL (M+S) VRANIK. Škoda že to nedělaj v rozměrech na moje auto
VW T4 syncro 2,5TDI 75kW r.v. 2000

A-team (Almara team)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od aaamilan.

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 08:35 #145802

• 666
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Protektory, toť otázka.Když se povedou, nepotřebuješ tunu závaží na vyvážení a záleží na tom, kde člověk bude jezdit.Na T4 s nima osobní zkušenost nemám, ale na ježdění "kolem komína" bych se jich nebál, ale pravidelné cesty na delší tratě, po dálnicích a svižnější jízdu bych asi vzal normální pneu.Záleží na cestě a stylu jízdy.
I když jeden místní člen protektory má (jméno si nevzpomenu) a je mooc spokojenej.
Taky nad nima uvažuju...

Jinak se mi velice líbí pneu, co se poslední dobou objevujou na netu, kdy je T4 obuto do teréních pneu...

Máte někdo osobní zkušenost?Co zápis v TP?
Přílohy:

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 09:11 #145804

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Jo, já zimáky mám na silnice, ale občas potřebuju zajet v zimě na polňačky a projíždím i lesem a tak jsem koukal i po něčem do terénu a tohle mě zaujalo jak vzhledem tak i cenou. Je fakt, že to nutný není, ale na vyblbnutí by to stačilo :cheer: a třeba ani nebude sních jako loni :woohoo: Nicméně jsem psal výrobci a teď mi přišla odpověd že v mém rozměru se nedělají, a ani nebudou :angry: :cheer:
Ty pneumatiky vypadají pěkně, jsem zvědavej jestli někdo poradí jak to oficiálně dodat na auto. Myslím, že pokud máš v TP rozměry které mají i teréní vzorky, tak to tam mít můžeš. Já mám v TP pouze 15" ráfky a v takovém rozměru se toho moc sehnat nedá .

A-team (Almara team)

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 18:12 #145831

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Tak jsem dnes řešil teréní pneumatiky na T4 s Volkswagnem a odkázali mě na dekra-automobil.cz, zkráceně NEJDE TO :woohoo: :cheer:
Problém je, že teréní pneumatiky mají vyšší profil a kdybych dal na 15" kola vyšší pneumatiku tak bude špatně ukazovat tachometr (obvodová rychlost), ale to nemá cenu rozebírat, to je jasné a už se to tady i řešilo. Problém není v teréních pnumatikách ale v rozměru ráfků a pneumatik. Ještě je možnost koupil lité kola a tip. listem kde by byl povolen rozměr ráfků a pneumatik. To jen tak zkráceně k teréním pneumatikám.

A-team (Almara team)

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 21:02 #145836

Ahoj přesně tak stačí koupit alu ráfky třeba u atu kde dostaneš typoví list kde jsou rozměry pneu a pokud máš vše jak má být dle typovéhu listu kde to zkontroluje dekra ( technik stk ) a ten dá razítko že je vše ok tak jen na inspektorát a nechat zapsat za pár korun a vše je pak legální a ok .
VW Caravelle 2,5 TDI 96 KW
VW Golf III 1,9 TD 55KW
Yuky Relly2 50

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 21:08 #145837

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
To jo ale jsou to investice do ráfků :(

A-team (Almara team)

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. říj 2014 21:24 #145838

tady posílám odkaz na legalizace kol co je třeba www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_re..._prukazu_vozidla.htm a typoví list jak vypadá www.e-pneu.cz/typove_listy.php
VW Caravelle 2,5 TDI 96 KW
VW Golf III 1,9 TD 55KW
Yuky Relly2 50

T4 - PNEU ZIMNÍ 20. lis 2014 22:02 #146919

• luky.god
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Jsem tu proto, abych žil, ne přežíval!
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj!

Shanim nejaky zimaky na cca dve sezony v rozmeru 195/60R15, tentokrat to neshanim pro sebe na VW, ale pro pritelkyni, ktera z Prahy pres zimu autem asi ani nevyjede.. Nevite o necem tady z okoli, prosim? Diky moc..:)
VW Multivan T4, 2.5 TDI, 1997, 75kW + chip 98kW - splněnej sen! Moje auto

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. bře 2015 18:11 #152858

Zdravim :)
Pánové, poradí mi někdo, kdo má praktické zkušenosti? Rozhodl jsem se, že na svou T4 obuju zimní pneu a to na celoroční provoz. Přijde mi zbytečný mít dvě sady kol na dodávku, která jezdí max 110 - motor 1,9 TD. Chci tam dát rozměr 205/65R15-C 102/100T - přesně podle techničáku. Je to velkej rozdíl ve spotřebě a ve výkonu oproti 195/70? Přiznám se že ty širší pneu tam chci hlavně kvůli vzhledu a taky kvůli lepší stabilitě v zatáčkách, ale hlavní je ten vzhled, mám rád velký balony :). Ale nerad bych pak litoval. A ještě jedna otázka, je lepší mít teda zimáky nebo celoroční pneu? S celoročníma gumama nemám žádné zkušenosti, sice jezdim kamionem, ale na kamion se ani jiný gumy než M+S nedělaj. Tranďáka používám jako normální osobák - jezním pořád kolem komína a max párkrát do roka někam dál. A poslední otázka, zda má někdo v takovém provozu zkušenosti s protektorama? Moje zkušenost je opět jen z kamionu. Na hnanou nápravu jsem dostal nový pneu a byly to číny - příšerný!!! Klouzalo to v létě i když bylo jen mokro, furt jsem si stěžoval, až mi nazuli protektory a jsem naprosto spokojenej! Asi jsem měl štěstí na směs, protože na mokru i na suchu super a na sněhu ty obří špalky taky udělaj svoje.

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. bře 2015 19:11 #152863

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Ahoj ja jezdil celorocne zimaky a bylo to OK jezdil jsem Nokian Nokian WR C Van 205/65/15C .
Ted jsem ale presedlal na celorocni preci jenom mi bylo zimaku v 30°C v chorvatsku trochu lito.
Kdyz nazavodis tak v lete na mokru se to chova normalne + vyhoda ze kdyz naprsi tak na mokre louce to ma o dost vetsi trakci nez letni guma.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. bře 2015 19:18 #152865

A co průjezdnost sněhem na 205/65? Přece jenom ty 195 jsou úzký a dobře se zaříznou do sněhu, to je taková jistota a nikdy jsem neměl v zimě problém, ale těch 205 se v tomhle trochu bojim.

T4 - PNEU ZIMNÍ 23. bře 2015 19:27 #152866

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Ja s tema 205 nemel nikdy problem na cistem snehu lepsi trakce nez 195 v brecce na dalnici mozna pocitove trochu horsi, ale T4 je dost tezka na to aby to prorizla na tech 205 i v uplny brecce. Prinejhorsim sundas nohu zplynu a pojedes 80 jako vsichni v pravem pruhu no.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

T4 - PNEU ZIMNÍ 24. bře 2015 03:39 #152883

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Já mám 205 jak letní tak zimní a bezproblémů

A-team (Almara team)

T4 - PNEU ZIMNÍ 24. bře 2015 19:41 #152908

Za mně palec dolů pro celoroky, měl jsem 205-ky ale v 16-ce a určitě už nechci, v létě, na mokru, na suchu pohoda ale v zimě katastrofa. Na sněhu při troše větší opatrnosti to šlo ale jak je led tak je to hrůza, mi přijde že ta guma je moc tvrdá, nepoddajná a na ledu to bylo jak na saních. Jednou jsem na ujetým sněhu až ledu zapadl a potřeboval couvnout do úplně směšnýho kopečku, skoro po rovince a ani ťuk, přijel kolega s T5 na celorokách-nových, dáme lano a ani se nerozjel-ani lano nenapnul, byly jsme rádi že ho jsme aspoň vytlačily. Pokud ale bydlíš jak já na Kroměřížsku kde sněhu poslední roky moc není a jednou za čas na hory kde splněním zákona s celorokama můžu tak to alternativa je ale jak přijde krizovka jsi v pitly. A ještě já chci syncro a tam si myslím že celoroky nepatří.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

T4 - PNEU ZIMNÍ 30. bře 2015 16:44 #153201

Nojo tak 205 na 16 kolech, to je jasný, že to bude na sněhu mnohem horší. Já mám právě 15 kola. Nazuju tam ty 205, akorát pořád váhám mezi zimákama a celoročníma. Taky by mi bylo v létě líto zimáků a budou se víc sjíždět, ale je fakt, že na sněhu jsou mnohem lepší... Já jsem z Liberce no, ale posledních několik let, není sníh tak nějak nikde...

Vygenerováno za 0.258 sekund

Login