Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - BRZDY

T4 - BRZDY 25. srp 2010 23:17 #48933

• mdobi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
okej moc dík za tip zkusim to zejtra zkouknout
Transportérák: hmm teď jsem teprve zkusil vyhledat slovo ABS, protože jsem myslel že když je tady téma brzdy že tu bude vše:-) pardon myslet znamená h..no vědět:-)

A nevíte od čeho se mohla vypálit ta řídící jednotka ABS?? Jak jsou tam ty elektromagnety, tak dva prostřední jsou vypalený(zahnědlí a smrděj jak spálenej tišťák) . Je pravda že se mi to stalo na Breneru a už předtim 2OOkm pršelo, žeby vlhkost???(to těsnění co je mezi řídící jednotkou a samotnou jednotkou ABS mi nepřipadá zrovna nejlíp vyřešený!!) Jenom se bojim toho, abych tam nedal novou řídící jednotku a ona se mi zachvíli vypálila. Zatim jsem tam dal zpátky tu starou a jezdim bez abs tedy s poruchou.

Jinak pro ty co by to někdy měnily, je tam podobnej přístup jako k palivovýmu filtru, tzn, úplně naprd. Nejlíp mi to šlo tak, že jsem celou jednotku povolil ( dva šrouby po stranách) vytáh víš potom a posunul co nejvíc k světlům. je tam 6 šroubů 20ky hvězdičky a jediný čím se tam dostanete je malej šroubováček na bity. Jde to i s malou golou ale musíte šoubovat hodně ze šikma protože ten ořech na bity je poměrně tlustej a nedostanete ho kolmo na šroub.

PS: jednotku ABS včetně řídící jednotky jsem koupil od ústečáka za 2litry, nevim jestli je to málo nebo moc ale mam to blízko a časově se mi přizpůsobil takže moje plná spokojenost
T4 2,5 tdi syncro
T4 2,5 tdi automat

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - BRZDY 27. srp 2010 15:56 #48997

Zdary všem.Mám menší problém s brzdami,co jiného bych taky tady dělal,že!Mám T4 Multivan 1,9 TD 1995,problém spočívá v tom,že auto brzdí,neplave,nepíská,ale brzdy jsou nezvykle měkké,myslím tím,že nemají takový ten prvotní ráz.Kotouče a destičky jsou relativně nové(asi 5000km a vše od ATE).Dle mého odhadu je problém buď ve válci,nepetrně propouští nebo v podtlaku v posilovači.Kdo první poradí nebo se s tím už setkal,vyhrává co chce.Díky za radu.Čusbus
D:_)1 busík T4 Multivan 1,9TD-rodinný miláček
Fiat Punto blabla miláček paní co u mě bydlí

T4 - BRZDY 27. srp 2010 20:31 #49019

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Odpovedel jsi si sam :-)
Koukni se na zadni brzdove valecky jestli nepropousti a kdyz ne tak bych to videl na hlavni brzdovy valec.
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - BRZDY 30. srp 2010 15:27 #49158

ahoj mate nekdo zkusenosti ze abs funguje pouze pri desti?jinak sviti urt kontrolka chyby se porad opakuji auto ma origo esp momentalne neunkcni jako skoro vse:o)
6 závad nalezeno.

01203 - ABS spinaci pole ; elektr. spoj
31-00 - preruseni nebo zkrat na kostru
00283 - cidlo otaceni kola ABS - vpredu vlevo (G47)
30-00 - preruseni nebo zkrat na plus
01435 - snimac tlaku brzdy (G201)
57-00 - elektr. chyba v proud.obvodu
01422 - hydraulicke cerpadlo pro el. stabilizacni program (V156)
31-00 - preruseni nebo zkrat na kostru
00302 - rele magnetickeho ventilu ABS (J106)
35-00 - -
00301 - zpetna pumpa ABS (V39)
35-00 - -
Vw T4 California Exclusive
Subaru Impreza 160 KW

T4 - BRZDY 31. srp 2010 06:55 #49203

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
vyměň řj ABS a budeš mít po problému

T4 - BRZDY 31. srp 2010 09:57 #49205

zkusim si ji nekde pujcit a uvidime diky za tip...
Vw T4 California Exclusive
Subaru Impreza 160 KW

T4 - BRZDY 30. zář 2010 22:46 #51216

• novic
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všichni, mám T4 asi měsíc takže se s ní zatím seznamzuji. Co se týká brzd, tak trošku řeším problém se zadkem. Jsou tam nové kotouče, brzd. destičky, lanovody k ruč. brzdě. údajně vše pořádně rozhýbáno včetně zátěžového regulátoru(?). Při normální jízdě mi totiž zadní brzdy pořád popiskují, když přišlápnu citlivě pedál tak to přestane a za chvíli už to píská zase. po ujetí cca 20 km na kotoučích neudržím prst jsou horké, dneska jsem rozebral jednu stranu, vše promazal sestavil tak uvidím jestli to pomůže. ruční brzda se také vrací až na doraz. Poraďtě někdo co s tím a jak horké jsou brzdy při normálním ježdění na zadku. Dík

T4 - BRZDY 01. říj 2010 10:05 #51236

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
voditka paken vyměnit :!: zadnim šroubem na 13 klič musiš rozchodit pohyp pružinky ta se musi vracet z jedne polohy do druhe zcela volně!!! pokud nepomuže tak maš zarezle pracovni valečky prasatka ktera se nevraci jelikož dřou po stenach valce třmenu.novy pistek stoji 516kč +manžeta a gugerko 107kč ty stavitka stoji 395,- vše bez DPH z tyden stare faktury co mi ještě leži na stole. ;)
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

T4 - BRZDY 03. říj 2010 22:28 #51421

• novic
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za zprávu, ale já mám na zadku kotouče a destičky. O víkendu jsem to měl zase rozebrané vše jsem promazal, sestavil očistil destičky, rozhýbal jsem prasátka, když je chci zatlačit musím šroubovat a jde to docela ztěžka, ale vyndané jsem prasátko neměl. destička s hlídáním na zadku je k pístu nebo vně kotouče, ptám se proto, že mi pořád svítí kontrolka na obložení a mně se zdá, že je vše zapojeno správně, ledažeby na to mělo vliv to že jsem deštičky čistil z vnější strany kartáčem, tak to možná kostří a proto to svítí a pípá, ale to by nebyl ten největší problém.
auto jsem měl také zvedlé, kola vyvěšena a u omezovače tlaku jsem udělal větší vůli mezi těmi šrouby které tlačí na vahadlo, neměl jsem je spíš přitáhnout a zmenšit vůli , protože jsem jel asi 60 km 1 cestu jako prázdný a pískal mi zase zadek, ale nehřálo se to tak moc, ale na kotoči prst neudržím, předek je v pohodě. zpátky jsem jel naložený a doma byl horké nejen brzdy ale i celý disk.

už jsem z toho zoufalej, plný přibržďuje pravé kolo, prázdný zase levé. ruční brzda povolena, vrací se i na třmenu až na doraz.

zítra pojedu na radu do servisu, že já se do toho hrabal. díky za případnou radu

T4 - BRZDY 04. říj 2010 07:59 #51430

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
Díky za zprávu, ale já mám na zadku kotouče a destičky. Ja taky mluvim o kotoučovych brzdach !!! A na regulator brzdneho tlaku zadni napravy: Radeji vubec nešahat !!!!!!!!!!!!!!!!!! pokud tomu neholdujete
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

T4 - BRZDY 04. říj 2010 09:01 #51431

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
No podle mě je vadná brzdová pumpa

T4 - BRZDY 08. říj 2010 11:43 #51838

• letsurf
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravíčko,

Mám VW T4 1991 2.4D. A problém mám se zadním brzdovým válečkem v bubnu brzdy.(Teče mi tam brzdovka :cry: )
Chtěl bych se jen zeptat, jak velká práce a na co si mám dát pozor až to budu čenžovat :)
A ještě jestli nevíte jaký z těch dvou typů tam asi mám :
http://obchod.autokelly.cz/default.aspx

Díky mooc

T4 - BRZDY 08. říj 2010 20:49 #51931

• pego
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všichni. Jsem tu nováčkem. Proto prosím o Vaši schovívavost. Před 3 měsíci jsem koupil vymazleného multivana T4 s motorem 2,5TDI a výkonem 111kw. Před třemi dny mi při jízdě zapískala chyba, zobrazil se nápis ABS FEHLER a rozsvítila se kontrolka ABS. Od té doby brzdím vždy s ABS. To znamená neustálé rázy do pedálu. Jako na ledu. Dnes jsem byl na VAG a ten diagnostikoval závadu čidla ABS na pravém předním a zadním kole. Po rozpojení a zapojení kontaktů učidel se hlásí chyba pouze na pravém zadním. Chybu to hlasí i po smáznutí přes VAG. A to ihned po nastartování. Když jsem ale proměřil obě čidla, mají správnou hodnotu. Brzdy jsem rozebral, pravý zadní váleček šel dosti ztuha, ale po 10 minutách jsem ho rozpohyboval. Nyní běhá lehce. Destičky tak z poloviny opotřebené. Prosím máte někdo podobnou zkušenost ? Uvítám jakoukoliv radu.

T4 - BRZDY 08. říj 2010 20:53 #51934

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Zkus projit kabelaz pod autem jestli neni treba nekde prerusena, jinak pokud je to cidlo OK tak by to melo byt vse v poradku...
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - BRZDY 08. říj 2010 20:55 #51937

drážkovaný kroužek z kterýho snímá ten snímač otáčky kola.Je s největší pravděpodobností prasklej a dělá to pak bordel.Taky může být jen dost orezlej a to taky stačí.V tom případě zkusit vyčistit a prubnout d:_( .To je klasická závada krabice s ABS.Taky už se tady o tom dost napsalo...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Vygenerováno za 0.172 sekund

Login