Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - BRZDY

T4 - BRZDY 08. kvě 2020 21:38 #197536

• Kumi4
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Tak to jsem rad, ze zatím se ti to zda tichy, ale uvidis az to poradne projedes sumavskyma okreskama :) Me je tam.nasazoval poprve (jeste ty spatny) opravar a pak si s tim hral kdyz jsem za nim porad jezdil s reklamaci, ze to drnca, a jeste tam nasel jednu polohu jak to tam slo, ale ta byla právě taky spatne...
Dneska jsem to vyfotil jak by tam mely byt spravne ( doufam).
Jsem zvedavy, dej mi pak prosim vedet...
Drzim palce.

VW T4 2.5tdi Mutlivan Atlantis 2002, 111kW, AXG
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Sindeon VW.

T4 - BRZDY 16. kvě 2020 12:21 #197648

Tak ještě jednou moc děkuji, Šumavské okresky to řádně prověřily a zatím po cca +1000km je i na kostkách pořád úžasné ticho. Už mám doma další ATE pružinky na otcovu T4 kde je doufám stejný problém, tak to v týdnu vyměním a případně potvrdím že to funguje. Další 2 kusy pružinek jsem si koupil do zásoby kdyby náhodou do budoucna... ;-)
VW T4 Multivan 2001 - 2.5 TDi 111KW AXG

T4 - BRZDY 17. kvě 2020 08:36 #197657

• Kumi4
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
CGravity...tak to je dobra zprava a tvuj tatka neuveri :) U me taky porad dobry az tomu taky porad nemuzu verit, ze to bylo opravdu tim dratkem :) a porad jeste, kdyz jedu po kostkach, cekam kdy se to ozve, ale...ticho a klid.
A to se vsadim, ze takhle to bude se vsim...takze jsme chytrejsi, pro priste :)
VW T4 2.5tdi Mutlivan Atlantis 2002, 111kW, AXG

T4 - BRZDY 05. čen 2020 22:58 #197938

• MMM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Zdravím borci, čerstvě jsem zakoupil Transportera T4 75 kW a záhy zjistil, že jedno zadní kolo je po jízdě strašně horké. Zahýbal jsem s ručkou a ta páka, ke které je přidělaný lanovod se na jednom místě nevrací. Co jsem tak četl, je to častá nemoc VW (nejen Transporterů). Tak jsem si řekl "když už, tak už" a koupil celou opravnou sadu pro brzdový třmen, že tam ta těsnění vyměním komplet. Všechno šlo krásně (teda sundat tu páku ruční brzdy z té osy s tisícihranem zrovna ne), ale pak jsem otevřel tu opravnou sadu (koupil jsem "Frenkit 238022", třmen Lucas, 38mm, to jsem snad trefil správně) a z jejího obsahu jsem zmaten. Těch těsnění je tam nějak moc!

Když jdu zleva - prachovka pístku, těsnění pístku, dvě prachovky vodícího čepu, čepička na odvzdušňovák, těsnění páky ruční brzdy (vnější), těsnění mechanismu ruční brzdy (vnitřní) ... a za tou mezerou už nevím. Tušíte někdo, co se tam kde ještě mění a k čemu ta těsnění jsou?

Napadlo mne, zdali v tom setu nejsou i těsnění na jiná auta, ale nevím...

Díky za radu!
Přílohy:

T4 - BRZDY 06. čen 2020 08:54 #197941

Ahoj, tohle mám také za sebou a jelikož si už přesně nepamatuju, myslím že jsem jen vyměnil vše co šlo, teda já k tomu měnil i pístky. Zbytek mi zůstal a neměnil jsem, ale třeba někdo ví víc... Jinak nezapomínej i na lanovody ruční brzdy, neni to nijak šílená položka v druhovýrobě a usnadní to mnoho pozdějších problémů.
Aneb, když už to děláš, proč to nevyměnit komplet...
S pozdravem, barbořina.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

T4 - BRZDY 20. pro 2020 12:53 #200375

Tak to povytáhnu, zadní pravá strana s kotoučema, zůstává mi viset brzdič, zátěžák funkční, nový trubky, nový hadičky, nový gumičky v brzdiči, nový desky.. brzdiče "plovou". Někdo nějakej nápad? Já už jsem bezradnej, když šlápnu brzdu, zůstane viset, po cca 10 minutách jde kolo zase krásně volně... Ručka je taky v pohodě, zkoušeno..
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

T4 - BRZDY 21. pro 2020 08:59 #200381

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Menil jsi obe hadicky na kazdy strane celkem tedy 4 ks na zadek? Pokud jo tak bych sel pak po trubkach a vymenil je.
Tlak hlavniho valce protlaci kapalinu pres pripadne zuzeni ci bordel, ale brzdic to neda a pomalu se to prepousti zpatky.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

Naposledy změněno: od dins..

T4 - BRZDY 21. pro 2020 14:26 #200386

Jj, celej zadek je nově, regulátor, trubky, hadičky, přegumičkovaný brzdiče... Btw uvnitř byly krásně čistý, neomrskaný nevyrezlý...
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design

T4 - BRZDY 21. pro 2020 15:16 #200387

zkusil jsi to na zvedáku "našlapat" aby to brzdilo a povolit hadičku, jestli se to pustí? Mělo by tak jít vyhmatat, kde ten problém je...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

T4 - BRZDY 21. pro 2020 16:50 #200390

Mapadlo mě to, ale ještě jsem se k tomu nedostal, jezdím zatim na lehkou nohu aby brzdil jen předek a motor. A sonduju, jestli jž se s něčim podobným někdo potkal.. Mezi svátkama budu laborovat, co nového to hned za nova vzdalo.. :-D

T4 - BRZDY 21. pro 2020 16:59 #200391

to najdeš. Buď tam je tlak - něco v trubkách, posilovači... dá se jít od kola po spojích až ke kostce ABS... no a nebo brzdič.
Ale bacha na to, abys to nedělal v 9 večer, neměl u toho otevřený pivo a nezpíval sis :-))
Poděkovali: espaňol

T4 - BRZDY 21. pro 2020 21:02 #200394

Přesně....!
Dělali jsme s kámošem kdysi takhle starou Pandu a druhý den při zkoušce brzd jsme hledali kola v poli :-)
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

T4 - BRZDY 21. pro 2020 23:56 #200395

No, já kdysi takhle zapomenul přidělat výfuk na skútru. Cestou do práce překvápko, najednou z čínské 2t 50ccm minimálně kroska :-) a samozřejmě to vůbec nejelo.... lidi na mě mávali... jo, mladej a blbej :-)) teď už jen blbej....

T4 - BRZDY 22. pro 2020 05:23 #200396

Tak na tyhle věci si dávám majzla taky, vycvičen z práce "řidičema a strojníkama", co si nejsou schopný ani to kolo dotáhnout, a pak volaj, že mají v háji diferák nebo náboj.. :-D
ABSko tam nemám, takže jeden plroblém je fuč, ještě mě napadl hlavní válec, ale to by zůstavaly viset oba brzdiče..

T4 - BRZDY 22. pro 2020 11:28 #200399

• Duke
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
A piestik normálne vytlačí, len ho nevracia? Najlepšie zhodiť brzdič z kolesa, nechať ho na hadičke, niečím podložiť alebo držať v rukách a pozerať, či pri našlapaní vytlačí piestik. Tiež, či ide normálne dnu. Možno si aj ten brzdič zle poskladal. Len tak uvažujem.
Ja osobne som tiež už snáď všetko pomenil a stále to nie je ono. Dal som nový zaťažovák, trubky, hadičky, brzdové valčeky a jedno zadné koleso mi slabo brzdí. Na zasneženej ceste dolu kopcom, ak pribrzdím, tak idem dverami dopredu
Dobre si rozmysli, čo si želáš, lebo sa Ti to môže splniť

VW T4 1,9TD 1995, 50kW
VW T4 2,4D 2000, 55kW

Vygenerováno za 0.196 sekund

Login