Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: tryskování,nebo rovnou profi přestřik

tryskování,nebo rovnou profi přestřik 28. srp 2019 14:44 #194065

Zdravím vás.Rád bych se zeptal,kolik může stát přestříkání,..nejlépe celého vozu.Vyplatí se raději přímo lakovna? Jsem v tom začátečník.Tak mne prosím hned nekamenujte za mé laické otázky.Odjakživa jsem chtěl T4.Ale ceny byly vysoké a tak to končilo u Škodovek.Teď mám T4 1.9 TD.Má 50 kw.Někdo mi napíše,že je to slabé a možná ani nejsou dobrý tyhle T4. Ale je to pro začátečníka.Takže na začátek to stačí.Vyměnit plechy,jako víko motoru,posuvné dveře a zadní dveře,to se tá.Ale ty ostatní,co odmontovat bez sváření nejdou,tak to chce nový kabát.Většinou je rez od hangusů,co byly přidělané na střeše. Je drahé pískování?Někdo říká,že je to neskutečně drahé a nevyplatí se to.Jiný zase říkal,že se kroutí plechy.Snad když se použije fakt dobrý abrazivo,..nebo bych to mělodvést rovnou na přestříkání do servisu.Díky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

tryskování,nebo rovnou profi přestřik 29. srp 2019 11:06 #194077

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
Pokud to je rezavy musi se odstranit veskery chyceny material. Jde to piskovanim, existuji ruzna abraziva, ale to ti rekne ten kdo piskovani dela. Piskovat karoserii auta neni jen tak, protoze to abrazivo musi nekam padat a ve sloupkach nebo na sedacce ho teda asi mit nechces, takze to musi komplet ven atd. Stejne se to pak musi vyrezat a vyvarit pokud tam jsou diry (protoze sice to tak nemusi vypadat ale po opiskovani to klidne projde skrz), jakmile se neco vari tak to snadno rezne, tzn. musi se to udelat dobre... nerovnosti zatmelit... lak je takova perlicka na zaver. Pokud to je rez jen stekla z hagusu tak to pujde prebrousit...

No a nejdulezitejsi je najit vubec nekoho, kdo se tim bude chtit zabyvat. Jinak celolak podle me na T4 muze stat tak 40kKc
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

tryskování,nebo rovnou profi přestřik 29. srp 2019 11:26 #194080

Ahoj.Děkuji ti moc za odpověď.Transporter už mnoho let byl můj sen.A teď se rozplynul,jako laciný trik.Tak z toho asi zase nic nebude.A to jsem si myslel,..že pískování je šetrné ke karoserii a nehrozí,že to bude probroušené naskrz.No jo.Na Youtube vypadá všechno snadněji.Problém je i v tom,že je to i v mezerách mezi střechou a boční pevnou stěnou.Tak to budu muset hooodně přemýšlet,zda se to vypaltí a musím zvážit poměr zisku k poměru možných ztrát.

tryskování,nebo rovnou profi přestřik 29. srp 2019 12:03 #194082

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
Pokud je to tvůj sen tak proč ne. T4 sice mají pověst rezavění ale když to pořádně vybrousis, odrezis,( dobře funguje Hg odrezovac,) rozeberes auto uvnitř a osetris i zevnitř a pak celolak tak to chvíli držet bude.
Nemusíš to dávat úplně do lakovny na akrylat za 40 tisíc. Když to dáš někomu kdo to trochu umí a dáte na to polyuretan tak to bude fungovat taky a polyuretan má už dnes ve dvoujslozce výborný vlastnosti. Sám mám dobrou zkušenost .... Jde to i dobře stříkat.... Prakticky to vůbec neteče.
Je to jen otázka pečlivostí. Samozřejmě základ je zdrave plechy....
Ale i to je řešitelné. Někdy je lepší si dát dohromady něco horšího než koupit nalakovanej vrak a po roce řešit jak se to rozpadá a lak jak bobtná.
Úplná lestenka z toho třeba nebude ale aspoň se priblizis.
Polyuretan se třeba dává na stavební stroje a na sklapecky a ty jsou prakticky pořád na dešti a slunci. A přesto že se nijak nelesti a nechrání tak vydrží poměrně dlouho být pěkné.
Na pískování bych asi nešel... Je to nešetrné .... A šetrně pískování zase nedělá každej a není úplně levné.

Jinak zisk a ztrátu bych u starého auta asi raději moc nepitval. B)
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

Naposledy změněno: od mape33.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.202 sekund

Login