Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - sedačky

T4 - sedačky 05. úno 2015 14:51 #150891

Zdravím Vás kolegové, jako čerstvý majitel T4 Multivan se stále seznamuji s vozem a rovněž s interiérem.
Měl bych dva technické dotazy, které momentálně řeším a nemohu nikde najít kloudné odpovědi.

Nemohu se ani za nic dostat k baterii pod sedadlem řidiče - zkoušel jsem vše možné - dopředu, vzad, sklopit se nechce, mačkal jsem tahal a stále ani známka nějakého přiblížení se k baterii...

Druhá věc, která se rovněž týká řidičova sedáku - Jde nějakým způsobem příblížit více směrem k volantu? Myslím tím přemontovat, aby při max dorazu vpředu byla ještě více vpředu. Žena má je malinká a s těží se dostane k pedálům i v nejbližším dorazu. :side:

Jde o Multivan 2.4d syncro rv 93.

Zatím dík a ať to vrčí! Ondra
Alice - Multivan T4 Syncro 2,4D 1993

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - sedačky 05. úno 2015 15:47 #150893

• polkyk
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Na straně u řadící páky je takový kousek plastu černého u kolejnice pod sedačkou, to otočis nebo zmáčkneš a sedačka půjde víc dopředu a pak sundat ten plast kryt

T4 - sedačky 05. úno 2015 20:45 #150905

Jak hledám tak hledám, ale na nic nemůžu přijít. Ze strany ruční brzdy a šalterpáky na pojezdu taková páčka - po zatáhnutí vyjíždí okrouhle do strany, je tam pružina, která ji vrací zase zpátky, ALE sedadlem jsem haproval tam a zpět a zkoušel jsem přijít jaký má význam mechanismus té páčky - bez výsledku... Takže je možné, že je toto ten ovládací prvek a je včudu? Nebo hledat ještě jinde? :unsure:

Přikládám fotky pro představu.

Naposledy změněno: od OndraJelen.

Re:T4 - sedačky 05. úno 2015 21:58 #150911

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Sedacku ridice posun az na doraz smerem dopredu a pak zkus hnout tou packou a sedacka by mela popojet este o kus dopredu

T4 - sedačky 06. úno 2015 10:57 #150924

Opětovné pokusy opět selhaly :blink: Buď je teda ten mechanismus naprd, nebo je chyba někde jinde... Zkoušel jsem dopředu dozadu, všemožně se snažil odaretovat pojezd tou páčkou, ale nic. Nikde ani náznak jáhekoli cvaknutí, nebo mechanické funkce té páčky. Prostě když ji jakoby vytáhnu tak jak je vidět na foto (více ani nejde) vyjede nadoraz a nic se neděje a to v jakékoli pozici sedla. :dry:

T4 - sedačky 09. úno 2015 12:30 #150996

Páni kolegové, takže vyřešeno. Nu tajtrlíkoval jsem kolem sedadla tak dlouho, až jsem přišel na překvapivou komplikaci, která bránila vysunutí - Byl upadlej (vykroucenej) šroubek kolejnici zespod na sedadle. Nebylo ho nijak vidět jelikož je uvnitř kolejnice, ale až pak jsem si všim, že je blokován šroubem který zase drží druhou část kolejnice dole. Takže sundat sedlo, dotáhnout a teď se sedadlo posune krásně až dopředu. - Ona páková pojistka začala fungovat až v tom delším dorazu a k baterce separádně dostanu.
Ta moje už konečně jezdi s mulťákem jak drak :))
Díky za rady a snad kdyby měl někdo podobněj problém, využije.
Poděkovali: Praclovicek

T4 - sedačky 12. úno 2015 09:22 #151191

Ahoj. jsem v tomhle oboru novej, stal jsem se hrdým majitel VW T4 syncro 2001, dlouhá 9 míst a řešim takovej malej sedačkovej rébus se kterym bych od Vás, zkušených a protřelých majitelů potřeboval poradit. Auto mi zatim stojí v dílně, potřebuje trochu péči, než s nim vyrazim do džungle provozu, takže jsem ho nestihl ještě ani pořádně prolízt a pokoukat se co a jak.

Uspořádání sedaček je u mě takto:
2 sicy vpředu
dvoj sic ve druhý řadě
dvoj sic ve třetí řadě
troj sic ve čtvrtý řadě.

Potřeboval bych to přeházet takle:
2 sicy vpředu
dvojsic + odklopnej jednosic ve druhý řadě
troj sic ve třetí řadě.

Půjde to tam takle dát? půjde trojsic přendat ze zadní (4tý řady) o jednu pozici dopředu na třetí řadu? a půjde mi k dvojsedadlu ve druhý řadě přidat odklápěcí jednosic?
na podlaze mam koberec, takže nevidim, jak jsou tam úchyty, díry na šrouby. Co dalšího k tomu ev. potřebuju?
a neprodáváte někdo náhodou odklápěcí jednosic?
Díky za info

T4 - sedačky 12. úno 2015 10:38 #151201

• Dolly
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 14
Zdarec,

Řešil jsem obdobný problém. Pujde to, jen budeš muset navrtat nový díry a zespodu dát origo plechy se závitem, nebo matku. Místa jsou naznačený na podlaze. V lepší případě tam budeš mít díry hotový díry se závitem a plastový krytky. To se týka lavice i jednosedačky.

Dolly
VW T4 75Kw 2003 Long
Skoda Octavia 1,9 TDI 81Kw 2001

Re:T4 - sedačky 12. úno 2015 12:25 #151203

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Long ma ve druhe i treti rade dvojsic plus jednosic a myslim ze trojsic posunout nepujde kvuli uchyceni operadla do sten karoserie

T4 - sedačky 12. úno 2015 23:19 #151241

Ok, znamená to teda sundat ten tapecírung a podivat se co je pod nim, jestli to chápu správně a podle toho poshánět sicy.
Když už ten tapec budu sundavat, dá se to nějak vymenit za gumu? stejně mě tam ten koberec sere

Když už jsme u toho, mohli byste to zdrbnout? zatim teda jen inzerat s mobile
suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-t4-cara...atures=EXPORT&noec=1

T4 - sedačky 24. úno 2015 18:25 #151730

Potřebovaly by jsme zvýšit počet sedadel v T4, (ze 3 na 5(6)) jak to je teď s legislativou?
Nemáte někdo nejnovější zkušenosti? Lze to a popřípadě jak?

T4 - sedačky 24. úno 2015 21:17 #151740

Jj, dělal jsem to asi před dvěma roky na mercedesu vito-ze 6 na 9 míst, za prvé jsem musel oslovit autorizovaného dovozce Mercedes v Praze a podle vin zkontrolovat zda záměna půjde, pak si od nich vyžádat písemný souhlas cca tuším 1000 kč, zakoupit sedačky, zajít na úřad (přepis vozidel) a požádat o přestavbu, namontovat sedadla a s autem a papírama pak na novou technickou prohlídku. Tuším že by to mělo být vše, snad jsem pomohl.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

T4 - sedačky 28. dub 2015 11:31 #154500

Chlapi , plz, poradte. Udelal jsem si hodne deti a k jejich prevozu jsem si poridil Multivana. Je to jeste stary typ s jednou sedackou v druhe rade proti smeru jizdy. No ukazalo se, ze by se obcas hodilo jeste jedno dalsi misto. Je mozny nejak jednoduse pridelat v ty druhy rade dalsi sedacku? Klido i zase protismernou. Musi se neco navarovat ci je v podlaze uz vse pripraveno? Nemam bohuzel cas to zkoumat, nebot auto musi furt slouzit. Diky

T4 - sedačky 11. kvě 2015 10:29 #154869

Opravdu nikdo netusite? V ramci moznosti jsem se zkousel divat, ale nemuzu si dovolit delat nejaky vetsi destruktivni kroky. Vidim, ze je tam na podlaze drevotriskova deska a na ni nalepeny "lino". To jsem se odvazil odlepit jen zcasti ,ale zadnou pripravu na dalsi sedacku jsem neobjevil. :-( Znamena to tedy, ze tyhle stary multivany nic takovyho nemaji? Jak moc narocny by pak bylo tam tu sedacku dat? Diky

Re:T4 - sedačky 11. kvě 2015 11:32 #154874

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Meli by to mit pripravene kdyz ne tak se musi na podlahu navarit uchyt

Odesláno z Mé databanky S4 Galaxy pomocí Tapatalk
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

Vygenerováno za 0.248 sekund

Login