Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - sedačky

T4 - sedačky 23. kvě 2017 19:26 #176952

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Zdravím a prosím o radu.
Jediná drobnost mi schází, abych mohl napsat "konečně výměna Transita 96 za Transpotera". Po více než roce jsem sehnal hezkou T4 (75kW). Dnes jsem nekoupil, zítra na 99% ano. Proč ještě váhám: Nepřekonatelný požadavek pro mě byl 9 míst. Tento má v TP 4-8 a uspořádání 2+3+3. Ale nechci si ho nechat ujít. Takže jsem teď 4 hodiny na fóru studoval vše o sedačkách - a moc mi to nepomohlo. Poradí mi někdo prosím s tímto:
- Je technicky reálná výměna dvojlavice místo sedadla spolujezdce, do originálních úchytů / děr? (Doufám, že nevyráběli různé karoserie podle této drobnosti!)
- Nemáte někdo tuto dvojlavici (originál) k prodeji? Existují různá provedení (tříbodový pás / břišní)?
- Nemá někdo zkušenost, zda takovou záměnu (případně i opačnou) schvaluje importér?
Díky moc

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od zadane.

T4 - sedačky 23. kvě 2017 21:23 #176954

Vyměnit to jde v pohodě. Je jiná jen ta sesle a většinou tapec na dveřích - pro 2lavici nemá kapsu.
2sedaček dopředu je všude vagon. Jaký máš design sedaček?
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01
Poděkovali: zadane

T4 - sedačky 23. kvě 2017 21:30 #176955

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Určitě je to připravený,dělala se dvojsedačka sklápěcí,v prostředku s bederním pásem a tříbodovým na kraji cca do 2000 a od 2000 pevná se dvěma tříbodovejma pásama,ale když budeš chtít dát dvojku do předu tak musíš vyměnit tapec dveří,protože jsou dvě provedení,ten pro trojsedačku je užší aby se daly zavřít dveře,ale otázka je co by na to říkali na stk a nebo souduzi VB,nedej bože při nehodě,když zjistěj že máš místo osmi sedáků devět,

Asi nejlepší zeptat se importéra,jestli by se tohle konkrétní auto dalo přestavět na devět.

Každopádně mám ze svýho auta dvojku sklápěcí a možná bych jí i prodal,mám devítimýstnýho transportera a sem rád že mám ve předu jen dvě otočný sedadla
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700
Poděkovali: zadane

T4 - sedačky 23. kvě 2017 21:47 #176958

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky za reakce. Zítra nafotím design. (I když na tom to až tolik nestojí; spíš taky maličko počkám, zda se neozve s nabídkou někdo blíž - jsem ze Šumavy).
Ty dveře jsou komplikace. Neví někdo, jestli je z tohoto pohledu rozdíl mezi novější a starší lavicí?
Poděkovali: Wesni

Re:T4 - sedačky 23. kvě 2017 23:31 #176967

• Wesni
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 29
Další Šumavák
VW T4 Multivan 2,5TDI 111kW
VW T4 2,5TDI Syncro long tulivan
VW T5 Multivan 2,5TDI r.v. 04 128kW AXE konečně prodané
VW T4 Transporter 2,4D synco r.v. 94 - prodáno

T4 - sedačky 24. kvě 2017 06:40 #176969

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Je to u obou stejný a není to ani moc pohodlný,když ve předu seděj tři
Tenére 700

T4 - sedačky 26. kvě 2017 14:46 #177085

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
To mi je jasný, ostatné mám to i vyzkoušené (v Tansporteru i v Transitu). Nicméně, je to teoretická úvaha, jiné řešení není. Ty bys myslím taky nejel, zvláště dál, radši dvěma kombíky než jedním 9místným.

Přikládám pro úplnost ten desing, kdyby někdo měl nabídku. Víc než na potahu by mi ale (když teď vím, že jinak jsou záměnné) záleželo na novějším provedení. Ve druhé a třetí řadě až tolik ne, ale vpředu bych přeci jen byl klidnější s tříbodovým pásem.

Díky za spolupráci!
Přílohy:

T4 - sedačky 26. kvě 2017 15:30 #177086

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
No zatím když jedeme třeba na lyže v osmi lidech,tak zbytek výpravy ještě nepochopil to,že je to jednodušší jet jedním autem,než dvěma,tak ty čtyři další nechávám jet jejich autem,když nechtěj jít s cestou na půl,mě je to jedno,jestli vezu dva nebo osm.

Samozřejmě to chápu.
Tenére 700

T4 - sedačky 31. kvě 2017 17:46 #177274

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak přátelé, mírné zdržení, ale Caravelka je přepsaná a před barákem. ACV 10/1998, v posledním roce paliv. čerpadlo, rozvody, brzdy, baterka a ventilátor topení. Máme 450, tak při plánovaném využití typicky 10 ročně ji snad neojezdíme dřív, než naftu úplně zakážou.

Neodolám se ještě jednou zeptat, jestli se u někoho z klubu nepovaluje přední dvojsedačka (pevná s tříbod. pásem), ještě než se vrhnu po bazarech na netu.

A ještě mě napadá pár otázek (i když nevím, zda to není příliš OFF - ale zase zakládat téma?)
1/ Lejete do toho normální naftu? Počítám že tenhle motor to zkousne, ale zase moje (nevelká) zkušenost s diesly (i když novějšími) říká, že lepší nafta se velmi dobře pozná už na chodu motoru a výkonu (i spotřebě). Ale nejsem profík na diesly (u nás převládá LPG).
2/ Má tenhle motor problém s dvouhmoťákem při podtáčení? Taky zkušenost - když dáte ženské dvoulitrového diesla, nevysvětlíte jí že nesmí jezdit pod 2 tis otáček. U Mondea (samozřejmě staršího) jsme měnili spojku po dvou letech... ACV táhne odspoda skvěle, pravda, je to pětivál, ale stejně: jak se s ním má jezdit trvale?
3/ Rada co nechat zkontrolovat (něco "profláknutého"), než vyrazím na první cestu (2 tis tam a 2 zpět)?

Díky za zkušenosti i event. za tip na sedačku.

T4 - sedačky 26. čec 2017 13:58 #178611

Ahoj,

před měsícem jsem se stal majitelem Transporter T4, 8 míst, r.v. 1995. Auto nebylo v moc dobrém stavu, trochu jsme na něm zapracovali a už to není tak hrozné.Řidičova sedačka má zlomený rám a je na ní prošoupaná látka. Po přečtení tohoto vlákna jsem došel k závěru, že nejlepší sedačky pro řidiče a spolujezdce budou s loketní opěrkou a pokud možno vyhřívané. Podařilo se mi 2 kusy včera koupit. Potah taky není nic moc, ale dá se u nich štelovat i bederní část. Mám ale otázky ohledně zapojení vyhřívání. Zkusím je nahodit do bodů
1) Lze nějak vyzkoušet, že sedačka vyhřívá před tím, než jí zapojím do auta? (Napadlo mě zapojit na nějaké dráty v konektoru trafo a pustit tam pár voltů)
2) V autě nemám ovládání vyhřívání, co vše je k tomu potřeba dokoupit, případně vyrobit?
3) Nemá někdo kontakt na čalouníka, který by sedačky dokázal přečalounit?

Naposledy změněno: od MikSpeedy.

T4 - sedačky 31. čec 2017 22:41 #178752

• celer
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim. Neresil nekdo moznost dat celou sedacku z druhy rady na misto ridice? Mam rozviklany nastaveni sklonu operadla a vymena za sesli z druhy rady mi prijde jako reseni. A jako bonus tocna...
Multivan Atlantis 2,5 TDI 111 kW 2001
Opel Zafira 2,21 A/T,
Gilera Fuoco 500 ie

T4 - sedačky 03. říj 2017 22:17 #180263

Zdravím,
tak se mi povedlo sehnat celkem pěkné přední sedačky místo mých, které jsou složené ze 2. Co je ale malinko nemilé, že nové sedačky jsou novější typ - takový ten s pojistkou posouvání na boku, původní sedadla mají páku vepředu. Také mají na kostce dole jakési vedení pásu, proč to tam je?
Na původních sedačkách mi vyhovuje, že jdou obě odsunout až dopředu (u nových jen řidič) a že z nich nic nekouká dolů a že by třeba šla namontovat točna... Na nových mi vyhovuje stav potahů. Bute to moc velký problém přeskládat? Nebo to mám prostě přehodit i s kostkama a nechat si zajít chuť na točnu...
Má to i rozdílné opěrky hlavy, nové mají větší díry.. Dělali jste to někdo?

edit:
asi to už je vyřešené. Spony pásů půjdou z původních, jinak tam ty nové půjdou komplet. Spony na pásy tam byly jaksi nanýtovaný - byly. Nýty jaxi vzal čas... Čalounění přendávat nebudu, zkusil jsem rozebrat jeden sic a vzhledem k té drátěné konstrukci na to dlabu. Odsunutí až dopředu bude vyřešeno montáží pásů postaru, neb to tím přijde o dorazy.. (a vznikne "low cost" točna :-D )
Tedy pokud sedí šrouby na podlaze pro starou a novou kostku, asi není problém, pokud nesedí, vrtačka a svářečka vše napraví...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

T4 - sedačky 11. lis 2017 18:11 #180826

Maršoun napsal: Oboje jde. :-)
Pro změnu na otočný sedačky musíš překopat podlahu, navařit na podlahu držáky al.lišt a upravit dřevěnou podlahu, nebo ji vyměnit. Novější podlaha je tuším o 5mm výší. Takže by jsi musel podložit i zadní díl podlahy a pojezdy trojsedáku. Jinak trojsedák jde posunout na doraz kolejnic a zajistit. Ale musí se vyrobit prodloužení horního uložení. A z caravelly domontovat pásy pro druhou řadu. Díry a závity tam jsou.

Ahoj, chci se zeptat nemá to někdo pořešené u Multivana s tou zadní trojsedačkou ? Chci pořídit buď multivan nebo Caravellu, a protože auto bude jezdit i pracovně tak třetí řadu chci mít vyndanou (caravela) ale nevím právě jak to řešit v případě multivanu chtěl bych vyhodit 2.řadu dvojsedadlo a posunout třetí lavici na místo druhé což by jak koukám tady na ten návod asi šlo nemá někdo fotku jak to tam jde předělat?

T4 - sedačky 26. lis 2017 00:44 #181023

Ahoj, nemá někdo aretační kolíky vymezující polohu druhé řady sedaček v lyžinách v podlaze? Kolíky zapadají do těch otvorů a zdvihají se pákou pod sedákem po zvednutí sedáku. Mám dva ulomené a je to kolík s plastem zavěšený na pružině. ( jsou v červené barvě) Budu rád i za každou radu.
VW T4 Atlantis Tim Tom, 2001 111kW

T4 - sedačky 27. lis 2017 09:40 #181035

Nemá někdo Tohle 2 ks. v červené barvě ??? Aretace posuvu sedadel. Druhá strane je černá...
Přílohy:

Vygenerováno za 0.243 sekund

Login