Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 30. led 2012 13:43 #89543

Nevim jestli se mi to jenom zda nebo je to opravdu problem sehnat schopneho klempire? Auto mi slouzi pekne,tak by si zaslouzilo menci facelift (prahy,lemy,dubky),pokud o nekom vite sem s nim,zacina to byt aktualni!
Nejlip praha a okoli ale klidne se projedu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 28. čen 2012 22:22 #99935

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Chlapi, po roce zkoušky mohu na rez doporučit odrezovač od Loctite. rok ho měl synek na autě přímo na rezu, jen obroušeném ocel. kartáčem, bez dalšího nátěru a mohu konstatovat že je to dokonale zakonzervované a dál to nerezne. Vytvoří to na rezu jakoby sklovinu!!!!!! Jediná nevýhoda je že stojí litr skoro litr :( , Ale dle mé zkušenosti vážně super OK! Neoplachuje se a může se použít jako základovka!!!
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 20. čec 2012 11:03 #100918

BeachBoy napsal: Nevim jestli se mi to jenom zda nebo je to opravdu problem sehnat schopneho klempire? Auto mi slouzi pekne,tak by si zaslouzilo menci facelift (prahy,lemy,dubky),pokud o nekom vite sem s nim,zacina to byt aktualni!
Nejlip praha a okoli ale klidne se projedu.

jak to vypadá s těmi klempíři ? :-k ...také bych to chtěl trochu poladit...ďubky zvládnu, ale potřebuji vyměnit celý zadní blatník (Praha, Říčany).
T4 Caravelle GL 2.4D AAB 1995

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 06. zář 2012 20:24 #103422

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Dnes jsem si při dlouhé chvilce sednul k autu,sundal kola a začal čistit nadkolí,že si ho stříknu šutcem na zimu,zadek v poho,ale vpředu ŠOK !!!
Pod uchlíplým nástřikem díry na obou stranách jako u fiata před smrtí !!!Tak mám zítra o zábavu postaráno,vyřezat a vyvařit...nejvíc mi sere,že musím odstrojit interiér okolo nášlapů.
Mám rok 2000 a je to daleko víc ohnilé,než starý mutivan z roku 92 !!
Moc mi hlava nebere,že auto by mělo být v pozinku,ale na nosnících je takhle sežrané...
To se borci ve VW moc nevyšvihly !!!

foto po opravě-už jen polakovat
Přílohy:

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 07. zář 2012 19:48 #103461

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
a ještě foto
Přílohy:

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 07. zář 2012 21:04 #103464

To mi hlava nebere...jakej rok, že to je? 2000? na první fotce vypadá jako by tam byly stopy po vodě co stejkala z pod podlahový gumy a to by znamenalo, že tam teče(teklo) v minulosti čelním sklem a tam se ta voda hromadila...
Já to na svým 2001 mám na obou stranách jak nový...proto se divím :-k
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 07. zář 2012 22:29 #103467

tak tohle jsem opravoval i na 2001 a z venku to nebylo vubec nic :( vidět kdyby se nevyndával schod tak jsme na to ani nepřišly
T4 Caravelle long 2.5tdi
T3 Caravelle 1.6d
Toyota Corolla 2.0D T3 4WD bus
Skoda octavia 1.9tdi elegance

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 08. zář 2012 07:59 #103472

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Ještě dotaz?...čím vystříkat dutiny? stačí převodový olej?
Transporterak-okolo okna možná kdysi chcalo-je měněné,ale i tak,kdyby byla pořádně ošetřená kastle od výroby,tak by to vydrželo.Nehledě na to,že koroze postupovala z nadkolí,voda se dostala pod "gumoasfalt" a tam si to pěkně hnilo.Vyvařil jsem to z obou stran,jak z vnitřku schodu,tak i ze strany od kola...V týdnu si u Vás kámoš pořizoval nového Amaroka-je to krasavec,ale ošetření podvozku je jak od Italů z 90 let....ošetřený podvozek minimálně,nezakryté části motoru ani převodovky,nástřik pouze v kritických místech o to ještě minimální.Na to,že je to SUV,tedy polní+lesní cesty,žádná sláva.

Ladislav Bouška-já na to přišel taky náhodou...chtěl jsem si očistit spodek před nástřikem a zajel jsem kartáčem pod "gumoasfalt"...tak jsem odchlíplou část serval a málem mrtvice....

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 08. zář 2012 11:22 #103475

ona je asi největší chyba, že to už někdo nastříkal gumoasfaltem. Ten se většinou s původním VW nástřikem nesnse, popraská..a takhle to dopadne. Byl jsem na tom podobně. D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 20. zář 2012 14:58 #104039

Ahoj. koukal jsem na spodek svyho auta na prazich mam odloupnuty lak, tak to co nejdriv chci necim zadelat. co by ste na to pouzili? popriada premyslim jestli pak jeste necim nenatrit cely prahy. Dekuji
T4 Mutlivan 2.5Tdi 75kw

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 20. zář 2012 19:29 #104040

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Zdar,odrbej to až na plech,natři to rezojedem a nebo aspoň antikoro barvou(hammerite) a poté přelakuj UBS( je to ochraný nátěr spodku)...a když to budeš lakovat,tak už udělej komplet spodek a máš vystaráno....minulý týden jsem to dělal také D:_)1

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 29. zář 2012 11:07 #104413

Tak jsem to obrousil, natrel Loctitem na rez. Ale zjistil jsem ze je tam vic takvejch orelejch mist:( hlavne v mistech kde lita bordel od kol. takze jdu schanet zasterky. nemate zkusenosti kde je koupit aby sedli na T4 kdyz tam nemam drzaky?
T4 Mutlivan 2.5Tdi 75kw

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 30. zář 2012 14:02 #104420

Jeste bych se chtel zeptat. O par prispevku vys. Pise Mr.Kocka ze gumoasfalt se nesnese s puvodnim nastrikem. Jak je na tom UBS? nebo co by ste doporucili?
T4 Mutlivan 2.5Tdi 75kw

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 05. říj 2012 14:17 #104656

Zdravím vás tu pánové,
právě jsem po velmi dlouhém potupném schánění (a ježdění Superbem #-o ) sehnal vysněnou dlouhou caravellu z konce výroby ze sluného jihu bez známek koroze. Jelikož bych ji tak chtěl udržet chtěl bych udělat dutiny a vše pro to aby nezrezla horní část kastle u předního okna kde se běžně do dutin člověk nedostane (viz fotky Aleše-X ze záčátku tématu). Kacířsky si myslím, že by to mělo smysl i kdybych měl zničit "tapecírung" stropu a dostal se do dutiny horní části rámu okna a spoje střešního dílu a boků pod origo tmelovou linkou.

Jsem zralej na blázinec, nebo by to bylo při použití technologií NASA možné ;) ???

Díky za případné rady i usazení na zem

Vzhůru do mě D:_)7

P.S. pokud má někdo partu malých nanopracovníků kteří by tam sloupkem vyšplhali, měli by delosvětově na všech T4 práce na několik generací :-D

T4 - KOROZE + nástřik spodku a dutin 30. čen 2013 22:15 #123988

• rxe
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
cawtenic som tu neneasiel tak skusim.,chcel by som sa niekoho opytat ci uz niekto striekal podvozok auta, predsa auto ma uz 12-13 rokov, sice neni hnila no trochu sa uz ta farba co je zospodu zacina olupovat , tak by som sa opytal ci to nechat tak a len nastriekat alebo to nejako oskrabat a potom nastrikat nejakym BODY. robil to uz nekdo. diik

Vygenerováno za 0.238 sekund

Login