Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 03. dub 2012 14:16 #95479

• worxe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 26
Ahoj, můžete mi prosím vyfotit umístění Vašeho denního svícení na hranatý předek.
Bádám,bádám a stále žádná inspirace.

Tak jsem to vymyslel a snad to někomu pomůže...
d.svícení jsem koupil v kelly za pár korun neboť rozměry jsou akorát.instalace nezabrala ani 2hoďky. Bylo by to asi rychlejší ale nějak jsem se zakecal u slivovičky OK! Moc Díky RUDOVI T5 je vynikající =D> =D> . Podle papíru přiloženého ke světlům jsem to implantoval dle zručnosti a píle na Žabáka a myslím si, "opravte mě" že je to na pohodu.
Mějte se Martin
???
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 06. dub 2012 00:24 #95690

• worxe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 26
.
???
Přílohy:

Naposledy změněno: od worxe.

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 06. dub 2012 00:26 #95691

• worxe
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 26
\:D/
???
Přílohy:

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 27. kvě 2012 20:24 #98114

• ra334
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0

Maršoun napsal: Taky mě zadní světla s LED potrápili,dokonce když jsem při zap.motoru a vyp.parkovačkách dupnul na brzdu,tak mi začli svítit budíky. Taky to hlásilo závadu na brzd.stykači. Tak jsem dal ke každému zad.světlu diodu a je pokoj. :-)

POPIS:
zdarvím- tak mě zadní diodové lampy taky slušně potrápily a nutno dodat že si za to můžu sám, protože jsem si nepřečetl tohle fórum. Vše co se tady popisuje na str. 12 a 13 jsem si zakousl sám na dálnici v rakousku (kontrolka žhavení - motor do servisu , nefunkční tempomat ... super) chytrý mobil s internetem ale bez roamingových dat mě moc nepomohl .... takže na fórum jsem se nedostal. Jsem ale elektrikář a tak jsem postupoval podle toho co znám a řešil jsem to na parkovišti v 10 večer za slušného lijáku. vypadalalo to asi takto -

SITUACE :
vypakované auto s bagáží naházenou ve předu. manželka s čelovkou a potřebným nářadím " švýcarský nožík" na zadních sedadlech já vlezený úplně vzadu s čelovkou na místě vyhozené lavice (ta byla na dešti) a rozdělanou LZ lampou protože je k ní lepší přístup. nálada na bodě mrazu, morálka nula - každý si dovede představit :-) rodinná idylka Kdybych tam ty diodové lampy nenajebal hodinu před odjezdem byl by klid, jenže ... každý chce mít vytuněné auto :-)

POSTUP:
logická úvaha - po zapnutí klíčku lampy slabě svítí i bez zapnutých parkovaček -polovodičová součástka propouští slabé napětí do LED diod - postup vřadit odpor , kde ho vezmu? - nikde. náhrada? žárovka. kde ji vezmu? v náhradním balení . jak ji připojím ? nijak nemám drát. jiná varianta ? ano. jaká vezmu zárovku i s paticí ze zadní lampy couvacího světla jsou tam i dráty - jedno vpravo stačí. krátké dráty - musím vydělat celý modul původního světla s paticema - málo místa, špatný přístup, manželka svítí a podává CH nožík, já se potím jsem nasraný - na sebe!? zjištuji které drážky na modulu jsou brzdové světlo ty s nápisem BR, Ok ještě zem to je ta krajní tlustá cesta. jak připojím dráty do modulu bez pájky kterou jsem si nechal doma ? blbě - švýcarským nožíkem zasunuji zkroucené vodiče pod pozinkované cestičky k paticím, krátké dráty s paticí a žárovkou a pojištuji americkou páskou proti náhodnému zkratu tak že mě z modulu čouhá cca 5cm kousek s žárovkou 21W připojuji z5 modul do patic LED lapmpy , všude málo místa tma a stále chčije.

VÝSLEDEK:
říkám manželce ať zapne klíček a šlápne na brzdu - se dobře řekne ale blbě udělá když prší a na předních sedácích je ta debilní bagáž. zapíná klíček a leze pod řidičovu sedačku rukou sepnout brzdu - vše OK funguje je 23:30 můžeme rozložit auto na spaní a zítra se jede s tempomatem a bez blikající kontrolky

PŘÍČINA A ANALÝZA:
proč někomu zadní LED lampy fungují a proč ne ? protože
1). každá lampa je jiná a používá jiný typ LED diod a tím pádem i jiného zapojení. nebudu dál rozvádět.
2) polovina lidí má 3 zadní brzdové světlo a polovina ne. Ta polovina co ne má smůlu. Ta polovina co jo má vyhráno, pokud ovšem neudělá tohle ... to světlo totiž eliminuje únik proudu který pak lehce rozsvěcuje ty LED lampy při zapnutém klíčku pokud ovšem někdo není takový borec že si to 3 zadní brzdové světlo 14 dní před odjezdem nepředělá na LED diodové jako já a tím pádem se připraví o poslední možnost jak eliminovat únik proudu přes nějaký odpor v brzdových světlech. Podotýkám že jsem i před tím měl v ORIGO lampách LED brzdové žárovky a byly bez problémů a to je právě tím zapojením jednotlivých LED světel.

DOBRÁ RADA NA ZÁVĚR:
neinstalovat do auta nic na poslední chvíli.
vzít do výbavy na cesty kus drátu
švýcarský nožík a americká páska je sanmozřejmost
dobrá je plynová pájka - nenechávat doma
a především číst fórum předem :-)

DOTAZ:
A konečně se dostávám k tomu proč to všechno píšu. Protože si myslím že každý problém na fóru by měl být dotažený do konce aby se každý furt blbě nevyptával co a jak má dělat a tady se prostě tento problém nedořešil protože ... paralelně připojená žárovka je nouzové řešení a může prdnout během jízdy začne blikat žhavení a nikdo neví co se děje ... přidané relé je další nesmysl navíc co se může posrat a je to zbytečně složité. Ideální je ten odpor co tady napsal MAREK Mindl ale už nenapsal i když slíbil že napíše :-) jaký ? a nebo ta dioda co napsal MARŠOUN ale nenapsal jaká :-)

takže se tedy ptám:

MARŠOUNE jaké diody mám dát do těch světel ? předpokládám že paralelně a možná by stačila i do jednoho světla

nebo

MARKU Mindle jaký odpor si naměřil jako ideální, a vřadil si ho do světel ?

předem vám děkuji za odpovědi kluci, určitě by ch se doměřil nebo bych našel tu správnou diodu sám , ale když už tu máme to fórum a můžeme pomoct i ostatním ....
VW MULTIVAN T4 2,5 TDI, rv. 2001, 75kw+chip

Naposledy změněno: od ra334.

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 27. kvě 2012 22:25 #98125

• technix
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
WORXE: koukám, že to denní svícení svítí líp psovi než tobě... :mrgreen:
VW TRANSPORTER T4 1,9TDi r.v.98 poloplech
VW TRANSPORTER T4 1,9TD r.v.01 celoplech
VW TRANSPORTER T4 2.4D r.v.91 valník

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 02. čen 2012 11:21 #98494

• ra334
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
ŘEŠENÍ CHYBOVÉ HLÁŠKY PŘI DODATEČNÉ MONTÁŽI ZADNÍCH LED LAMP:

tak jsem si ten odpor do LED lamp nakonec teda změřil sám :-) , Pomocí ohmova zákona jsem zjistil že by měl mít velikost cca 6 Ohmů což jsem si ověřil i na multimetru když jsem změřil protékající proud přes paralelně připojenou žárovku. Tato hodnota sama o sobě to nemá žádný problém ale protékající proud byl cca 1,7A což je poměrně dost a i 25W odpor by se hřál jako prase při delším stání na brzdách . tak jsem pomocí potenciometru postupně vyzkoušel rozmezí odporu které by bylo pro počítač ještě vyhovující a zároveň by nebylo tolik proudově zatěžováno (čím větší odpor tím menší proudový úbytek na něm) dospěl jsem k hodnotě 50ohmů tzn. že jsem koupil 47ohmový odpor na 25W je na něm úbytek cca 250mA což je asi 6W to by šlo. přIlepil jsem ho polyuretanovým tmelem vedle Lampy zevnitř na podběh aby byl chráněn proti otřesům a pomocí malých fastonek připojil na svorkovnici lampy - konkrétně svorky "BR" a "31" i po zhruba 2min stání na brzdách se odpor sice trochu zahřeje ale vše je v normě.
VW MULTIVAN T4 2,5 TDI, rv. 2001, 75kw+chip

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 16. čec 2012 22:28 #100643

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak jsem pelešině po delší době konečně "dodělal" nová světla 8-)

http://marsounvw.rajce.idnes.cz/VW_T4_- ... NON_AFS_-/
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans
Přílohy:

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 16. čec 2012 23:14 #100645

Člověk by ani neřekl, že se dá udělat tolik fotek ke dvou světlům z auta.... :lol: Luxus Dušane OK! Se těším až to uvidím live.
PS: na co máš ty dva pontíky?
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 16. čec 2012 23:17 #100646

• ARYS
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
OK! jedním slovem: NÁDHERA =D> =D> =D>
VW T4 Multivan 2,5TDi, 2000

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 16. čec 2012 23:41 #100650

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

Transportérák napsal: Člověk by ani neřekl, že se dá udělat tolik fotek ke dvou světlům z auta.... :lol: Luxus Dušane OK! Se těším až to uvidím live.
PS: na co máš ty dva pontíky?

Mirda chtěl fotky, tak jsem fotil a viš jak je to se mnou když mám foťák v prackách :mrgreen: a to není nafoceno vše co se týká střev, protože jsem měl párkrát docela slušnej nerv a nechybělo moc k D:_)7 :lol:
Zatím jsou v testu páč se s natáčením docela peru, ale po prvních zkouškach... jako dobrý :) svítí to jak debil a když jedou všechny4, tak to je slušná masírka :lol:
ale dálky :-k to je slabší, dálky na starejch projektech jsou Dálky 8-) čočka svítí malinko jinak, asi svítěj hodně, nevim....

poťáky jsou jen pro doladění středu v chodu natáčení, aby pelech nešilhal ;)

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 20. čec 2012 23:20 #100970

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
;)

[youtube:2blfhd5i]
[/youtube:2blfhd5i]

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 21. čec 2012 00:04 #100973

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
No gratulace,dabl bixenony s natáčením,to nemá snad žádné evropské auto :!: =D> =D> =D>

A ty nervy bych chtěl mít,kolik dní se to staví? Já bych to rozšlapal na prach už po pěti minutách :)
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 21. čec 2012 00:18 #100974

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
No naštěstí jsem to dělal po chvilkách, takže vždycky když mě to sejřilo jsem šlehnul s pákou a odložil to na další volnou chvilku až vystydnu :mrgreen:
s řídící jednotkou natáčení bylo a asi ještě bude pár sexulaních chvilek :lol:
Ale celkovej efekt zatím dobrej...

No konec to ještě neni :mrgreen:

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 21. čec 2012 07:56 #100977

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Je videt ze tu cenu jsi vyhral zaslouzene OK!

T4 - SVĚTLA / XENONY / HID / DENNÍ SVÍCENÍ / OSTŘIKOVAČE 21. čec 2012 09:31 #100984

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
:mrgreen: tím to nebude :-k asi jsem Seiklikoj zamotal balonka do strečky málo :-k no uvidíme příště :)

Vygenerováno za 0.150 sekund

Login