Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - ŽHAVENÍ

T4 - ŽHAVENÍ 21. led 2014 20:41 #133556

• Polda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 29
Skus se ještě podívat na kostru - <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.p...560&p=121834#p121834 ">viewtopic.php?f=29&t=560&p=121834#p121834<!-- l -->
Taky jsem to řešil a elektr. mě řekl vyměnit skřínku, ale nakonec stačilo očistit kustru u strtéru.
Polda - pomáhat a chránit

T4 CARVELLE 2,5TDI 75 kw
www.transporterclub.cz/forum/19-moje-auto/126664-p
http://igorvw.rajce.idnes.cz/
tel.: 602 124 854
IgorPol@seznam.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - ŽHAVENÍ 19. bře 2015 21:11 #152663

Zdravím, řeším opravu jednoho VW T4 1,9 TD rok 2001, prvně nedávalo čerpadlo naftu, to sem už rozchodil, ale stále nestartuje, takže na 95% žhavení... kontrolka žhavení svítí cca 4 až 5 s, což mi přijde dost málo, postupně se muselo aby vůz nastartoval žhavit déle a déle než kleknul... prosím o radu, kde by nejpravděpodobněji mohla být zdrada, které rele je na žhavení a kde mám hledat, pojistky u baterky OK, ale neidentifikoval jsem relé žhavení... zvažuji na napojit na tvrdo zítra, ale uvítám každou radu. Díky Jencek

T4 - ŽHAVENÍ 20. zář 2015 17:50 #158997

• Rudy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Na tvrdo NE jen na zkouzku nevim zda 1,9 ale 2,5 je to 102 v boude jak je pojistkova skrin to ze ti sviti cca 5s je myslim normalni mam to podobne uz u nekolikate T4 .Pri studenem startu stejne cekam az si cvakne rele ktere je dost slyset po te UZ na drc naskoci.Pri teplem motoru jen kdyz zhasne zhaveni tocim a pohoda hend vrci...Nedavno jsem menil zhavici svicky protoze z 5 byli 3 v hajzlu a ted to stejen startovalo ale uz minulou zimu jsme musel 2x zhavit.. Jinak prace na cca 2h. Dal jsem Bosch Duraterm nejsou na 12V ale 11V napeti....coz je LEPSI kord pred zimou staci jim min stavy a taky tahaj min z baterky...Jinak se tady toho pise mraky co by to mohly byt hledej...ale klasika svicky, rele,pojistka nebo nekde po ceste....Zdar Rudy

T4 - ŽHAVENÍ 17. lis 2015 02:53 #160326

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Ahoj, mam zniceho nic dlouhe zhaveni na ACV 75kw kontrolka sviti cca 12- 15sec a to je venku teplota kolem 15°C driv to bylo cca max 5 sec. Auto startuje na "drc" tak jako pred tim. nevite kde by mohl byt zakopany pes?
Startuju auto tak max 1 za 14 dni protoze s ni vubec nejezdim :-(.
Kdyz odejdou nejake zhavicky zkrati ci prodlouzi se doba zhaveni?
Muze to delat teplotni cidlo?
Jo a prihrev mi najede na max 7 min pak odvetra a vypne a to i kdyz mu dam povel aby jel stale.
Bud to muze souviset ci nikoli :-(.

Napiste mi aspon prosim jak dlouho cca. sviti ta kontrolka u TDI 75Kw ted na podzim prosim.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

T4 - ŽHAVENÍ 17. lis 2015 12:10 #160339

Dlouhy zhaveni je v tehle teplote nesmysl. ACV mi žhaví (do zhasnutí) cca 3-5s. Dlouhé žhavení umím vyvolat - odpojím modré čidlo na horní hadici z motoru. Je jen 2pinové a je určené v podstatě jen pro řízení žhavení. Zkus očistit konektor, zkontrolovat ohmmetrem nebo čidlo rovnou vyměň - stojí pár korun.
Vadné žhavičky to nepozná. Příhřev hlídá teplotu vody, pokud ještě nemáš zahřátý motor a příhřev vypíná, zkontroluj průtok vody - načnutá vodní pumpa?
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01
Poděkovali: dins.

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

T4 - ŽHAVENÍ 18. lis 2015 13:05 #160378

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
super bylo to To cidlo diky diky
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

T4 - ŽHAVENÍ 17. pro 2015 22:32 #161140

Borci. Tak jsem koupil T4:-) řeším žhavení. Je tam na čudlík a nefunguje to dobře. Kam vedou ty tlustý kabely zezadu relé žhavení? Vedou do té skříňky napravo od baterky? Na kterou stranu kterej? A z tý skříňky vedou kabely na baterky na na žhavičky? Je to tam celý vystříhaný. Relé tam není. Mám nový....Díky!

T4 - ŽHAVENÍ 21. srp 2016 10:39 #169772

Mám taky problém se žhavením na 1.9 TD r.v.96 a nevím kde začít.
Kontrolka svítí a po čase zhasne (přijde mi, že svítí strašně dlouho a svítí i při zahřátém motoru). Pojistky 50A jsou ok. Relé č.102 je v pořádku (zkoušel jsem ho vyměnit). Ale nejde mi proud na žhavičky.
Díky všem za rady.

Naposledy změněno: od slavihen.

T4 - ŽHAVENÍ 28. čen 2018 08:27 #185863

• Chavo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahojte. Menil som starter na aute a po vymene nefunguje zhavenie. Starter tovi motorom ale nenastartuje. Zacal by som kontrolou poistiek ale neviem ktora ju ku zhaveniu. Poradi niekto? Bol som este pod autom skontrolovat ci nieje odpojeny nejaky kabel ale nic som nenasiel. Ale som totalny amater. Dik za rady.

Chavo

T4 - ŽHAVENÍ 08. dub 2020 13:55 #197143

Zdravím, mám T4 2,4D AAB
Za studena normálně žhaví a bez problémů chytne, ale jakmile se motor trochu ohřeje, tak přestane žhavit.
Může mi prosím někdo poradit kde je problém? Předpokládám, že to bude nějaké čidlo. Které?

Předem díky za radu, Franta.
Poděkovali: Kousal

Naposledy změněno: od Franta T4.
Vygenerováno za 0.367 sekund

Login