Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TEMPOMAT

T4 - TEMPOMAT 08. čec 2008 18:36 #1131

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Dneska jsem do své karavely namontoval tempomat a nechal jsem si ho ve Strakonicích u vw aktivovat v řídící jednotce.Překvapila mě funkce set....... myslel jsem že po přidržení má přidávat na rychlosti a ona ubírá.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 14. čec 2008 22:48 #1209

  • adamis.j
  • Avatar uživatele adamis.j
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 15
  • Karma: 0
Ahoj mam taky nově namontovanej tempomat a funkce SET mě pridavá!
vw Caravelle T4 111kw long 2001
vw Passat B4 81kw combi kůže klimatronik
vw Passat B4 66KW combi socka
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 15. čec 2008 07:03 #1213

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Já v T5 při držení tlačítka SET rychlost ubírám - , držení tlačítka RES přidávám + .
Takže si myslím, že to tak má být viz obrázek.
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 16. čec 2008 18:23 #1236

  • mašlo
  • Avatar uživatele mašlo
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 1055
  • Obdržená poděkování 6
  • Karma: 5
tempomat na T4 stoji cca 2800kč s DPH včetně kabliku a pačky montaž cca 1hod +kodovani 15 min pokud jde vše dobře. Na T5 stoji podobně ale zatim nevim kdo ji zprovoznil.Rad se necham poučit.dik
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 20. čec 2008 21:43 #1295

  • adamis.j
  • Avatar uživatele adamis.j
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 15
  • Karma: 0
Hmm tak to vypada že to mam ja nejaky pomatený ale funguje to a je to ok!
Jo jinak ja sem to pořidil za 800kč
vw Caravelle T4 111kw long 2001
vw Passat B4 81kw combi kůže klimatronik
vw Passat B4 66KW combi socka
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 21. čec 2008 10:44 #1298

  • AlesB
  • Avatar uživatele AlesB
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 131
  • Karma: 0
ještě se zeptám k tomu tempomatu....jde do každé T4-ky ? rok 97,2.5 tdi,bez palubního pc.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 21. čec 2008 20:29 #1303

  • mašlo
  • Avatar uživatele mašlo
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 1055
  • Obdržená poděkování 6
  • Karma: 5
ano
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 22. čec 2008 12:48 #1309

  • JendaT4
  • Avatar uživatele JendaT4
  • OFFLINE
  • člen clubu
  • Příspěvky: 13
  • Karma: 0
Poučí někdo neznalého, jak takový dodatečný tempomat funguje?
Mám na mysli jak to vypadá technicky v autě, když se to dodatečně zamontovává?
Mám T4 z roku 97, 2.5 TDI 75kW bez palubního počítače a nedokážu si to nějak představit, takže mě to zaujalo, jestli by to do mého auta taky šlo.
Díky
JendaT4
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 22. čec 2008 13:20 #1310

  • Ales-X
  • Avatar uživatele Ales-X
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 1248
  • Obdržená poděkování 12
  • Karma: 3
Jednoduše, představ si že jedeš po dálnici dlouhou štreku s valníkem který má jen 80km/h a to je pěkná otrava držet zmáčknutý plynový pedál, přitom motor to všechno utahá na pětku, tak si zapneš tempomat na 80km/h, nohy si natáhneš na palubku, na přehrávači pustíš film a jen kroutíš volantem :-D a tempomat za tebe přidává a ubírá plyn tak aby jsi měl pořád 80km/h a když chceš zrychlit nebo zpomalit tak to stačí jen tlačítkem na páčce tempomatu :-) Bezvadná věc třeba na T4 2,5 TDI 111kW na které jsem to měl možnost poznat. Bohužel na mojí mechanickou "řídící jednotku" na 2,4D tempomat dát nejde a asi by to stejně nebylo ono 57kW ... já můžu maximálně na plynový pedál položit cihlu :-D
Na levé páčce pod volantem na blinkry ti přibude pár čudlíků navíc a přibude také drát od páčky k řídící jednotce motoru (dává se celá nová páčka)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 22. čec 2008 21:51 #1320

  • JendaT4
  • Avatar uživatele JendaT4
  • OFFLINE
  • člen clubu
  • Příspěvky: 13
  • Karma: 0
tak snad poslední dotaz, mám T4 z roku 1997, 2,5 TDI 75 kW (ACV), půjde tam tempomat přidat ?
Díky
JendaT4
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 22. čec 2008 23:53 #1321

  • mašlo
  • Avatar uživatele mašlo
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 1055
  • Obdržená poděkování 6
  • Karma: 5
JENDO,ano, na 2,5 TDi 75kw (102)ps jde tempomat namontovat.cena novy set paška kabel cca 2800kč+max 2 hod.prace a diagnostika ř.j. pokud maš vše ok jako plynovy ,spojkovy a brzdovy snímač.
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 29. čec 2008 21:19 #1373

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Tak co jsem se potom poptával ,tak každýmu to chodí jinak. ale namontoval jsem to před dovčou do chorvatska a na dálnicích paráda. sada stála 2300,- + 500,- za otevření v řídící jednotce. :)AlesB napsal:
ještě se zeptám k tomu tempomatu....jde do každé T4-ky ? rok 97,2.5 tdi,bez palubního pc.

Nejsem si tím jistej , když jsem objednával tempomat ptali se mě na na číslo řídící jednotky aby mi potvrdili jestli bude s tempomatem spolupracovat nebo né...? pak volali že bude ,tak jsem koupil a vono jó.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 30. čec 2008 07:55 #1377

  • Ales-X
  • Avatar uživatele Ales-X
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 1248
  • Obdržená poděkování 12
  • Karma: 3
klohnik napsal:
Nejsem si tím jistej , když jsem objednával tempomat ptali se mě na na číslo řídící jednotky aby mi potvrdili jestli bude s tempomatem spolupracovat nebo né...? pak volali že bude ,tak jsem koupil a vono jó.

To se spíše ptaly pro jistotu, a nebo z důvodu ceny, protože u nějakých jednotek je tempomat třeba aktivovat a u některých ne.

PS.: Tempomat jde i do 2,4D a funkčnost je podobná jako s tou cihlou na pedálu :-D
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 31. čec 2008 10:01 #1387

  • Harry
  • Avatar uživatele Harry
  • OFFLINE
  • Uživatel
  • Příspěvky: 68
  • Karma: 0
Jinak jsem dodatečně montoval tempomat do Octavie a ten neškubal ani při čtyřicítce.
Myslím si, že to u mě spíše vypadá na nějaký zádrhel, ale je tak malinkatý, že ho diagnostika zatím nezaznamenala. Ono se něco ukáže... :-) )
T4 Multivan 102 PS (ACV+DXZ)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

T4 - TEMPOMAT 03. srp 2008 14:07 #1432

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Ahoj,
jen něco k tempomatu. Mám cca měsíc Californii 4M 174k. S tempomatem jsem si chvíli hrál, než jsem ho pochopil. Takže jedo kilo na pedál. Zmáčknu SET a ta rychlost, kterou právě jedu se zafixuje. Potom můžu tlačítky RES(+) a SET(-) přidávat nebo ubírat nastavenou rychlost. Po ťuknutí na brzdu nebo plyn, vyřazení...... a třeba po hodině, když se zase dostanu někam, kde to má smysl, zmáčknu RES a jede se poslední nastavenou rychlostí - auto teda buď přidá nebo ubere a zůstane na zvolené rychlosti. Kdybych v tom samém momentě zmáčknul SET, jede se dál tou rychlostí, kterou v tom okamžiku jedu. Při tom výkonu není pro motor problém. Směrem dolů to chce samozdřejmě rozum a občas řadit :-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.235 sekund

Login