Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Nefungujú Sahary chladiča vody.

Nefungujú Sahary chladiča vody. 03. kvě 2015 01:59 #154596

• AnarkiR5
  • Avatar uživatele AnarkiR5 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Dobrý deň,
Snáď som nevytvoril duplicitnú tému, som tu nováčik, prešiel som väčšinu fóra kde som si myslel, že by sa to mohlo riešiť a nenašiel som.
Transporter T4 (Motor ABL klasika 1.9TD) mám ešte len druhý rok a nemal som čas sa mu nejako viac venovať (množstvo práce, manželka, dieťa, sťahovanie ...) Bohužiaľ je to kúpa z AAA a podľa toho aj vyzerá. Z veľkej hromady chýb ktoré chcem riešiť začnem tou najvážnejšou. Nespínajú mi ventilátory na chladiči vody. Prišiel som na to, až keď mi zovrela voda v kolóne, lebo budík teploty vystúpa vždy len do polovice. Ďalej ho ani nehne. Poistky som prešiel, aj som ich po jednej povyberal a premeral multimetrom, či niekde nie je zrada no nič. Čidlo teploty vody v chladiči je bohužiaľ trojkontaktné no nech som meral proti zemi čo som chcel, nič som na kábli nenameral. Rovnako neúspešné bolo aj náhodné spájanie pinov medzi sebou (vyskúšané aj s prepnutým kľúčom v zapaľovaní.) Budem vďačný za akúkoľvek navigáciu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Nefungujú Sahary chladiča vody. 18. kvě 2015 17:59 #155231

• AnarkiR5
  • Avatar uživatele AnarkiR5 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Vidím, že tu nemáte odborníkov na autoelektriku tak sa podelím so svojím záverom, snáď to pomôže niekomu v budúcnosti.
Ako základ uvediem, že na červenom (čisto červenom káble) čo ide do konektora pre čidlo umiestnené v chladiči má byť trvalých 12V.

Po prepojení s jedným alebo druhým káblom čo tiež idú do spomínaného konektora by mali obidva sahary naraz nabehnúť buď v pomalšom alebo rýchlejšom režime. To pomôže určiť či je chyba v čidle alebo niekde inde.

Káble od čidla aj samotných ventilátorov (sahar) vedú až do priestoru autobatérie kde sa napájajú do veľkého obdĺžnikového relé. Samotné relé je napájané priamo z batérie cez dva plieškové poistky, tie treba skontrolovať (jednu som mal odpálenú.)
Pokiaľ človek nemá poruke náhradnú, tak je treba zmerať hrúbku s posuvným meradlo, nájsť rovnako hrubý kúsok medeného alebo mosadzného pliešku, prečistiť z jednej strany povrch všetkých plieškov a zospájkovať ich dokopy. Podstatné je aby nebol kúsok veľmi veľký a nepresiahol celú dĺžku poistky a tým neznásobil jej výdrž pred prepálením. Pri jednom dyme odporúčam všetky káble koncovky, podložky, skrutky a konektory poriadne prečistiť a zabalzamovať.

Na otestovanie funkčnosti systému sa dá aj to veľké obdĺžnikové relé rozobrať a ručným spínaním jednotlivých relé (pomocou niečoho nevodivého) skúšať či je všetko v poriadku. Podstatné je ale naspäť ju zalepiť ako bola aby sa do nej nedostala vlhkosť a neznížila jej životnosť.

U mňa bola chyba v podobe prepálenej poistky a zhnitého červeného káblu ktorý mal na čidlo privádzať +12V. Keďže som ale nemal schému a ani poňatia ako to celé funguje tak to bola pre mňa španielska dedina. Snáď moje amatérske vysvetlenie pomôže ďalším s podobnými problémami.
Poděkovali: Honza 77, Navrátil

Nefungujú Sahary chladiča vody. 18. kvě 2015 21:19 #155239

• Polda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 29
Já sem zrovna dneska zjistil že při zaplé klimatizaci se mě točí jenom jedna sahara. Chtěl bych se zeptat - je to tak normální a nebo mám někde problem?
Polda - pomáhat a chránit

T4 CARVELLE 2,5TDI 75 kw
www.transporterclub.cz/forum/19-moje-auto/126664-p
http://igorvw.rajce.idnes.cz/
tel.: 602 124 854
IgorPol@seznam.cz

Re:Nefungujú Sahary chladiča vody. 19. kvě 2015 05:34 #155252

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Musi se tocit obe. Takze mas problem :-)

Odesláno z Mé databanky S4 Galaxy pomocí Tapatalk
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.
Poděkovali: Polda

Nefungujú Sahary chladiča vody. 06. zář 2015 18:20 #158744

Také se mě netočí ani jeden ventilátor. Vypada to na špatný díl / relé s číslem 701 919 506 A. Cena nového, respektive použitého dílu je víc jak 1000 kč. Tak mě napadá varianta, nahradit tento díl dvěma obyčejnými relé 12v/40a za 50kč, na každý ventilátor jedno. Zkoušel někdo něco podobného?

Nefungujú Sahary chladiča vody. 06. zář 2015 20:40 #158751

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
nejdřív zkontrolovat pojistky,hnedka nad tím velkým relé,nahradit ho nebude jen tak,ono to relé přepíná ty větráky serio-paralelně,seriově na nízké otáčky a paralelně na vysoké,tak sem si myslel že je v háji,když se mi točí jen jeden větrák na vysoké otáčky,ale já měl v mrtvej jeden větrák.
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700

Re:Nefungujú Sahary chladiča vody. 06. zář 2015 21:18 #158752

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Na s bazaru se jedno nedavno toulalo za cca 400 a dej bacha je jine pro vozidlo s klimou a bez klimy

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

Nefungujú Sahary chladiča vody. 11. zář 2015 16:45 #158851

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Mam ACV 75kw.. Mam nekde taky ty pliskovy pojistky a to rele nekde u baterky? Hledal jsem ale nenasel. Mam climatronic a klima bezi jen za jizdy.. Mozna mam v haji ty elektromotory o kterych se pise v jinem tematu..ale radsi bych zacal hledat pres pojistky.rele atd..a az nakonec rozebirat sahary a motory.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

Nefungujú Sahary chladiča vody. 11. zář 2015 17:23 #158853

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
mělo by to být u všech téček nad levým předním světlem,nebo na boku pod hranou blatníku,vyndá se kryt baterky a je tam schovaná krabička do který vedou čtyři červený drády
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700
Poděkovali: Frosty

Nefungujú Sahary chladiča vody. 13. zář 2015 09:22 #158865

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Yes! :woohoo: díky našel jsem... a jsou nějaký prasklý.. doslova, vůbec nevypadají jako přepálený :blink:
Tak je vyměním a uvidím jestli se to rozběhne nebo půjdu dál hledat.. relé jsem zatím nehledal,je někde schované nebo taky viditelné?
EDIT: super byli to jen pojistky a sahary už funí :) klima vrčí i na volnoběh :)
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004
Poděkovali: drumn

Naposledy změněno: od Frosty.

Nefungujú Sahary chladiča vody. 17. čen 2019 12:31 #192968

• drumn
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Frosty napsal: Yes! :woohoo: díky našel jsem... a jsou nějaký prasklý.. doslova, vůbec nevypadají jako přepálený :blink:
Tak je vyměním a uvidím jestli se to rozběhne nebo půjdu dál hledat.. relé jsem zatím nehledal,je někde schované nebo taky viditelné?
EDIT: super byli to jen pojistky a sahary už funí :) klima vrčí i na volnoběh :)

Ahoj. Vypada to, ze mam stejny problem. Mam ten stejny motor jako ty. Vetraky se nezapnou, ale jsou v poradku(zkousel jsem je napojit kabelama na baterku a toci se). Klima se spusti jen pri jizde, na volnobeh se nezapne. Kde vlastne jsou ty pojistky o kterych pises? U toho rele u baterky? Mimochodem na diagnostice v servisu jim to ukazalo neznamou chybu, takze ti mi neporadili proc vetraky nesepnou.

Ty pliskove pojistky jsem asi nasel (primo nad svetlem) - obe odpalene. Nicmene ventilatory se neseply ani kdyz jsem kontakty natvrdo propojil. Všechny indície zatím vedou k tomu, že chyba bude asi v té řídící jednotce viz. obrázek?
Přílohy:

Naposledy změněno: od drumn.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.165 sekund

Login