Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 28. dub 2009 20:59 #15005

• Ales-X
  • Avatar uživatele Ales-X Autor tématu
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Mám tu malý tip na opravu/vylepšení alternátoru, určitě pár z vás zná že napínák alternátoru je zaaretovaný ozubenou podložkou a ta je dotažena šroubem M8 do těla alternátoru, ale je to choulostivé místo neboť tělo alternátoru je hliníkové a tak se závit snadno strhne ... tak se kutilsky dává z druhé strany matka M8, já to také tak měl a tak jsem se rozhodl nápravy, starý stržený závit M8 v těle alternátoru jsem odvrtal vrtákem 8mm (dle pomůcky díra na metrický závit je velikost závitu vynásobená koeficientem 0.8) a sadovým závitníkem M10 jsem vyřízl nový závit, do zubové aretační podložky vyvrtal díru 10mm a posuvný otvor v napínáku propiloval pilníkem ze šířky 8mm na 10mm, už stačí jen koupit nerezový šrouby M10 s imbusovou hlavou je hotovo :-)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 29. dub 2009 15:38 #15047

• ferror
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Na toto bych měl taky fígl. Když vyřízneš do hliníku závit, vždy to dřív či později dopadne stejně, takže:
Převrtat díru v alternátoru na 10mm; pak vzít matku M8 (lepší by byla nějaká hlubší, lze to ale i s klasickou) a přibližně ze 2/3 na soustruhu stočit na průměr 10,1mm. Tělo alternátoru potom nahřát (nebo matku podchladit) a matku do těla alternátoru vlisovat z vnitřní strany. Koupit nový (delší) šroub M8.

Matka by v alternátoru měla bez problému sama držet, pokud by se náhodou protočila, lze ji ještě chytit klíčem ;-) Kdyby se náhodou závit v matce strhnul, lze ji snadno vyměnit...
VW FAN
VW OLDIES CLUB : http://passat-oldies.cz
VW STAŘEINKY : http://passat-oldies.cz/staresinky

VW Multyvana 1.9D 1992 (+ Passat 32B 1.6D 1981 + Harley Babettson 0,05 )

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 21:07 #17060

neviem ci sa to tu preberalo ale... ked prvy krat startujem tak sa to sprava dost divno ako ked je vyslahana baterka ale baterka je nova je sice 80Ah ale ked som ju kupil tak sa to tak nespravalo kapacitou to nebude ale myslim ze zle dobija moze to byt relatkom? ake ma oznacenie? problem nastal teraz ked sme to vyvarali ale altik bol odpojeny a kontakty od baterky boli spojene :help
predam diely na T4 2,4D 57kW LONG AAB

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 21:13 #17064

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Proč byli kontakty spojené...tohle nás neučili...ale jsem z učnáku už hoooodně dlouho... na autech svářím docela dost ale tohle nedělám a dělat nebudu.
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 21:16 #17068

lebo zvarac mi povedal ze sa to ma tak robit. On robi auta stale a ja som to tiez nevedel ale on to spojil no co uz ale preco to nedobija

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 21:31 #17076

• Ales-X
  • Avatar uživatele Ales-X Autor tématu
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Hele a co jsi vařil a kde? jestli jsi měl spojené kontakty baterky a vařil jsi blízko altíku nebo startéru tak jsi teoreticky naindukoval pulsním DC napětím (při zapalování a zhasínání oblouku) AC napětí které vlítlo do můstku na altíku a poslal ho do kytek, to je důvod proč se baterka odpojuje neboť má také svůj vnitřní odpor a při AC napětí se chová jako vodič s odporem, takže vyzkratované kontakty je ještě horší varianta než připojená baterka :roll:

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 22:10 #17106

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Myslel jsem si něco podobného co Aleš jako elektrikář umí vysvětlit. Nás učili jen odpojit...a když nám přišla první Liazka s ABS tak se musela ještě odpojit svorkovnice od jednotky ABS.
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 02. čen 2009 22:26 #17107

Já jsem si při sváření na autě vždycky pečlivě očistil místo pro kleště, nikdy jsem nic neodpojoval a nikdy jsem nic neodpálil . . :-k
VW T4 syncro long multipřestavba - UKRADENO
ČEKÁM NA ZÁZRAK

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 03. čen 2009 15:23 #17125

aha tak to moze byt aj spatny altik ze? skusim to premerat

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 09:48 #20541

Zdravim,

pravdepodobne mi odisiel alternator pretoze nedobija baterku, tak sa chcem spytat taku laicku otazku. Je alternator na T4 nejak specificky alebo su VW alternatory nejak typizovane? mam totiz jeden funkcny s brachovho Scirocca. Bude to pasovat?

Diky

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 15:33 #20548

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
A co třeba pojistka? :idea: :idea: :idea:
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 15:39 #20550

Vidis? #-o to ma nenapadlo.. pri oprave hlavy mi totiz chlapik vravel ze alternator bude treba spravit, tak som automaticky predpokladal ze uz posiel na slavu boziu.. skusim a dam vediet.. ale aj tak by ma zaujimalo ako to je s tymi alternatormi..

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 15:55 #20554

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
já bych řek že budou uhlíky na výměnu a nebo celý regulátor páč alternátor jako takovej pojistku nemá

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 16:08 #20555

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
Tak s altikama je to asi tak:
pojistka tam je pouze pro buzeni altiku :!: a ten vede přes takovy tenky dratek co vede na patoci altiku (většinou žluty drat) pokud po nastartovani tam prod jde a altik se toči a proud do batewrky neee a kontakty na svorkach jsou OK tak je altik v :-AD(A
U T4 se dela 90A 120A 150A pro všechny motory stejny typ jen do roku 96 byl jiny spusob napinani řemene a jiny řemen(nejdou zamenit) plochy a klinovy řemen.Maji taky jine řemeničky na mikro řemen a i hřidekly jsou u nekterych odlišne delky Benzin a Disel :!: Asi bude lepši pokud je špatny ho sundat a přimeřit k tomu co maš doma . mužou byt shodné.
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

T4 - ALTERNÁTOR / DOBIJENÍ 20. čec 2009 20:08 #20559

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
jen bych doplnil,ještě se dělá ještě 75A,a od modelového roku 95 je polochý 6ti drážkový řemen,od 1995 do1999 je ještě rozdíl v délce řemene 2x je jiná délka pro klimu a 2x pro vozidlo bez klimatizace,rozdíl je ve velikosti řemenice alternátoru,proč to nedobíjí je častěji uhlíkama tak sem se s tím setkal já
Přílohy:

Vygenerováno za 0.146 sekund

Login