Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ

čidlo teploty chlad. kapaliny 23. kvě 2014 10:35 #140295

• Rebelant
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 113
Tak problém s teplotou na mojí (od včerejška bývalé) T4 1,9 TD jsem odstranil. Bylo skutečně vadné čidlo. Je k němu horší přístup a je z předního pohledu (proti směru jízdy) umístěné za (resp. pod) vstřikem napravo. Koupil jsem čidlo od VW (po 10% členské slevě) cena 950 Kč. Prodavač už mi ale neupozornil, že je lepší koupit preventivně i novou gumičku a raději i (pro kopyta jako já) i novou zajišťovací seigrovku - je to dost křehký plast. Poté co jsem demontoval čidlo (lepší přístup pro ruku je zpod auta) jsem pochopitelně plastovou zarážku zlomil. Hmm, ve třech plzeňských VW mi sdělili, že novou dodají cca do dvou dnů - na to jsem však nechtěl čekat. Vzpomněl jsem si, že kdysi, když jsem předělával Formana na Felicii, jsem už něco podobného viděl. Vyrazil jsem tedy do prodejny ND pro Škodivky a ejhle, bazmek byl úplně stejný - preventivně jsem vzal dva - 10 Kč/ks a novou gumičku okolo čidla za 7 Kč. Pak jsem se zeptal na čidlo, prodavač mi ho ukázal - je úplně naprosto přesně stejné i se stejnými popisy jako od VW, akorát je jiná cena: od ofiko VW 950 Kč(po slevě) od Škodivky 150 Kč. Montáž z5 je jednoduchá - lehnout pod auto, dbát přesně na to, aby se čidlo zatlačilo do pro něj určené díry a neshrnula se gumička. Pak vzít jistící vidličku a pravou rukou nasadit shora dolů. Fotodokumentaci jsem bohužel z důvodu rozrušení nepořídil :(
Ride to live, live to ride
neaktivní: VW T4 1,9 TD 2001, VW T5 1,9 TDI 2004, VW T3 DOKA 1,6 TD 1986, VW T4 dlouhé vysoké syncro - Vildafornia 2,5 1995
aktivní: VW T5 1,9 TDI "Jahůdka", T4 multivan syncro 2,4 D, T3 1,9 TD Džůsík
IMV 1000 r.v. 1964, V3S, ZIL, UAZ, LUAZ, JEEP GPW 1943, ...
Honda CBR 1000f, Jawy, ČZ, ...
a další :-o

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 28. srp 2014 11:40 #143681

Chlapy...Potřebuju poradit..Už delší dobu mi sahara dost chrčí a všelijak sebou mele..Dneska jsem to zkoušel vyndat a mrknout jestli není někde něco zadřený nebo tak...zkoušel jsem i konektory připojit natvrdo na baterku, ale žádná reakce...To asi není uplně dobře, ne?
Nicméně jsem ji namontoval zpátky a zkusil nastartovat..Nechal jsem běžet motor cca 20 minut, teplota vystoupala na 90 stupňů a držela... nicméně po vypnutí motoru jsem si všiml, že mi v expanzce bublá-vře voda... To je normální nebo nee? Nejsem žádnej autofil a tak mam strach abych něco nepodělal, neuvařil, atp...
Nějaká rada? Je to dost urgentní jelikož s tim mam jet 600km na víkend a za týden 2000km na dovču...

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 28. srp 2014 13:11 #143686

Tak teď už vim, že jsem v haj... Sahara prostě nefrčí a já nutně potřebuju novou, nebo alespoň ty motory...Nemáte někdo radu kde je komplet objednat...?
Jedná se o r.v.99, Caravelle, 2.4D 55kW, facelift, modrý budíky
Je to víc než urgentní...

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 28. srp 2014 17:55 #143705

Tak nakonec se mi podařilo poladit uhlíky a sahara se znova točí...Nicméně kravál dělá pořád stejnej, nejspíš je to tim, že vrtule není celistvá, ale je na několika místech polámaná...
Nicméně...Netušíte někdo proč se jen točí sahara, ale "neotvírají" se průduchy...:-(

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 09. bře 2015 21:15 #152261

• vena23
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Čus , hele mam saharu z 24D 95´ krátkej čumec, myslim si že v nich rozdíl neni ;) kdybys chtěl můžem se domluvit. 736130881 Venca Cheb

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 10. bře 2015 19:08 #152279

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T4, LONG, SYNCRO+UZÁVĚRKA, 2,4D
  • Obdržená poděkování 42

Grazlll napsal: .Netušíte někdo proč se jen točí sahara, ale "neotvírají" se průduchy...:-(

Lamely se otvírají až při vysoké teplotě, pokud nezabírají vrtule.

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 02. dub 2015 16:33 #153359

• sivoo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím.
mužete mi někdo říci, jaké čidlo venkovní teploty pro klimatizaci mám použít ? kde se dá pořídit.
Diky

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 03. dub 2015 18:39 #153394

• vern1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čau kluci,chci se optat k vrtulim mi vedou dve pojistkové skřinky na páskové pojistky.Když jsem pojistky vyměnil a skoušel se dopídit jak sepnout vrtule aby jsem je odskoušel tak se nic nedělo nevíte jak se to dá zjistit
Díky za odpověd

T4 - ČIDLA A KONTROLKY CHLAZENÍ + DOCHLAZOVÁNÍ 16. kvě 2016 22:12 #167114

Hezky vecer, omlouvam se ze pisu sem, ale nikde jsem nic podobneho nevypatral, potrebuji poradit, na moji T41995 2.4 AAB motor s klimatizaci, mam ve predu pod maskou, dva velke zelene odpory na takove konzolce a jsou uplne rozpadle korozi. V etce a na netu je to popsane jako 70195926B a taky jako 70195926D- Predradny odpor, elektromotor-ventilator chladice cena asi od 950-1500,- vyrobce napr.VEMO.
A potom je tu soucastka MEYLE Odpor, vnitřní tlakový ventilátor (100 800 0036) cena 580,-.Parametry odporu uplne stejny, konektory uplne stejny, jsou tyto odpory stejne, nebo je v nich nejaky rozdil, krom nazvu???

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.112 sekund

Login