Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - BUDÍKY "přístrojovka"

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 29. úno 2012 21:14 #92762

Tak stacilo par minut googleni po forech a vysvetlil bych to asi takto:

Muj T4 1.9D (1X) ma do otackomeru priveden primo sinusovy signal z alternatoru.
Totez se da rict i o Passatu B3 (88-93) s motorem 1.9td (ABL).
Passat B4 (93-97) s motorem 1.9tdi (1Z) ma vsak jiz do otackomeru priveden obdelnikovy signal z ridici jednotky.

Takze je na to treba davat bacha.

Berte to s rezervou, ale tak jsem to pochopil.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Multivan

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 25. bře 2012 20:27 #94907

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Nemáte někdo po ruce schéma,nebo odkázek na schéma zapojení konektorů přístrjovky r.v. 00 a mladší, jde mi hlavně o modrej konektor. D:_)10 D:_)10 D:_)10
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 25. bře 2012 21:28 #94925

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 26. bře 2012 20:14 #94977

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Danke schön Kubíčku D:_)2 :)
To je přesně to co jsem potřeboval D:_)10
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 21. dub 2012 11:52 #96444

• brahouš
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 5
Zdravím clubáci nevím jestli se ptám na správným vlákně.Jestli ne ,tak se omlouvám.Ale mám menší problém při startování mě vždy tak 3až4x blikne na přístrojovce oranžová olejnička?Nevíte co to může být:Měl jsem to na diagnostice vše OK :-k :-k :-k Výměna oleje a vše kolem toho taky proběhlo :-k ale pořát ta mrcha bliká,tak se ptám a budu rád za každou radu.Díky Brahouš

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 09. kvě 2012 19:15 #97218

brahouš: Nebude to malý mazací tlak? Po startu, než se natlakuje okruh až po čidlo tlaku v hlavě?

Jinak já úspěšně spravil neukazující teploměr - u "zelený" příastrojovky rv okolo 92 je modul s rafičkama teploměru a palivoměru. Ten jsem rozebral, jsou tam bimetalové pásky, na kterých je vinutí, ohřívající se podle proudu jímž jimi protéká a jeho velikost má na svědomí velikost odporu v čidle; podle teploty, či stavu hladiny ;) Dokonce jsem i čidlo teploty vařil a měřil odpor a ten byl v pořádku.

Takže k samotné opravě:

Modul teploměru a palivoměru jde po odklopení plexi vytáhnout i bez demontáže plošáku - to se musí jinak vyndat i tachák (4x šroubek) a modul hodin, či otáčkoměru. Pak po odšroubování tranzistoru v pravém horním rohu jde vyndat i plošák ven. Celá závada nejspíš spočívala v tom, že čtyři kontakty - banánky modulu teploměru a palivoměru neměli dobrý kontakt vlivem unavených pérek dutinek naletovaných v plošáku. Očistit, napružit, případně proletovat znovu podezřelé spoje. Fotodokumentaci jsem neudělal, po rozebrání je to celkem jasné. Modul vytahovat kolmo k plošáku jsou tam takový plastový sloupky ;)
Sanitka T4 Long 1.9 D 1Y poloplech.
Ford Aerostar 3.0i E85+Benzin a Ford Windstar 3.0i E85+Benzin+LPG

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 23. kvě 2012 02:45 #97900

Další pokračování neukazujícího teploměru a palivoměru. Po předchozím namontování zkontrolovaného plošáku, rozebraných ručiček ukazatelů, vaření čidla -měření jeho odporu při 100°C, měření odporu vedení a jiných vtipných, zábavných a nakonec bezvýsledných čiností, to zase fungovalo jen občas a ručičky někdy spadly až dolu a po úderu do palubky se zvedly, někdy dokonce ukazovali to, co mají :D

... V příručce Jak na to T4 jsem ze zvědavosti dolistoval až na str 268, kde slibovali nějaké psaní o přístrojovce. K mému úžasu jsem se tam dočetl toto: "Regulátor napětí stabilizuje napájecí napětí přístrojů. Pokud ukazuje palivoměr a ukazatel teploty špatné hodnoty, zkontrolujeme regulátor napětí." To mě předtím vůbec nenapadlo :)

Takže zase volant dolu, vypáčil jsem budíky ven a našel v pravém horním rohu součástku, které jsem prve nevěnoval zvláštní pozornost. Jelikož se mi nechtělo hledat její schéma a ověřovat katalogové hodnoty, spokojil jsem se zatím s tím, že jsem po zjištění, že je v patici volná, jí pocínoval lehce nožičky a už se v dutinkách patice nevrtká :) Tak uvidíme, zejtra jedu vyzkoušet, palivoměr ukazuje, tak co bude dělat teplota, a jestli to bude ukazovat správně i po 100 km.

Jinak, ten stabilizátor je běžná elektronická součástka, TCA 700Y, která jistě v obchodech, jako je GM Electronic, atp., bude mít adekvátní náhradu. Snad ji nebudu muset shánět :D Dyžtak napíšu jakou :)
Přílohy:

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 23. kvě 2012 23:39 #97956

• technix
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Ahoj, myslím, že jsi to tímto vyřešil. Je to nejčastější závada těchto přístrojovek v celém koncernu D:_)1 . Už jsem jich taky pár rozebíral.
Ten stabilizátor napájí přesným napětím obvody budíků...
Měl bys mít pokoj OK!
VW TRANSPORTER T4 1,9TDi r.v.98 poloplech
VW TRANSPORTER T4 1,9TD r.v.01 celoplech
VW TRANSPORTER T4 2.4D r.v.91 valník

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 04. čen 2012 22:16 #98618

Ahoj vsem,mam dotaz,jdou nejakym zahadnym zpusobem namontovat budiky z 1,9td rv 99 do 1,9d rv 93? Mam celou 99 na ND,takze kdyby bylo neco potreba tak nemam problem...docela by se me tam libily
Diky za jakoukoliv reakci
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 09. čen 2012 23:26 #99001

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Melo by ti to tam jit kdyz to das komplet s kabelazi a krytem...
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 04. srp 2012 19:20 #101645

zdravim vsechny
mam zvlastni problem s dodavkou zacinaji mi blbnout budiky a spinacka(pravdepodobne) ..zniceho nic pri vyndanem klicku mi zacnou blikat a pipat budiky pri zapnuti a nastartovani zadny problem ale po pokusu o vypnuti motoru a klickach v ruce vse stale bezi ...chvilku to delalo jenom obcas a motor sel vypnout nyni uz vubec nezhasnou budiky a motor zustava bezet :) nestalo se to nekomu?diky za info...
Vw T4 California Exclusive
Subaru Impreza 160 KW

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 05. srp 2012 01:32 #101654

Definuj "blikat a pípat"... odp pasu pálím na špatnou spínačku. Může to být jak mechanicky, tak elektricky - blbě se po otočení do polohy nula vypne ...

Jinak já dnes podstoupil další kolo se stabilizátorem napětí.
http://www.transporterclub.cz/forum/download/file.php?id=14793&t=1
Jak jsem pocínoval ty nožičky, tak to nějakou dobu bylo ok. Pak zase občas aspoň "nepozorovaně" začali padat ráfky teploměru a palivoměru. Do toho to občas bzučák tlaku oleje. Při poslední jízdě jsem si uvědomil možnou souvislost s poklesem napětí na tom stabilizátoru (pozorovatelnou díky rafičkám) a díky tomu i špatným vyhonocením tlaku oleje. Souvislost s otáčkama to mělo taky - když se přidal plyn altík "zabral" a napětí se zvýšilo. Když jsem to rozebral, skutečně jsem na nožičkách stabilizátoru našel otlaky od patice - celé to řešení je nešťastné - součáastka dží napevno v tělese budíků, ale plošák má při otřesech zajisté nějakej vakl... ten asi stačí. No vypájel jsem patici a stabík připájel rovnou do dps. musel jsem to okýnko v dps lehce propilovat, páč stabík měl krátké nožičky. Podmazal jsem ho pastou na čipy procíků a dps po namontování zpět zafixoval v tělese ještě tavným silikonem. Samozřejmě jsem zapoměl připojit osvětlení budíků ,takže sem to ještě za tepla rozebíral :D

Snad to už bude fungovat :D

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 05. srp 2012 11:36 #101660

stale sviti abs airbags problem s brzdama a to vse bez klicku...pri otoceni zapalovani se nerosviti zhaveni ani leva pulka budiku ...spinacka s klicem nova origo cca pul roku zpet...diky
Subaru Impreza 160 KW

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 05. srp 2012 12:14 #101662

po odpojeni stekru ze spinacky stale stejne jedina reakce je na packu blinkru pri zapnuti blinkru je to jeste horsi stale pipa maxidot prava strana rucka abs airbag to same leva cast je bez reakce....diky za rady
Subaru Impreza 160 KW

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 16. srp 2012 13:35 #102448

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
mám velkou prosbu,mohl by mi někdo prosím poradit, kde přesně najdu čidlo na měření rychlosti u el.řízeného tachometru na T4ce,2.5 TDi,r.v.97 ?
Případně,pokud by byl někdo ochotný mi ho vyměnit,škodný určitě nebude.
Problém servisů je,že nechtějí udělat jen to,co požaduji. Navíc ještě musí udělat diagnostiku za 2 tis.,trochu se v tom povrtat za 1000,-/hod a pak by ho snad vyměnily.Takže proto má prosba. Můj problém je ten,že rychloměr ukazuje "na heslo" a kolísá palivoměr. Dle VW byla vada budíků,vyměnil jsem je za nové,závada však trvá dál. Na diagnostice nic,hlásila pouze neschopnost spojit se s budíkama (díky tomu byl závěr VW-vadné budíky).Dle příspěvků v této sekci by mělo být pravděpodobně vadné čidlo na snímaní rychlosti.

Vygenerováno za 0.140 sekund

Login