Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - BUDÍKY "přístrojovka"

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 13. čen 2017 20:22 #177717

Zdravim klubaci, omlouvam jsem novym majitelem multivanu t4 1998 2.5tdi 75kw
Koupil jsem jiz s upozornenim nezkompletovane elektriky k budiku. Byly meneny ze zelenych na modre s palubnim pc. Je slozite Vam popsat co tam vlastne je, kdyz tomu moc nerozumim. Byl bych strasne rad za nejaky kontakt na nekoho kdo by dokazal si s tim pohrat a ja se mu se mu stedre odmenil;) dekuji za kazdou radu a kontak. Popripade poslu foto a i telefon 736523789

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

přestavba budíků 14. čen 2017 06:06 #177724

Ahoj chtel bych se zeptat zda jste to uz nejak vyresil s temi budiky. Byl bych vdecny za radu

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 11. čec 2017 13:26 #178256

• ra334
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem, potřeboval bych poradit s problémem na budících palubní desky. Ve vlákně jsem už tento problém našel v r. 2015, nikdo na něho však neodpověděl. Přestal se mě na LCD displeji pod tachometrem zobrazovat stav ujetých km. Na displeji pod otáčkoměrem se nezobrazují ani hodiny. Displeje jsou však modře podsvícené i při vypnutých světlech s klíčkem v poloze 1, což si nejsem jistý že by mělo být? Při zapnutých světlech zůstanou nadále podsvícené zhasnou až když vypnu klíček. Nic se na nich ale nezobrazuje. K problému došlo ze dne na den, nastartoval jsem a čísla začaly pomalu mizet jakoby do nich přestalo jít napětí, Na ukazateli kilometrů jsou někdy vidět jenom horní čárky čísel, které po chvíli zmizí. Mám MULTIVAN rv. 2001, ACV, 75kW, modré podsvícení, polodot . Jinak palubovka funguje bez problémů. Nějaké tipy, návrhy ? Osobně to šacuju na nějaký stabilizátor napětí v palubovce, ale nevím, tohle je mimo můj obor ....

VW MULTIVAN T4 2,5 TDI, rv. 2001, 75kw+chip
Přílohy:

Naposledy změněno: od ra334.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 14. čec 2017 10:39 #178312

Čau, nedávno jsem koupil T4. 2,5 TDI 75kw r.v. 1997. Místo tachometru tam je zabudovaný tachograf a nefunguje mi podsvícení. Je možné aby byla chyba v pojistce? Popř která ta pojistka to je nechce se mi je všechny přebírat. Díky.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 20. pro 2017 17:34 #181332

• johny99
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Zdar panové , nutně potřebuji tacho lanko na T4 2,4D nemá někdo doma nebo neumíte poradit z čeho pasuje nebo kde koupit ve VW se neprodava už po roku 2011

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 12. úno 2018 23:41 #182132

Dobrý den. Mám dotaz před delší dobou mi začala za jízdy blikat kontrolka mazání . Po pomalém dojetí domu jsem vyměnil čidla na olej a stále blikalo. Tak jsem natáhl kabliky na dvě kontrolky od čidel takže jedna se rozsvítí při klíčku a při nastartování zhasne a druhá se rozsvítí ale kontrolka oleje v tachometru stále bliká. Tak dotaz co může dělat blikání. Děkuji

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 12. úno 2018 23:46 #182133

Jinak doplnění T4 1,9 td 1998 ABL

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 13. úno 2018 07:01 #182135

• Flekous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 7

ra334 napsal: Ahoj všem, potřeboval bych poradit s problémem na budících palubní desky. Ve vlákně jsem už tento problém našel v r. 2015, nikdo na něho však neodpověděl. Přestal se mě na LCD displeji pod tachometrem zobrazovat stav ujetých km. Na displeji pod otáčkoměrem se nezobrazují ani hodiny. Displeje jsou však modře podsvícené i při vypnutých světlech s klíčkem v poloze 1, což si nejsem jistý že by mělo být? Při zapnutých světlech zůstanou nadále podsvícené zhasnou až když vypnu klíček. Nic se na nich ale nezobrazuje. K problému došlo ze dne na den, nastartoval jsem a čísla začaly pomalu mizet jakoby do nich přestalo jít napětí, Na ukazateli kilometrů jsou někdy vidět jenom horní čárky čísel, které po chvíli zmizí. Mám MULTIVAN rv. 2001, ACV, 75kW, modré podsvícení, polodot . Jinak palubovka funguje bez problémů. Nějaké tipy, návrhy ? Osobně to šacuju na nějaký stabilizátor napětí v palubovce, ale nevím, tohle je mimo můj obor ....

Ahoj, obecně problém s těmito staršími displeji, který jsou jen položený na té PCB desce je, že prostě nedosedají, nebo se dostane nějaká nečistota pod ty vodivý pásky který propojují displej a desku.
Druhý tip, pokud se to stalo tak náhle, může být nějaký "studeňák" kolem toho displeje, což se taky často stává i když se většinou projevuje na jiných částech.
Jedinné co zbývá, buď rozdělat a opravit, nebo prodat na náhradní díly a sehnat jiný, pokud tomu nerozumíš.. Snad tě to aspoň trochu navede..
Čaj
Caravelle T4, 2.5Tdi ACV, r.v.1996, předělaný automat na manuál :-)

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 13. úno 2018 07:08 #182137

• Flekous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 7

zdenek675 napsal: Jinak doplnění T4 1,9 td 1998 ABL

Ahoj,
co jsem naposled koukal do zapojení, tak kabel na některých modelech vede i přes druhý tlakový čidlo a někdy dokonce
přes spínač na kapotu - vidím to tak, že když pak měníš nebo dolejváš olej, svítí ti kontrolka na palubovce..
Asi bych začal tím kabelem co vede k čidlu a kam vlastně pokračuje.. Tak mnoho zdaru.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 13. úno 2018 08:37 #182142

Děkuji za nápad spínač na kapotu už jsem hledal ale ten velký co tady byl někde na fotce to nemá. Děkuji

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 23. úno 2018 20:02 #182372

Zdravím. Mám Caravellu, 2,5 l 75 kW 1996. Začal mi bláznit ukazatel rychlosti, většinou skáče v rozmezí 20 km reálné rychlosti. Někdy se uklidní ale při další jízdě začne zase blbnout. Auto někdy za jízdy cuká, většinou když přidám plyn. Cca měsíc přidávám vif do paliva, tak jsem si myslel, že cukání způsobují nečistoty které se uvolňují po používání vifu. Předchozí majitel aditiva nepoužíval. Začínám mít podezření, že to souvisí s tím ukazatelem rychlosti. Tento týden jsem chtěl nastartovat a vybitá baterie. Že by alternátor nebo snímač rychlosti?

Re:T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 24. úno 2018 08:47 #182387

Dnes ráno jsem prolézal motor a našel jsem vypadnutou hadičku. Myslím že jsem měl návštěvu kuny. Můžete mi říct k čemu tento díl slouží? Je za filtrem. Děkuji

Odesláno z mého Redmi 3S pomocí Tapatalk

Re:T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 25. úno 2018 11:39 #182426

• Flekous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 7
Ahoj, Caravelu mám teda taky, ale upřímně nevím na co se přesně díváme..
Za filtrem myslíš asi palivovým? To je jedniný místo kde poblíž je takovej ventil, kterej myslím ovládá třícestnej ventil
chladící vody přes motor.. Nějak jsem to blíž nezkoumal.

Pokud je to jinde, pak už moc nevím.. Jedinně z toho opsat číslo a najít na netu, když ani to, tak to pošli sem
a můžu se na to mrknout v nějakým programu.

Jinak bych řekl, že je to trochu otázka OT.

Naposledy změněno: od Flekous.

T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 23. dub 2018 09:42 #183925

Ahoj
Dotaz na nejakeho bastlire. Uz jste nekdo menil stabilizator napeti? Nejprve se to projevovalo nefunkcnim ukazatelem teploty, spatnym prosvicenim displeje pocitace a bylo to zavisle na teplote, v zime horsi nez v lete. Pak se casteji restartoval, kdyby u toho nepipal bzucak tak se to da vydrzet. Ted uz se nerozsviti vubec. Je tam 7G-2V50 (spis 76-2V50) nejak ho ale nemuzu nikde sehnat nahrada by mela byt LM2576T-ADJ.
Co jste tam dali vy?

Naposledy změněno: od bukowski.

Re:T4 - BUDÍKY "přístrojovka" 23. dub 2018 20:23 #183936

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
To je obtok turba,řídí to plnící tlak,když je to upadlý a nebo třeba zarezlý,tak začne auto padat do nouzáku,s chybou plnícího tlaku,ty pružiny jsou tam navíc.

Filtr je vzduchovej,vpravo,filtr paliva je vlevo,hned pod světlem.

K tomu rychloměru by to mohly být buď dráty ke snímači,když máš v autě vyKuněnou závoznici a nebo pastorek pro pohon snímače rychlosti,je v něm čtyřhraná díra a ta se časem vyběhá,měl sem to taky,ručička někdy úplně normálně ukazovala a jindy jen sem tam poskočila,doprovázel to ještě padající ručička palivoměru.
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700

Naposledy změněno: od Vit5. Důvod: Doplnění odpovědi
Vygenerováno za 0.188 sekund

Login