Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - AUTOBATERIE MOTORU

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 06. led 2009 15:34 #6310

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Tak první zimu zkouším 100Ah,mám štěstí zrovna jsou dobrý mrazy. :P Musím říci že to nemá chybu.Pohoda první otočeni a už Shrek bručí. :mrgreen:
VW T4 2,5TDI 111KW Caravelle - Fiona
Služební Mercedes Benz-Sprinter 313CDIBóóóbíka
Služební Mercedes Benz-Sprinter 318CDI Bóóóbika III 180 koní a plná palba
VW T4 2,4D SHREK- PRODÁNO-budeme vzpomínat na našeho prvního VWT4

http://honza-vw.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 06. led 2009 22:22 #6353

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16

Tom napsal: jsem elektrikar... takze jistou predstavu mam ;o))) ale chybi masinky... zajimalo by mne kdo by treba zmeril zkratovy proud na svorkach kterej je udavanej 900A ;o) jinak baterecka to ma asi za sebou, protoze pri zatezi napeti klesne pod 8 voltu... zatezi rozumim pouze zhavici zhavice...

Udělej si měřící transformátor.
Velice stručně řečeno, vezmi trubku kterou vyzkratuješ + a - pól a na tu trubku namotej cívku z drátu která bude mít 100 závitů, na konce té cívky připoj běžný ampérmetr a můžeš měřit, jen proud co ti ukáže ampérmetr musíš 100x vynásobit. Zkratový proud nesmíš měřit minutu aby jsi baterku neodpálil, stačí na měřáku nastavit peak na maximum proudu a přiložit na baterku na pár desetin sekundy, protože zkratový proud dosahuje svého maxima asi po 0,002sec. ;-)

Nebo můžeš použít bočník

Na měření mám obyčejné šňůry Metra Blansko od PK 430.1 a ty mají 10A na 1kV tj. při 12V 833A. Tak by to asi také zvládly protože jsem na 100Ah Vartě naměřil 930A, ale protože jsem na zkratovací propojce udělal 10 závitů tak jsem měřil jen 93A a to je s dost velkou proudovou reservou

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 07. led 2009 19:04 #6423

• ferror
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
To co uvedl, že lze měřit zkratový proud, uvedl jen proto, že se tak opravdu dá měřit. Těch uváděných 900A je ale maximální startovací proud. Tedy proud, který ta baterka bez poškození zvládne dodat. Ale zkratem se obávám, že bys ji zlikvidoval. Takže zkratový proud na baterce běžnými multimetry NEMĚŘIT!!

Ne každý má měřák s pamětí maximálních hodnot...
mimochodem - stejně bych to nezkoušel - startovací proud mám 700A, zkratový by tedy mohl zvládnout i těch 1000A... a to už je sakra silná svářečka :D
VW FAN
VW OLDIES CLUB : http://passat-oldies.cz
VW STAŘEINKY : http://passat-oldies.cz/staresinky

VW Multyvana 1.9D 1992 (+ Passat 32B 1.6D 1981 + Harley Babettson 0,05 )

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 24. úno 2009 19:54 #10386

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Chtěl to po mne Hans, ale dávám to i sem ať vidí všichni ;-)
Stav autobaterie jde orientačně zjistit běžným voltmetrem když změříme odpojenou baterii naprázdno (nezatíženou).
100% víc než 12,6V
70% 12,40 - 12,54V
50% 12,24 - 12,40V
20% 11,88 - 12,18V

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 07. led 2011 15:32 #60576

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14
Nemate zkusenosti premyslim jakou baterku vybrat k motoru po 3 letech mi odesla.V pondeli jsem jezdil v poho a vcera vecer se ani nerosvitily budiky. Byla tam Autobaterie VARTA BLACK Dynamic 90Ah. Premyslim kterou koupit.

Autobaterie VARTA SILVER Dynamic 100Ah, 12V 2670kc
Autobaterie EXIDE Premium 100Ah, 900A, 12V 2754kc

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 07. led 2011 16:47 #60579

No tak po třech letech je to docela brzo ne?Jinak já mám Varta Blue dinamic 92Ah tak uvidíme co vydrží holka.Táta měl tuhle blue v Octávce TDI 6 let...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 07. led 2011 16:59 #60580

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Baterky z ČL byli vždycky dobrý \:D/

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 02. úno 2011 13:20 #63338

Panove,
trochu me udivuje ze tady ve vetsine resite jen kapacitu baterie (na startovani samotne se v normalnich pripadech nespotrebuje zdaleka ani 1% kapacity), ale jen malo kdo se pozastavi nad mnohem dulezitejsim startovacim parametrem jako je CCA (Cold Cranking Amperes). Jak jiz uvedl ferror, CCA udava kolik je baterka schopna dodat amperu pri teplote -18'C a poklesu napeti ne vetsim nez na 7.2V (v zadnem pripade to neni zkratovaci proud, zkratovanim se baterka nici).
Jinymy slovy cim vetsi CCA, tim rychleji nam to pri startovani toci motorem :-)

S pozdravem
VW T4 Syncro 2,5 TDI Multivan
Poděkovali: Duke

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 02. úno 2011 21:07 #63415

Stanislawsky napsal: Panove,
trochu me udivuje ze tady ve vetsine resite jen kapacitu baterie (na startovani samotne se v normalnich pripadech nespotrebuje zdaleka ani 1% kapacity), ale jen malo kdo se pozastavi nad mnohem dulezitejsim startovacim parametrem jako je CCA (Cold Cranking Amperes). Jak jiz uvedl ferror, CCA udava kolik je baterka schopna dodat amperu pri teplote -18'C a poklesu napeti ne vetsim nez na 7.2V (v zadnem pripade to neni zkratovaci proud, zkratovanim se baterka nici).
Jinymy slovy cim vetsi CCA, tim rychleji nam to pri startovani toci motorem :-)

S pozdravem

To neres, kdyz se tu radi merit baterii voltmetrem. Nebo jen merenim statickych velicin baterie.
Zakladni ereni baterie vyzaduje mereni vnitrni vodivosti, coz je zakladnim meritkem stavu baterie. Take meredla schopna merit tuto velicinu na kapacitach autobaterii je v radu desetitiscicu Kc.
Multivan T5 128kW 4motion, 4.svody

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 02. úno 2011 22:30 #63446

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Proto se tam píše orientační měření ;)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 03. úno 2011 18:50 #63492

No ja jen chtel rict at si pri koupi date zalezet hlavne na co nejvetsim CCA (vsichni se tady ptate jen na Ah).

Pokud se bavime o startovaci baterii samozrejmne.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Multivan

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 21. kvě 2011 12:55 #73484

Zdravim,nevedel by nedo co to je za baterku,je tam jedno vicko ktere se da odsroubovat,ale nevim jestli je baterka dolejvaci klasicky destilkou nebo necim jinym?diky moc za odpoved a radu C.
Přílohy:

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 22. kvě 2011 22:15 #73524

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
To je druhá baterie co je pod sedačkou řidiče pro nez. topení, dá se dolít destilkou, ostatní špunty máš pod nálepkou ;)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 09. čen 2011 00:52 #74469

tak baterce co jsem tu vyfotil by nepomohla ani svecena voda,tudiz mohl by mi nekdo prosim poradit jaka baterka se nejlepe hodi pod sedacku u multivana,nejakej typ nebo druh a konkretne treba od Varta na tu bych mohl dostat nejakou slevu,kdyztak by se mohl nekdo pridat dik moc....chtel bych pres ni na dovoleny napajet notas,psp apodobny kraviny tak at neco vydrzi D:_)9

T4 - AUTOBATERIE MOTORU 24. zář 2011 18:08 #79503

• cibeba
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Povedlo se nám nechat rozsvícenho Multivana, přišli jsme k němu až po třech dnech, takže baterie vycucaná. Muž zkoušel baterii dobíjet (externí nabíječkou, pak i v servisu), ale ani po dobití baterie auto nestartuje. Je možné, že se baterie při vybití zničila a je potřeba koupit novou? Nebo je to spíš na servis, a háček může být někde jinde? Startovací kabely nemáme. Píšu úplně laicky, možná se ptám blbě, nerozumím tomu. Ani jeden z nás není typ jako vy, co si zvládnete během víkendu auto rozmontovat na šroubky a zase poskládat dohromady :-k

Napadá vás co s tím, nebo nám nezbývá než zavolat odtahovku a dát to do servisu? Je to pech, zrovna teď, za dva dny máme jet na dovolenou... #-o
T4 Multivan Generation 2,5 TDi /111 kW, 2002

Vygenerováno za 0.177 sekund

Login