Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 29. zář 2010 13:57 #51014

• cendab
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky...budíky sem měl už rozebraný a nic mi tam právě přerušený nepřišlo.....
Bude to to čidlo...mám to nějak propojený přes žhavení a to si taky dělá co chce....Vyměnim a uvidí se....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 10. říj 2010 19:52 #52047

me blbne jen teplota 2.5TDI 2001

porad vicemene dole ale nekdy skoci na 90 pak hned zase padne a zase vyskoci,ale spis zustava dole.vymenil jsme cidlo.a neukazovalo to vubec az asi po dvou hodkach provozu jo,ale ted zase nic..

mam dotaz ktere cidlo je na budiky.jsou tam dve nad sebou.modry dvou pinovy a zeleny pod nim ctyrpinovy.

menil jsem to modry.

v tehle budikach uz snad nezlobi kontakty ne?
Shanim LZ brzdic T4 2.5TDI 75kW-Lucas
A6.C4 2.5tdi,G3VR6,WR400F,FE450,RSV100MILE,APRILIA SR

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 08. lis 2010 11:03 #54624

Ahoj.
Já taky řešil teploměr u T4.Taky ručička vylítla a spadla a prostě si to dělalo co chtělo.Nakonec to nebylo čidlo ani kabely ale samotnej ukazatel.Když jsem ho rozebral tak jsem hned viděl kde je problém.V ukazateli je odporovej drát kterej žhaví bimetalovej plíšek a ten drát tam jentak navolno visí a občas se ty dva konce drátu k sobě připrsknou a přivaří k sobě a už to neukazuje.Takže stačí ty drátky od sebe odtrhnout a porovnat a maká to jak nový.
Podle mě to samý může dělat i palivoměr.Ten funguje taky tak.

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 08. pro 2010 22:28 #57416

Dobrý den , obracím se k Vám s prosbou o radu. U T4 1,9 TD 1999 mi přestal fungovat ukazatel teploty , paliva , kontrolka mazání a rychloměr. Z ničeho nic za jízdy to spadlo a už nenaskočilo. Pojistky jsou v pořádku a ostatní kontrolky pracují správně. Mám podezření na přístrojovku , zda tam není nějaký studeňák, nebo jestli to nejde ještě přes nějaké relé? Za Váš názor, nebo radu předem děkuji. S pozdravem Smetana

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 17. pro 2010 11:32 #58201

Hazim to sem, mozna to nekomu pomuze,

me prestaly fungovat ukazatele teploty a paliva (VW 1.9D 93'). Semtam fungovaly, vetsinou ne.
Byl to studenak na pristrojovce (nepetovy regulator).

Pekny clanek jak to opravit zde :
http://www.vwoc.euromarques.com/technic ... gauges.htm

prikladam obrazek co jsem presne prepajel a zase funguje jako nove.

Standa
VW T4 Syncro 2,5 TDI Multivan
Přílohy:

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 18. dub 2011 22:24 #71533

• d4nix
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mam problem s ukazovanim stavu paliva. Co jsem zatim zjistil je ze dle budiku nejsem schopen natankovat plnou nadrz, ale vzhledem k tomu, ze uz jsem nekolikrat vyjel nadrz do rezervy a pokazde natankoval cca 60l do cvaknuti pistole a nejaky to pricmrndani. Lec navzdory tomu budiky ukazovaly ze mam 3/4 nadrze plno.
Takze jsem vlezl k nadrzi. S bolesti u srdce jsem kuchnul koberec u rucky a nasledne vyndal plovak z nadrze abych zjistil ze s nim nic neni. Bohuzel nadrz je tak zvlastne tvarovana, ze jsem od oka nepoznal kolik nafty tam je (1/4; 1/2; ...) . Promeril jsem plovak v celem rozsahu a chodi a ukazuje. Dle obrazku plovaku jinych lidi jsem usoudil, ze ten drat zkroucenej neni. Takze jsem to cele slozil zpet, sehnal kabel na diagnostiku a jal se porovnat jaka hodnota jde do budiku a jak je na plovaku. Co jsem zjistil? Na plovaku pri plne nadrzi je nejakych 46 ohmu, budiky ale rikaji ze maji cca 68 ohmu (cemuz pocitac rika, ze v nadrzi je cca 60l nafty).

Nevite nekdo kolik ma mit plovak v dolni a horni hranici ohmu?
Da se nejak pres VAG nastavit korekce tehto hodnot (me se to nepodarilo)?
Je jeste nejake dalsi misto v aute, kde je kabel od plovaku prerusenej a muze tam vznikat prechodovej odpor (vyjma konektoru na plovaku a konektoru na budicich?)
Vite nekdo kudy ten kabel od plovaku presne vede k pojistkovce, ci budikum?

Mam par indicii ktere me napadaji, jenom jsem je jeste nemel cas overit, ale uz se ptam dopredu abych si pripadne usetril cas s hledanim, ci rozebiranim pulky auta.
Je tu moznost ze kostrici kabel od plovaku je pripojen nekde spatne na kostru, pripadne to bude kostra na budicich, ale to si myslim, ze by se projevovalo jeste necim jinym.
Dalsi moznost, je ze zivej kabel od plovaku je na nekterem miste zlomenej a vyhnilej tudiz ma vetsi odpor.

Jinak jedna se o TDi 111kW, modry budiky s VDO(bez DOT) 10/98.
VW Multivan 99', 2,5TDi 111kW
d4nix [danyx] (výslovnost)

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 24. dub 2011 23:22 #71835

• d4nix
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Abyste nebyli ochuzeni o vyreseni, podelim se s dalsi casti pribehu.
Muze se to nekomu hodit, takze kabel co vede od plovaku vede prolisem v podlaze a vyustuje zpoza koberce za pojistkovkou (necekane) a vede do ni. Je to druha rada stekru zhora a treti konektor z leva (pohled zepredu na pojistkovku).

Na kabelu jsem nezjistil nic zvlastniho, neni nikde svihlej a odpor ma nulovej (teoreticky se to nema ani kde stat).

Takze problem bude pravdepodobne v nadrzi, ktera opravdu nejde naplnit do plna, pac plovak byl dnes opet venku a po nastaveni VAGem kanalu 30 na maximalni hodnotu (136) budiky v horni poloze plovaku ukazujou plnou (pres VAG tvrdi 77l, 40 ohmu).

Elektronicky jsem uz nevedel co dal, takze sem sahnul tim otvorem v nadrzi a nahmatal vlevo valec se kterym slo hybat nahoru a dolu a z vne k nemu vedla hadicka co koncila hned u otvoru v nadrzi. Valecek jsem vyndal, vycistil a vradil zpet. Hadicku jsem profouknul vzduchem. Jakej to melo efekt zatim nevim, plnou jsem jeste netankoval.
Dalsi hadicka co me zajima, je ta co konci v plnicim hrdle nadrze, tu se mi profouknout nepodarilo, diky sve neschopnosti.

Otazka pro dnesek, nemate nekdo fotku jak vypada naftova nadrz od roku 98 a mladsi? Ci nejaky dalsi info?
VW Multivan 99', 2,5TDi 111kW
d4nix [danyx] (výslovnost)

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 28. čen 2011 09:23 #75417

Ahoj Téčkaři,
řeším problém se svojí T4 2,4 D, r. 93. Ihned po zapnutí klíčku vystoupá ručička na ukazateli teploty na max a zároveň se rozsvítí kontrolka teploty chladicí kapaliny.
chladicí kapaliny mám dost, zkoušel jsem proletoval možné studeňáky na přístrojovce, vyměnil regulátor napětí a pořád stejný problém :-(

Nevíte někdo co s tím??? Díky za každou radu

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 28. čen 2011 12:49 #75431

cidlo v :-AD(A ?
Snad poradi nekdo zkusenejsi jak to vyzkouset :-k
__(O)________(O)______

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 29. čen 2011 07:51 #75497

čidlo to může být, na to jsem se ještě nedostal...
nevíte kde je a jestli se tam dá nějak rozumně dostat?

ještě mě napadlo, nemáte náhodou někdo el. schéma toho tišťáku, který je v budíkách? přesné označení nevím, musím se podívat, ale jsou s otáčkoměrem, analog

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 12. zář 2011 22:04 #78996

Ahojte

potřeboval bych poradit, mám T4 1999 a po natankování mi rafička palivoměru jde k hranici plné nádrže tak 10min.

Je to normální?

Díky

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 13. zář 2011 05:09 #79002

Me treba u audiny stoupala na max kolikrat i hodinu,nez byla uplne nadoraz :-) je tam jakysi zpozdovac,aby nam rucka za jizdy nelitala v kazde zatacce.holt to casem u kazdeho trva jinak

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 13. zář 2011 05:11 #79003

Jinak ten budik nadoraz muze delat i drat od cidla k budiku slusnutej na kostru

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 13. zář 2011 08:20 #79008

soustek napsal: Ahojte

potřeboval bych poradit, mám T4 1999 a po natankování mi rafička palivoměru jde k hranici plné nádrže tak 10min.

Je to normální?

Díky

Taky mi tam nevleze hned. Asi ne 10 min. ale ujedu tak cca 5km než tam doleze na plnou... Neřeším a beru to jako běžnej jev.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - UKAZATELÉ TEPLTY MOTORU A STAVU PALIVA 13. zář 2011 08:34 #79009

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
JJ dělá mi to taky, nejdřím jsem na to hleděl, že odjíždím se 3/4 nádrží a ono to tam po chvíli vylezlo :roll:

Vygenerováno za 0.144 sekund

Login