Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: T5 - Motor jde do otáček

T5 - Motor jde do otáček 18. čec 2012 16:52 #100742

• Šusťa
  • Avatar uživatele Šusťa Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím, prosím někoho o radu. Problém je, když se rozjedu malinko prudčeji tak mi motor vylítne o cca 200ot a pak pomalinku padá, nejhorší je to ve městě. Zařadím 1 a auto skoro nejede, začne se snažit až třeba ve 2500ot. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky za info. V servisu ros a auto bayer mi tvrdili že to ještě nikdy neviděli a že to zas až tak divný není. Prosím o radu, díky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Motor jde do otáček 09. srp 2012 12:39 #101961

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Příčinu bych hledal v těchto klapkách, pokud nemáš PDF, tak tam máš jen jednu. Vyndat, vyčistit a provést základní nastavení, pokud to nepomůže a základní nastavení šlo provést, budeš ji muset s největší pravděpodobností vyměnit #-o
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu
Přílohy:

T5 - Motor jde do otáček 10. srp 2012 00:19 #102003

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Kolega Voki má na mysli DPF, PDF je něco poněkud jiného............ ;) ;) ;)
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T5 - Motor jde do otáček 10. srp 2012 15:09 #102040

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
jj...myslel jsem filtr pevných částic #-o
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

T5 - Motor jde do otáček 13. srp 2012 16:48 #102239

• Šusťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za info, kolik ta věc stojí, případně kdo by mi to mohl udělat, značkovým servisům se vyhýbám obloukem, dík D:_)

T5 - Motor jde do otáček 13. srp 2012 17:07 #102240

• Šusťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak sem to byl prohlídnout a nic tam takovýho nemám tak to asi nebude ten problém, pač co jsem studoval na foru tak žádný kontrolky mi neblikaj

T5 - Motor jde do otáček 17. led 2013 17:34 #111716

• Šusťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak po roce je je vyřešeno.. musím uznat, že kvalita (značkových) autoservisů v brně je na nule, řekl bych až stojí za hovno. Problém byl v tom, že auto z ničeho nic ztrácelo výkon a po malinko prudším rozjezdu motor vylítnul do otáček a prostě to nejelo, kor řazení vyšších stupňů, nebo vyšší rychlost byla opravdu hrozná. Napřed sem zajel do rosu, kam sem jezdil pravidelně na servis. Technikovi jsem řekl problém on se v tom projel a výsledek byl ten, že řekl, že by chtěly vyměnit tlumiče (ne nedělám si prdel), že to nějak divně poskakuje. Tak dobrý, pochopil sem, že mám vypadnout. Dále jsem zkusil autobayer, tam mě pán vysvětlil, že jezdím špatně a že se motor musí pořádně vytočit do otáček a když sem mu to předvedl závadu, tak prohlásil, že je to dobrý a že on to zkusí. Tak vytočil motor skoro do 5000 otáček a rozjel sem a říká, no vidíte že to jede. Tak sem teda pochopil, že tady cesta taky nevede. No a do třetice automedia.. no tady to raději nekomentuju, po dvou dnech kdy tam auto stálo mi bylo řečeno, že žádná závada není pozorována... fakt už sem byl zoufalej, ale nebyl čas to řešit jinak.

No a pak sem začal studovat fóra a dopátral se toho, že zřejmě váha vzduchu je špinavá nebo špatná. Tak jsem to rozdělal (sem jenom hlópé truhlář), váha teda byla úplně čistá, což mě trochu zklamalo :-D ale zkusil jsem to vyčistit a vyfotit. No po jízdě, žádnej zázrak, tak už sem byl zas nasranej a zklamanej. Auto mě slouží šest let a nikdy mě nezklamalo. Doma tak koukám na fotky a říkám si, kurva mají tam být nějáký plíšky, a já tam měl jenom dva jakýsi výstupky. Napřčed sem si myslel, že je to zkorodovaný. Tak sem si na netu vyhledal fotky a už bylo jasno. Chybí tam nějákej drátek :-D. Okamžitě sem rozjel pátrání kde koupím nový čidlo. Zajel sem do MJAuto, objednal a ve tři odpoledne si díl vyzvednul. Objednal jsem kompatibilní Pierburg. Před prodejnou jsem si to namontoval a auto jede jak urvaný z řetězu. Ani nevíte jakou mám radost, že je po problému. Takže tímto bych chtěl poděkovat všem uživatelům, kteří píšou problémy.. díky vám mám auto opět v cajku. Fakt díky za tohle fórum. Radost veliká !!

takhle to vypadalo když sem to vytáhl, ale jak říkám nikdy sem to neviděl proto mě nic netrklo :-D

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.176 sekund

Login