Tak po roce je je vyřešeno.. musím uznat, že kvalita (značkových) autoservisů v brně je na nule, řekl bych až stojí za hovno. Problém byl v tom, že auto z ničeho nic ztrácelo výkon a po malinko prudším rozjezdu motor vylítnul do otáček a prostě to nejelo, kor řazení vyšších stupňů, nebo vyšší rychlost byla opravdu hrozná. Napřed sem zajel do rosu, kam sem jezdil pravidelně na servis. Technikovi jsem řekl problém on se v tom projel a výsledek byl ten, že řekl, že by chtěly vyměnit tlumiče (ne nedělám si prdel), že to nějak divně poskakuje. Tak dobrý, pochopil sem, že mám vypadnout. Dále jsem zkusil autobayer, tam mě pán vysvětlil, že jezdím špatně a že se motor musí pořádně vytočit do otáček a když sem mu to předvedl závadu, tak prohlásil, že je to dobrý a že on to zkusí. Tak vytočil motor skoro do 5000 otáček a rozjel sem a říká, no vidíte že to jede. Tak sem teda pochopil, že tady cesta taky nevede. No a do třetice automedia.. no tady to raději nekomentuju, po dvou dnech kdy tam auto stálo mi bylo řečeno, že žádná závada není pozorována... fakt už sem byl zoufalej, ale nebyl čas to řešit jinak.
No a pak sem začal studovat fóra a dopátral se toho, že zřejmě váha vzduchu je špinavá nebo špatná. Tak jsem to rozdělal (sem jenom hlópé truhlář), váha teda byla úplně čistá, což mě trochu zklamalo

ale zkusil jsem to vyčistit a vyfotit. No po jízdě, žádnej zázrak, tak už sem byl zas nasranej a zklamanej. Auto mě slouží šest let a nikdy mě nezklamalo. Doma tak koukám na fotky a říkám si, kurva mají tam být nějáký plíšky, a já tam měl jenom dva jakýsi výstupky. Napřčed sem si myslel, že je to zkorodovaný. Tak sem si na netu vyhledal fotky a už bylo jasno. Chybí tam nějákej drátek

. Okamžitě sem rozjel pátrání kde koupím nový čidlo. Zajel sem do MJAuto, objednal a ve tři odpoledne si díl vyzvednul. Objednal jsem kompatibilní Pierburg. Před prodejnou jsem si to namontoval a auto jede jak urvaný z řetězu. Ani nevíte jakou mám radost, že je po problému. Takže tímto bych chtěl poděkovat všem uživatelům, kteří píšou problémy.. díky vám mám auto opět v cajku. Fakt díky za tohle fórum. Radost veliká !!
takhle to vypadalo když sem to vytáhl, ale jak říkám nikdy sem to neviděl proto mě nic netrklo