Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: čip do T5

čip do T5 24. čen 2010 16:23 #45673

bud profituning (bratislava pripadne ina pobočka) alebo BH motor (martin)
obaja maju aj brzdu a praca na urovni

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

čip do T5 14. čec 2010 15:23 #46602

Takze zodpovedna odpoved na to jestli chip T5 nebo ne ... :lol:
Vzhledem k tomu, ze uz par let upravy provadim tak tu zkusim dat odpovedi na tuto zapeklitou otazku.

Na zacatek - T4 75kW mam pres rok a pul, mnou postaveny chip (306Nm&132HP) a maximalni spokojenost, nehuli, tahne krasne i do kopce - hodne jezdime s platakem. Pred cca 2 mesicema jsem si koupil T5 128kW. Auto jede v zakladu hodne slusne a "chip" jsem daval az po 3 dnech jezdeni, kdy mi seriovy vykon stacil - nema sice silu navrchu, ale da se s tim jezdit :lol: Auto jsem si upravil lehkym chipem (overenym mnoho km) a po asi 6tis. km zacaly praskat svody, tak jsme je zavarili (fakt poradne) a na brzde jsem si auto naladil (445Nm&213HP). Spotreba kolem 9,0l/100km (tezsi noha). Po cca dalsich 4tis. km (normalni jizda s rodinou) se roztrhaly uplne. Dal jsem tedy jine (montaz podle navodu zde na foru) a zjistil, ze bylo foukle tesneni mezi svody a hlavou, foukalo to ve spoji turbo-svody a svody roztrhane ale ve svarech pnutim materialu, nikoli teplotami. Dal jsem tedy seriovy soft a jezdil, abych mohl aspon trochu rici, zda-li je to vina chipu nebo ne. Spotreba stoupla na 12l/100km. Po 170km mi auto zacalo padat do nouzoveho rezimu, tak jsem si rikal jestli KO turbo ci co (jiny topic). Vcera jsem to tedy vsechno opet vyndaval ven a dopodrobna zjistoval jak to vsechno po cca 400km od posledniho zasahu vypada ...

Vysledek:
Opet to foukalo ve spoji turbo-svody (je to natvrdo bez tesneni), jinak svody jsou v naprostem poradku, nezkroucene, nefoukle. Takze i na seriovy soft je riziko, ze to zacne nekde foukat (mame autoservis a nebyla to amaterska vymena dilu). Vliv chipu v tomto ohledu nevidim, nekdo tu psal ze svody s chipem 60tis. km a bez chipu 60tis. km - takze to taky vyvraci mytus o vlivu chipu.

Obecne
Vliv na zivotnost chip rozhodne ma - a to pokud bude navyseni nesmyslne vysoke nebo bude spatne postaveny. Mame valcovou brzdu a T4 a T5 ladim opravdu s pouzitim mozku a zkusenosti a vetsinou navysuji o cca 10-20% - nikdy zadny nesmysl, tedy pokud si to zakaznik vylozene nepreje :lol: Jinak se na zkusenosti s mym chipem zeptejte Jirky TAXI (uz najezdil opravdu hodne km a "nandal" to i nejake vytunene T5 128kW v Nemecku a klucik se pry nestacil divit :lol: ) Reference muzete ziskat i u dalsich T4 i T5-karu kteri potvrdi individualni pristup ke kazde uprave a tim i neniceni motoru :-) Skutecne nemam z hodne upravenych T4 i T5 zadnou mrtvolu ani info o tom, ze by nekdo musel neco extremne casto menit. T4 ani T5 nejsou zavodaky a kdyz se k tomu tak clovek chova a ridi hlavou a ne cihlou, tak nevidim zadny problem ani prekazku v tom si nechat vykon zvysit.

Shrnuti:
Auto jede uz v serii dost dobre (vyssi spotreba)
Rozumny chip postaveny primo na miru konkretniho auta - ANO (snizeni spotreby)
Klasicky chip delany nekde univerzalne - NE
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 14. čec 2010 15:45 #46604

T5 128kW TDIchip
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 14. čec 2010 22:04 #46619

• Dušan
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Také uvažuji o čipu,ale nevím jestli jo nebo ne.Auto mám 2roky najeto 32000km.Jede to vcelku slušně.Spotřeba v létě do 9l v zimě 10-10,5l.V loni jsem jel Chorvatsko za 7,4l tak jsem se tomu docela divil,protože když jsem to kupoval tak jsem se ptal u pár majitelů podobných vozů a ti se vcelku všichni schodovali ,že průměr je kolem 10l.Jediné co mi vadí je prodleva při sešlápnutí plynového pedálu,vzláště při předjíždění.To mi říkaly že by se po čipu změnilo.
2.5TDI 128kw 4motion
polo 1.4 Tdi
http://www.fiala-truhlarstvi.cz/

čip do T5 15. čec 2010 10:47 #46655

Ano, to se zmeni, auto bude zivejsi a bude lepe (pruzneji) reagovat na plynovy pedal.
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 15. čec 2010 12:09 #46661

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
Tu prodlevu v plynu,pravdě podobně je to myšleno tak že když sešlápne plyn,tak se chvilku nic neděje a pak auto vyrazí ,to znamená že něco není tak jak má být,většinou to dělá váha vzduchu.

čip do T5 15. čec 2010 15:49 #46666

Je to mozne, ale prodlevu v reakci na plynovy pedal to opravdu ma ... to ma kazde auto bez chipu ... jen je otazka jak je velka :lol:
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 15. čec 2010 16:18 #46667

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Káždý turbomotor má prodlevu , že pánové :drunken:
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

čip do T5 15. čec 2010 21:21 #46679

• Dušan
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Největší prodlevu,nebo co mi vadí je,když dojedu auto uberu plyn a pak chci předjet tak to chvíli trvá než zabere.Takhle to funguje už od nového vozu.Když jsem se na to ptal v servisu D:_)1 jestli s tím nejde něco udělat tak mi řekli,že takhle je to nastaveno správně a výkon motoru je omezem kvůli záruce takže s tím nemůžou nic dělat.Výkon by prý měl být asi 60% :!: Tak si myslím když se přidá max.20% a bude člověk jezdit normálně D:_)5 tak by to mohlo být vcelku v pohodě.
2.5TDI 128kw 4motion
polo 1.4 Tdi

čip do T5 16. čec 2010 07:02 #46692

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
tak se nejdříve svez i v jiné T5 se stejným výkonem,jinak rozdíl mezi 96 Kw a 128 Kw je pouze v turbu a softweru jinak ty motory sou naprosto identické,tak že lze lehce z 96ky udělat 128 kw

čip do T5 21. čec 2010 15:28 #46931

Dušan: Presne, to je casto probirana "turbodira" ... 20% navyseni je bez problemu (na sve mam 445Nm&213HP@400Nm&174HP) a turbodira se da softwarove docela dost eliminovat, ale mechanicke limity programem nepremuzes :(

Souhlasim s tdiracing, ale je divna vetsi poruchovost 96kW na ruznych castech motoru oproti 128kW ... na 96kW se pry casto vydre vacka, praskne hlava a dalsi libustky, na 128kW se toto pry nedeje atd. - informace z ruznych servisu nezavislych na sobe ... :?: :?: :?:
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 21. čec 2010 15:42 #46934

Ja som pocul ze rozdielov medzi 96 a 128 je viac...
turbo,hlava,vstreky,soft...
Tak ako to teda je?
VW Multivan 2,5 TDI 96Kw

čip do T5 21. čec 2010 17:49 #46935

TAKHLE:

tdiracing napsal: tak se nejdříve svez i v jiné T5 se stejným výkonem,jinak rozdíl mezi 96 Kw a 128 Kw je pouze v turbu a softweru jinak ty motory sou naprosto identické,tak že lze lehce z 96ky udělat 128 kw

Vstriky jsou jine od urciteho roku (kvuli emisim), hlava by mela byt stejna, mozna ma jine cislo, ale fyzicky stejna (fakt ted do etky nekoukam) a soft to ma samozrejme jiny, to je vcelku logicke ...
Kdyz se budeme bavit dal o cidlech, prevodovce atp. mozne odchylky jsou, ale v zakladnim principu v kterem to bylo mysleno je rozdil u techto motoru akorat v turbu a v softu, jinak mohou fungovat na stejnem vykonu - 128kW. Ale uz je to chip z 96kW na 128kW s vymenou turba.

Uprimne, nedovedu si moc predstavit dostat z 96kW i s turbem 128kW to co delam ze 128kW - bal bych se o zivotnost. U Jirky TAXI jsme udelali presne to same, dal 128kW turbo a vyladili jsme to na 128kW&400Nm samozrejme s lepsim prubehem nez seriova 128kW, ale jeste dal bych uz nesel, protoze se bavime o tom, aby auto vydrzelo jezdit vice nez par km ...
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

čip do T5 21. čec 2010 22:57 #46950

• Dušan
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Když jsem auto tenkrát objednával tak jsem se ptal ve D:_)1 na rozdíl mezi 96 a 128kw.Říkali,že není rozdíl jen ve soft ,ale údajně je jiné turbo,klika,spojka a jiné protože pak by bylo samozdřejmě levnější koupit 96kw a čip.
"turbodira" jak to nazval jeden kolega je přesně to co mi vadí.Ze začátku mi to vadilo hlavně při 1a2stupni.Plyn na podlaze a nic, pak to zabralo a člověk mlátí hlavou o opěrku,bylo to až nechutný.Spolucestující pak nadávali jak to jedu,hlavně ve městě.
Jel jsem i s Polo 1,4TdiCaddy 1,9 Tdi, Golf Plus 1,6 CR Tdi a Vito 2,2 a u žádného s těchto vozů to nebilo tak znatelný jak u T5
2.5TDI 128kw 4motion
polo 1.4 Tdi

čip do T5 21. čec 2010 23:18 #46952

• tomvi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdar Dusane,
muzu se te zeptat, s jakou spotrebou s tim svym Multakem jezdis? Asi mam to same co Ty... nedostanu se pod 11 l ani omylem, a kdyz to trochu polechatm tzn. ze jedu po dalnici aspon 140 tak jsem hned na 13 l/100km... Jak jsi na tom Ty?
VW Multivan T5 2,5 TDi, 128 kW, 4Motion - Highline

Vygenerováno za 0.110 sekund

Login